Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)

Go down 
+18
Trifun.L
Macedonian Knight
ESN
Motorola
Macedonian09
Birac
MISFIT
leopard
momo
BoyfromKavadarci
debarska
SIG
РИС
Зоран
Smrtnikot
Alvar
JKD
Momak od Gjorce
22 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 61 ... 100  Next
АвторПорака
Motorola

Motorola

Број на мислења : 64

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty19/11/2018, 18:14

РИС напиша:
Не сум прочитал некаде дека САД донирале СТРАЈКЕРИ , можеш да ми кажеш на која земја донирале ?

Amerika ne donira takva oprema toa tie kanadski proizvod lav3. i imam edno prashae sto kevie striker koga samata platforma e pogolema od tenk a ne dava ista zashtita kako tenk plus veke imate btr80 koj mozat da se moderniziraat do btr82A standard . Ako sakate mobilna protiv tenkovska platforma podobro da kupite armirani terenski vozina so moderni atgm platformi otkolku da investirash za neshto koe nema nikakva logika za drzhava kako makedonija. Znam interesno vie da vidite 130mm top na kopija od btr ama nema nikakva logika osven ako imash vozdushno desantni edinici.

Neznam od kade vi e ideata deka e podobro da ti dadat oprema koja e obrzana so ovrska za servis od edna drzava osobeno od drzava koga ni beshe naj teshko vrsheshe embargo za kupuvane na vozduhoplovni letala i druga voena oprema.... Pogovorkata ide pushtisi ja nogata kolku shto tie chergata

Sent from Topic'it App
Вратете се на почетокот Go down
РИС

Број на мислења : 2555

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty19/11/2018, 18:58

На Македонија би одговарало нешто вакво .
https://frontinfo.net/home/general-dynamics-european-land-systems-unveiled-pandur-evo-6x6/
ESN

ESN

Број на мислења : 1594

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty19/11/2018, 19:16

РИС напиша:
https://frontinfo.net/home/general-dynamics-european-land-systems-unveiled-pandur-evo-6x6/
Рис веќе коментирав јас во темата оклопни транспортни средства-колчари за Пандурот.Старата варијаната/модел се покажа како едно од најдобрите ОТ на сите времиња,а пак плус како доказ за тоа дека се нешто е фактот што Единицата(Делта Форс)ги користат сеуште и ги користеа во Авган,Ирак а сега па и во Сирија.А овој новиот со 30мм топ е порнич Twisted Evil

Motorola

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty19/11/2018, 19:24

РИС напиша:
Nemoj da me svatish pogreshno no ne vi treba transporteri kako btr. Do sega btr80 ne pokazale deka treba da se totalno zamenat .
Zemete investirahte vo opremata shto ja imate nema da bide nishto polosha od onaa nova no so ceni mnogu poniski.
Dovolno vi se Iveco Panther ako sakate novi transporteri dobro se pokaza vo siria osobeno so kord i kornet kupoli

Sent from Topic'it App
ESN

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty19/11/2018, 19:50

Motorola напиша:
РИС напиша:
Nemoj da me svatish pogreshno no ne vi treba transporteri kako btr. Do sega btr80 ne pokazale deka treba da se totalno zamenat .
Zemete investirahte vo opremata shto ja imate nema da bide nishto polosha od onaa nova no so ceni mnogu poniski.
Dovolno vi se Iveco Panther ako sakate novi transporteri dobro se pokaza vo siria osobeno so kord i kornet kupoli

Sent from Topic'it App
Рисот не го користат русите во Сирија во борбени мисии,само како логистика и преносно средство.Си го помешал со Тигарот,Тигарот е монтиран со пкм/печенег,30мм фрлач на гранати, со 12,7мм митралез,и со ATGM.

Последната промена е направена од ESN на 19/11/2018, 19:57. Мислењето е променето 1 пати
ESN

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty19/11/2018, 19:56

Ако веќе сме кај транспортните окопни џипови тогаш јас сум за...
Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Oshkosh-M-ATV-MRAP-C-UAS
Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Maxresdefault

Motorola

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty20/11/2018, 00:34

ESN напиша:
Motorola напиша:
РИС напиша:

Sent from Topic'it App
Рисот не го користат русите во Сирија во борбени мисии,само како логистика и преносно средство.Си го помешал со Тигарот,Тигарот е монтиран со пкм/печенег,30мм фрлач на гранати, со 12,7мм митралез,и со ATGM.
Не сум згрешил знам што зборам истите системи што се користат кај тигар фклучувајки и куполата можат да се искористат и кај м65 скоро без нинанви преправки . Она што ти си гивидел на нет е воена полиција која ретко има потреба од монтирани автомати на куполата затоа што со нив оди и подршка до бтр82А . Кажи што ке кажеш но оваа платформа се има докажано во палмира во споредба со тигарот за тешки зимски реони нее нај добар но за умерени до топли климатски реони неможеш да се пожалиш особено кога знаеш дека климата ти дува ладно во споредба со тигарот каде ладно ти дува умерено топло Laughing
Motorola

Motorola

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty20/11/2018, 00:56

ESN напиша:
Ако веќе сме кај транспортните окопни џипови тогаш јас сум за...
Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Oshkosh-M-ATV-MRAP-C-UAS
Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Maxresdefault

Немам ништо против но едно големо прашање е дали ке можеш да ги сервисирај овие чуда без да ти теба специјални клучеви и алати.... исто незнам што им е на американциве секоја нова генерација ја зголемуваат силуетата на своите возила до тој степен што следнито транспортно возило ќе можеш на слепо да го погодиш но сериозно имам осет дека силуетат им станува се поголема и поголема што не им помага. Не секога заштита од импровизиран мини ти се приоритет
https://www.youtube.com/watch?v=A2FRZ-PR2kc
како за пример видео од јемен да беа пониски возилата немаше да се толку видливи и можеби би преживеале ама збориме за арабски војски ба така да немам многу надеж
ESN

ESN

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty20/11/2018, 01:06

Motorola напиша:
ESN напиша:
Motorola напиша:
РИС напиша:

Sent from Topic'it App
Не сум згрешил знам што зборам истите системи што се користат кај тигар фклучувајки и куполата можат да се искористат и кај м65 скоро без нинанви преправки . Она што ти си гивидел на нет е воена полиција која ретко има потреба од монтирани автомати на куполата затоа што со нив оди и подршка до бтр82А . Кажи што ке кажеш но оваа платформа се има докажано во палмира во споредба со тигарот за тешки зимски реони нее нај добар но за умерени до топли климатски реони неможеш да се пожалиш особено кога знаеш дека климата ти дува ладно во споредба со тигарот каде ладно ти дува умерено топло Laughing
Си згрешил затоа што Рисот нема таква опција,единствено има опција за ПКМ/Печенег/12,7мм митралез.И ова возило никаде се нема докажано,Тигарот се покажа и повеќе од што треба а Рисот никаде и ништо.А пак плус како што кажав во Сирија единствено во борбени акции е само Тигарот,Рисот имам видено дека го користат ама не во услови како Тигарот.Ако мислиш дека сум грешка прати ми слики во ПП и исправи ме.

Motorola

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty23/11/2018, 11:13

Nema problem koga ke najdam vreme da gi poninam slikite shto gi imam 😓

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 20181113

Sent from Topic'it App
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)   Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) - Page 22 Empty

Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)
Вратете се на почетокот 
Страна 22 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 61 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Модернизација на АРМ (Набавки и Донации)