| Борбени ножеви | |
|
+20Зоран eMilanist Smrtnikot alexmkd Legija91 Goran Apostoloski avgvstvs beowulf Alvar Генерал Cistac Momak od Gjorce tonin meth Волчко viktor555 SIG shady3 Profesionalec AlexGreat 24 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Cistac
Број на мислења : 10
| Предмет: Re: Борбени ножеви 26/3/2012, 00:25 | |
| - Генерал напиша:
- Cistac напиша:
- Благодарност до сите уште еднаш!
Јас летово заминувам за Америка и сум во голема дилема што да земам така да... сите информации и искуства ќе ми се добредојдени.
Земи си Leatherman multi tool. Имаш повеќе модели. Нема да погрешиш. Сите знаат за што станува збор. Тука се прилично скапи за наши услови, а додека во Америка се далеку поевтини. Благодарам на предлогот генерале ама... не е тоа тоа што имав во предвид... Не поради предрасуди туку онака само... кога би требало да се снаоѓам во природа самостојно би преферирал нож... Имате ли некакви информации дали и какви ножеви користат припадниците на нашите полициски и воени единици? | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Борбени ножеви 26/3/2012, 00:43 | |
| | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Борбени ножеви 26/3/2012, 15:12 | |
| Навистина немам информации за унифицирано решение за борбен нож кај нашите специјални единици. Сето тоа се сведува на индивидуална набавка од страна на самите припадници, што значи дека сепак се работи за нивниот вкус. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Борбени ножеви 26/3/2012, 15:14 | |
| И Чистач не го заборавај основното правило при набавка на нож: Не го бира човекот ножот, туку ножот човекот. :<3: ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Cistac
| Предмет: Re: Борбени ножеви 26/3/2012, 23:33 | |
| - Генерал напиша:
- И Чистач не го заборавај основното правило при набавка на нож: Не го бира човекот ножот, туку ножот човекот. :<3:
Мислам дека ова би требало да разреши добар дел од дилемите во изборот на нож... благодарам веќе по втор-трет пат генерале! :<3: | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Борбени ножеви 27/3/2012, 12:28 | |
| - Cistac напиша:
- Генерал напиша:
- И Чистач не го заборавај основното правило при набавка на нож: Не го бира човекот ножот, туку ножот човекот. :<3:
Мислам дека ова би требало да разреши добар дел од дилемите во изборот на нож... благодарам веќе по втор-трет пат генерале! :<3: Нема проблем, затоа сме тука :<3: ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Борбени ножеви 27/3/2012, 14:52 | |
| Дечки, волците користат Танто нож, не ја гледате сликата која ја поставив? | |
|
| |
Cistac
| Предмет: Re: Борбени ножеви 27/3/2012, 17:47 | |
| - Frogfoot напиша:
- Дечки, волците користат Танто нож, не ја гледате сликата која ја поставив?
ne ja otvara, prazno e :/ | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Борбени ножеви 27/3/2012, 17:49 | |
| - Cistac напиша:
- Frogfoot напиша:
ne ja otvara, prazno e :/ Танто е вид на сечилото. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Cistac
| Предмет: Re: Борбени ножеви 27/3/2012, 17:57 | |
| - Генерал напиша:
- Cistac напиша:
- Frogfoot напиша:
ne ja otvara, prazno e :/ Танто е вид на сечилото. Да тоа плус... Frogfoot кажи ако имаш информации кој од безбројте ножеви со нанто острица го користат :<3: | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Борбени ножеви | |
| |
|
| |
| Борбени ножеви | |
|