Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 10/1/2024, 22:40
Нема допирна точка , ова е КАПКА помош за АРМ , односно за вториот пешадиски батаљон , од ЕУ фонд за одбрана .
Патем Словенија ќе добие 39 ЈЛТВ како донација од САД како надокнада за даденото оружје на Украина , можеби слична количина и нас ќе ни донираат, само нашиве не се писмени да кажат , а словенците со бројки кажаа , толку ќе купиме , толку ќе ни донираат
РИС, BoyfromKavadarci and gol_den_phantom69 like this post
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/1/2024, 10:29
РИС напиша:
Нема допирна точка , ова е КАПКА помош за АРМ , односно за вториот пешадиски батаљон , од ЕУ фонд за одбрана .
Патем Словенија ќе добие 39 ЈЛТВ како донација од САД како надокнада за даденото оружје на Украина , можеби слична количина и нас ќе ни донираат, само нашиве не се писмени да кажат , а словенците со бројки кажаа , толку ќе купиме , толку ќе ни донираат
Pa nasive i da gi prasat so sakate da vi donirame , nema da znaat kakov odgovor da dadat veruvaj mi , ke baraat strucno mislenje od strana so nas ni e potrebno kako armija!
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/1/2024, 13:45
BoyfromKavadarci напиша:
РИС напиша:
Pa nasive i da gi prasat so sakate da vi donirame , nema da znaat kakov odgovor da dadat veruvaj mi , ke baraat strucno mislenje od strana so nas ni e potrebno kako armija!
Mebel
BoyfromKavadarci likes this post
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/1/2024, 15:40
gol_den_phantom69 напиша:
BoyfromKavadarci напиша:
РИС напиша:
Mebel
I sluzbeni patuvanja
gol_den_phantom69 likes this post
gol_den_phantom69
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/1/2024, 18:06
Scania P93 mercedes G class ..
BoyfromKavadarci likes this post
Alvar
Број на мислења : 11102
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/1/2024, 18:14
Alvar напиша:
РИС напиша:
Ама ајде прво да видиме што се содржи донацијата од Норвешка .
Мислам дека повеќе од камиони и џипови не можеме да очекуваме повеќе.
Од пред некој месец...
Добро е, тука сме
______________________ Si vis pacem, para bellum
Alvar
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/1/2024, 18:18
А сега споредете што доби Словенија за испратената опрема во Украина.
______________________ Si vis pacem, para bellum
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/1/2024, 18:59
Па СКАНИЈА 93 најмногу ја имаат , уште кога кажаа дека ќе ни дадат камиони , претпоставката беше дека тие ќе бидат . Патем пред некој ден цела ноќ сонував Норвешки војни камиони , ги возат , паркираат , да не ги донеле навистина ?
Alvar
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/1/2024, 19:18
Да не имаш во близина кај тебе паркинг или бензиска? Ме изнасмеа батка
И ја така кога ќе заспијам со упален телевизор, па ме бркаат вампири, т-рекси или се пукам со нарко мафија
Momak od Gjorce and gol_den_phantom69 like this post
gol_den_phantom69
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 11/1/2024, 19:36
Alvar напиша:
А сега споредете што доби Словенија за испратената опрема во Украина.
Slovenija toa barala i dobila naste eksperti toa barale toa dobivme
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)