Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/7/2022, 21:55
Да се стрпиме , мора нашиве да дадат некаква изјава за оправдување и да кажат што договориле , ако договориле да добиеме опрема и техника за возврат , немо може да се даде се што нешто вреди во нашата армија , Т 72 , БМП 2 , МТ-ЛБВ , СТРЕЛА 10 , ГРАД , а за возврат да не се добие ништо , мислам ако добиеме некаква техника , ќе добиеме од САД и ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО , со Германија јавно не сме имале контакти околу одбраната .
gol_den_phantom69 likes this post
gol_den_phantom69
Број на мислења : 635
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 29/7/2022, 22:17
РИС напиша:
Да се стрпиме , мора нашиве да дадат некаква изјава за оправдување и да кажат што договориле , ако договориле да добиеме опрема и техника за возврат , немо може да се даде се што нешто вреди во нашата армија , Т 72 , БМП 2 , МТ-ЛБВ , СТРЕЛА 10 , ГРАД , а за возврат да не се добие ништо , мислам ако добиеме некаква техника , ќе добиеме од САД и ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО , со Германија јавно не сме имале контакти околу одбраната .
Да видам да не верувам
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/7/2022, 00:08
НИШТО нема да добиеме за возврат, не не бива да испреговараме тоа. Едино може тапшање по рамо. Од опрема во МК ќе стигне само тоа малку што е нарачано и платено, и толку. Дополнителна опрема која треба да се монтира на америчките возила е толку ситна на број, не вреди ни да се коментира.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/7/2022, 00:32
Ние може не сме договориле,али може некој сам ни понидил
BoyfromKavadarci and gol_den_phantom69 like this post
gol_den_phantom69
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/7/2022, 01:20
Alvar напиша:
НИШТО нема да добиеме за возврат, не не бива да испреговараме тоа. Едино може тапшање по рамо. Од опрема во МК ќе стигне само тоа малку што е нарачано и платено, и толку. Дополнителна опрема која треба да се монтира на америчките возила е толку ситна на број, не вреди ни да се коментира.
Од кој извори знаеш дека е многу малку опрема порачано за нив? еве јас знам точно што колку и какви ќе се монтираат и сите возила ќе имаат по формација оружје и орудие и во која чета ќе се и тоа ти не можеш да го знаеш ако не си разговарал со луѓето шо се дојдени од оскош фирмата да ѓи средат или со ракувачот шо ѓи должи
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/7/2022, 01:38
Епа ете имам и јас свои извори токму за Oshkosh JLTV и типот на орудие и количина од него која треба да се набави, од една одредена компанија која истите средства ќе ги монтира и на црногорските JLTV. И они нема да земат којзнае колкава количина, но сепак 3 пати повеќе од нас.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/7/2022, 16:03
Според веб порталов треба да добиеме западни тенкови како замена за 72ките, во јачина да еден батаљон...
Citing information from the Ministry of Defense from North Macedonia, the T-72A donated to Ukraine will be replaced by Western tanks to equip one battalion.
gol_den_phantom69
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/7/2022, 16:17
Momak od Gjorce напиша:
Според веб порталов треба да добиеме западни тенкови како замена за 72ките, во јачина да еден батаљон...
Citing information from the Ministry of Defense from North Macedonia, the T-72A donated to Ukraine will be replaced by Western tanks to equip one battalion.
Значи прочитајте го официјалниот одговор од МО а тоа е во замена за тенковите ќе добиеме дополнителни против оклопни системи точка крај џабе зборите според планот 2019-2028 не е предвидено арм да има тенковски батаљон требаше да остане 1 чета од 72ките во резерва само тиа шо се модернизирани
РИС
Број на мислења : 2555
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/7/2022, 16:34
Мислев Министерката денес ќе се сликаше со новите лесни оклопни возила и ќе разјаснеше околу нашата донација на тенкови на Украина .Инаку и мене ми падна во очи изјавата дека дополнително ќе се ојача ПО компонентата , па помислив да не ни даде САД , 10на СТРАЈКЕРИ со ПО купола ТОВ .
gol_den_phantom69
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 30/7/2022, 16:43
РИС напиша:
Мислев Министерката денес ќе се сликаше со новите лесни оклопни возила и ќе разјаснеше околу нашата донација на тенкови на Украина .Инаку и мене ми падна во очи изјавата дека дополнително ќе се ојача ПО компонентата , па помислив да не ни даде САД , 10на СТРАЈКЕРИ со ПО купола ТОВ .
Како шо се глупи тие во МО и ГШ ќе добиеме од 3те најдолгото
Sponsored content
Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)