| Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
|
+9Goust SIG Momak od Gjorce Alvar D21g gol_den_phantom69 BoyfromKavadarci РИС ESN 13 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/2/2024, 15:28 | |
| Нормално дека нема Дадовме цел оклоп и борбени летала за камиони и џипови. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/2/2024, 15:30 | |
| Ха , ха , како бе нема CV90 , пола година поминавме со заебавање за cv90 , сега викаш нема , па што донеле или однеле , влезните возови што ги видел МОМАК , јас и од друго место имам слушнато за cv90 не само од форумот. | |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/2/2024, 15:43 | |
| Ааааа ,Т34Т55 , какво РАДУЕЊЕ и РАЗОЧАРУВАЊЕ СИ МИ ПРАИЛ . Уште ли стоиш зад твојот пост , дека ни донеле 12 CV90 . | |
|
| |
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/2/2024, 17:12 | |
| - РИС напиша:
- Ха , ха , како бе нема CV90 , пола година поминавме со заебавање за cv90 , сега викаш нема , па што донеле или однеле , влезните возови што ги видел МОМАК , јас и од друго место имам слушнато за cv90 не само од форумот.
Tocno e deka trebase da dobieme takva bese i prvicnata najava, tocno e i za vlecnite vozovi i deka imase neso tuka. E posle sho se sluci ne znam i se smenija i najavite od borbeno oklopni vozila na transportni.. | |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/2/2024, 17:54 | |
| Ќе се воздржам од коментари и предпоставка, со надеж дека сепак CV90 се донесени а дека министерката ги побарала термините , товарни , теренски , борбени , иако долго време и се чудев на изразот , артилериски системи од Турција го кажува во множина , за крај да испадне дека се нарачани и хаубици и минофрлачи , значи множина . | |
|
| |
gol_den_phantom69
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/2/2024, 20:54 | |
| - РИС напиша:
- Ќе се воздржам од коментари и предпоставка, со надеж дека сепак CV90 се донесени а дека министерката ги побарала термините , товарни , теренски , борбени , иако долго време и се чудев на изразот , артилериски системи од Турција го кажува во множина , за крај да испадне дека се нарачани и хаубици и минофрлачи , значи множина .
Nema cv90 pred 2 nedeli bese odkaj nas eden staresina vo norveska samo skanija e i mercedesi g klasa najgolem del od mercedesite ke se vo novata ceta za razuznavanje 10tina kamioni kaj nas vo stip 3 4 mercedesi itn.. | |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/2/2024, 21:06 | |
| Значи со влечните возови не донеле ништо за АРМ , туку сигурно однеле од АРМ . РАЗОЧАРЕЊЕ ДО ДАСКА
| |
|
| |
gol_den_phantom69
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/2/2024, 23:11 | |
| - РИС напиша:
- Значи со влечните возови не донеле ништо за АРМ , туку сигурно однеле од АРМ .
РАЗОЧАРЕЊЕ ДО ДАСКА
btr70 otidoa | |
|
| |
РИС
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/2/2024, 23:26 | |
| Абе не е проблемот што отишле , проблемот е што ништо не доаѓа да ги замени , баш ме интересира за што се дрзнале да им кажат нашиве на Украинциве дека не даваат , кога се што имаше огнена моќ дадоа . Пих , 8 месеци се радував дека сме добиле cv90 | |
|
| |
gol_den_phantom69
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 1/3/2024, 13:52 | |
| - РИС напиша:
- Абе не е проблемот што отишле , проблемот е што ништо не доаѓа да ги замени , баш ме интересира за што се дрзнале да им кажат нашиве на Украинциве дека не даваат , кога се што имаше огнена моќ дадоа .
Пих , 8 месеци се радував дека сме добиле cv90 Bmp 2 ne gi davaat | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
| |
|
| |
| Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
|