| Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
|
+18Trifun.L Macedonian Knight ESN Motorola Macedonian09 Birac MISFIT leopard momo BoyfromKavadarci debarska SIG РИС Зоран Smrtnikot Alvar JKD Momak od Gjorce 22 posters |
|
Автор | Порака |
---|
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/10/2018, 11:31 | |
| Lowa најмногу ја носат во странски армии, сум видел од прва рака. А слична цена се со Планиката до сега што ја набавувале. Да ја опремат цела Армија со Лова ќе биде голем успех, и ќе скокне готовноста бајаги само со тоа. А што измислуваат топла вода ова со домашно производство е без врска. Знам за каков квалитет станува збор уште сега. Барем да беше наша фирма, самите кажаа дека е воглавно Хрватска... ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Motorola
Број на мислења : 64
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 17/10/2018, 15:23 | |
| - MISFIT напиша:
- Lowa најмногу ја носат во странски армии, сум видел од прва рака. А слична цена се со Планиката до сега што ја набавувале. Да ја опремат цела Армија со Лова ќе биде голем успех, и ќе скокне готовноста бајаги само со тоа. А што измислуваат топла вода ова со домашно производство е без врска. Знам за каков квалитет станува збор уште сега. Барем да беше наша фирма, самите кажаа дека е воглавно Хрватска...
Neznam shto pravi hrvatska no do sega nemam videno ni eden da koristi hrvatski proizvodi iako znam deka tesko e sega da gi naracash kaj nas . Jas nemam nisto protiv sami da si pravat cizmi no ako go pravat toa dobro i so kvalitetni materijali Sent from Topic'it App | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 17/10/2018, 21:06 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Motorola
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 17/10/2018, 21:33 | |
| Huh ..... do sega nesum videl ni edna kade shto pisuva deka e proizvedena nadvor od germanija. Ova navistina e interesno
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 17/10/2018, 22:01 | |
| Веројатно станува збор за модели од спортската програма (ги имаат еден куп), иако мислам дека имаа и од tactical моделите кои се произведуваа во HR... Recon или Renegade ако не се лажам. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 22/10/2018, 18:35 | |
| | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 22/10/2018, 19:09 | |
| - РИС напиша:
- http://www.maktel.mk/News.aspx?id=111290
- Цитат :
- Критериум за доделување на договорот е најниската цена.
Ова е убедливо НАЈЛОШИОТ критериум поради кој секогаш се купува фалш роба кај нас. Секаде приоритет даваат на квалитетот... кај нас на цената. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Motorola
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 22/10/2018, 23:17 | |
| - Alvar напиша:
- РИС напиша:
- http://www.maktel.mk/News.aspx?id=111290
- Цитат :
- Критериум за доделување на договорот е најниската цена.
Ова е убедливо НАЈЛОШИОТ критериум поради кој секогаш се купува фалш роба кај нас. Секаде приоритет даваат на квалитетот... кај нас на цената. Narackata nee nishto seriozno pretezno se raboti za terenski vozila koj garantiram se za civilna upotreba samo a ko ja poglednes cenata koja ministerstvoto e spremna da plati 42 iljadi po vozilo ke vidish za shto se raboti. Nekoj od ova ubavo ke se zbogati . A za zal vo pravo si za izbor na bilo koja oprema proizvoditelot treba da dostavi test vozilo/oprema koja ke bide oceneta od samite vojnici koj ke ja koristat kako i luge od ministerstvoto i naucnata bransha za da se izbere naj dobroto vozilo koe ke odgovara na potrebite na armijata. Taka barem site moderni armii funkcioniraat taka e i vo rusija kade mnogu od kompaniite se drzavni sepak imaat natprevar za toa koja kompanija ke go dobie dogovorot. Sistemot najniska cena ne funkcionira Sent from Topic'it App | |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 16/11/2018, 23:57 | |
| | |
|
| |
MISFIT
Број на мислења : 281
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) 17/11/2018, 14:30 | |
| ______________________ To us and those like us, damn few.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
| |
|
| |
| Модернизација на АРМ (Набавки и Донации) | |
|