|
|
| МВР - новости | |
|
+36IgorM ace89 gunner tose ESN assasian Dejan N Iko Panter JKD РИС alexmkd dt71 marinium Smrtnikot Legija91 momo shady3 macko23 Zajcef dejand Makedon Gero beowulf Mrshajnoski Subzero Goust Alvar Wolf filip555 Генерал Зоран meth AlexGreat Momak od Gjorce SIG 40 posters | |
Автор | Порака |
---|
Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: МВР - новости Сре 7 Мај 2014 - 20:49 | |
| Прво, инспекторат не е соодветен збор ниту пак компитабилен за употреба во полициската практика, па мислам дека членот tose мислеше на криминалистичката полиција (инспектори). Е сеа кога станува збор за одреден случај како на пример кражба, убиство, разбојништво итн, униформираните полициски службеници (џандари, плавци или како и да ги нарекувате) имаат задача да го обезбедат местото на настанот, да и укажат прва помош на жртвата (нормално доколку ја има и доколку е жива), да ја набљудуваат околината, како и да прибираат искази и изјави на сведоци и очевидци, се додека не пристигне истражната екипа (инспектор, форензичар итн.) која треба на направи увид и да ги фиксира и да ги собере сите докази кои ќе послужат за понатамошно водење на истражната постапка. Додека за полицискиот службеник да изврши претрес на одредено лице (личен претрес), одреден објект или патничко моторно возило е потребно налог од јавниот обвинител, бидејќи претресот како оперативно тактичка мерка директно се коси со едно од основните човекови права, правото на приватност. Сепак претрес може да изврши секој полициски службеник кој има добиено налог за претрес од јавниот обвинител по претходно барање според претходно утврдена постапка и тоа немора да биде припадник на криминалистичката полиција, туку може да биде било кој како што кажав погоре.
П.С. Денеска имав прилика да ја гледам претставата која ја приредија курсистите (идните полицајци), по повод 7 мај денот на полицијата и искрено ми е жал што нема снимки. Штета што не можете да видите што значи аматерско и жално ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости Сре 7 Мај 2014 - 21:20 | |
| А како тогаш тресат Алфите ? немам слушнато дека на некого му имаат покажано налог за претрес...и на возило и на лице... Кажи збор-два повеќе за што направиле идниве полицајци,од што им се состоеше презентацијата и слично.. | |
| | | Smrtnikot
| Предмет: Re: МВР - новости Сре 7 Мај 2014 - 21:37 | |
| - JKD напиша:
- А како тогаш тресат Алфите ? немам слушнато дека на некого му имаат покажано налог за претрес...и на возило и на лице...
Кажи збор-два повеќе за што направиле идниве полицајци,од што им се состоеше презентацијата и слично.. Искрено не знам ништо детално за алфите ни како се одвива нивната работа и не би можел да ти кажам за тоа или пак можеби вршат преглед на лице или патничко моторно возило, кое е сосем дозволено, не знам. А за идниве полицајци, еве погледни ги сликите и јасно ќе ти стане, не би сакал да дискутирам на таа тема повеќе. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: МВР - новости Чет 8 Мај 2014 - 1:04 | |
| - Smrtnikot напиша:
- JKD напиша:
- А како тогаш тресат Алфите ? немам слушнато дека на некого му имаат покажано налог за претрес...и на возило и на лице...
Кажи збор-два повеќе за што направиле идниве полицајци,од што им се состоеше презентацијата и слично.. Искрено не знам ништо детално за алфите ни како се одвива нивната работа и не би можел да ти кажам за тоа или пак можеби вршат преглед на лице или патничко моторно возило, кое е сосем дозволено, не знам. А за идниве полицајци, еве погледни ги сликите и јасно ќе ти стане, не би сакал да дискутирам на таа тема повеќе. Види,јас знам 2ца што влегоа,едниот е стварно топ спремен,тренираше кај мене во клуб долго време,физички е топ,другиот беше лигленце ама почна теретана и се опраи колку толку...и видов неколку слики од истите,внатре на обуката каде што престојуваат,имаше спремни(на изглед нормално) дечки,ама овие на сликиве и не ми изгледаат баш... а за Алфите....сила Бога не моли,така викаат Србите | |
| | | Smrtnikot
| Предмет: Re: МВР - новости Чет 8 Мај 2014 - 1:09 | |
| Абе океј, секаде има чесни исклучоци фала богу. Јас имам прилика повремено да видам како тренираат упад алфите, обично среда сабајле или како играат фудбал во слободно време и искрено има многу што според мене не се за таму, меѓутоа има и исклучоци кои се доста спремни. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: МВР - новости Чет 8 Мај 2014 - 1:11 | |
| - Smrtnikot напиша:
- Абе океј, секаде има чесни исклучоци фала богу. Јас имам прилика повремено да видам како тренираат упад алфите, обично среда сабајле или како играат фудбал во слободно време и искрено има многу што според мене не се за таму, меѓутоа има и исклучоци кои се доста спремни.
Претпоставувам ради факултетов ги гледаш,или ? но како што знам они не се стационирани таму,или грешам ? И зборев за кандидативе за физичката спремност,не за Алфите...мада и они не се нешто најдобри на тоа поле,повеќе би рекол на стара слава се... | |
| | | Smrtnikot
| Предмет: Re: МВР - новости Чет 8 Мај 2014 - 1:24 | |
| - JKD напиша:
- Smrtnikot напиша:
- Абе океј, секаде има чесни исклучоци фала богу. Јас имам прилика повремено да видам како тренираат упад алфите, обично среда сабајле или како играат фудбал во слободно време и искрено има многу што според мене не се за таму, меѓутоа има и исклучоци кои се доста спремни.
Претпоставувам ради факултетов ги гледаш,или ? но како што знам они не се стационирани таму,или грешам ? И зборев за кандидативе за физичката спремност,не за Алфите...мада и они не се нешто најдобри на тоа поле,повеќе би рекол на стара слава се... Да, вежбаат упад во еден објект веднаш до тревникот каде што најчесто се одржуваат часовите по специјално физичко образование. Инаку тоа го реков за кандидатите како и за алфите, секаде има чесни исклучоци. Не сакам да ги потценувам дечките, меѓутоа тоа што се прави моментално во МВР со овие конкурси не е само лоша кадровска политика туку и класично исмевање на полициската професија. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: МВР - новости Пет 9 Мај 2014 - 17:58 | |
| - Smrtnikot напиша:
- JKD напиша:
- Smrtnikot напиша:
Претпоставувам ради факултетов ги гледаш,или ? но како што знам они не се стационирани таму,или грешам ? И зборев за кандидативе за физичката спремност,не за Алфите...мада и они не се нешто најдобри на тоа поле,повеќе би рекол на стара слава се... Да, вежбаат упад во еден објект веднаш до тревникот каде што најчесто се одржуваат часовите по специјално физичко образование. Инаку тоа го реков за кандидатите како и за алфите, секаде има чесни исклучоци. Не сакам да ги потценувам дечките, меѓутоа тоа што се прави моментално во МВР со овие конкурси не е само лоша кадровска политика туку и класично исмевање на полициската професија. Не сум знаел дека Алфите и тоа прават...упад во објекти мислам | |
| | | Smrtnikot
| Предмет: Re: МВР - новости Пет 9 Мај 2014 - 19:01 | |
| - JKD напиша:
- Smrtnikot напиша:
- JKD напиша:
- Smrtnikot напиша:
Претпоставувам ради факултетов ги гледаш,или ? но како што знам они не се стационирани таму,или грешам ? И зборев за кандидативе за физичката спремност,не за Алфите...мада и они не се нешто најдобри на тоа поле,повеќе би рекол на стара слава се... Да, вежбаат упад во еден објект веднаш до тревникот каде што најчесто се одржуваат часовите по специјално физичко образование. Инаку тоа го реков за кандидатите како и за алфите, секаде има чесни исклучоци. Не сакам да ги потценувам дечките, меѓутоа тоа што се прави моментално во МВР со овие конкурси не е само лоша кадровска политика туку и класично исмевање на полициската професија. Не сум знаел дека Алфите и тоа прават...упад во објекти мислам Обично секоја среда сабајле околу 8:30 - 9:00 можеш да го видиш тоа. Објектот е мал се наоѓа позади центарот за обука, потчно спроти фудбалскиот терен а веднаш до стрелиштето. Повели, увери сe ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
| | | | Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
| | | | МВР - новости | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |