| Оклопни борбени возила - Колчари | |
|
+14momo ESN leopard Momak od Gjorce Зоран РИС m-r.niceguy JKD Mrshajnoski Генерал SIG debarska Legija91 Alvar 18 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари 24/4/2016, 22:10 | |
| - РИС напиша:
- Хермалинот првенствено е дизајниран и осмислен како полициско возило за граничната полиција на Германија .
Има голема разлика од ЈРМ до гранична полиција. Како прво Хермелинот е теренец, ај да видам Волф да се качи на планина... - SIG напиша:
- ...има солиден клиренс...
За во урбана средина најголемиот клиренс што ти треба е висина на тротоар. Хермелин може на хауба да се качи. |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари 24/4/2016, 23:13 | |
| - MISFIT напиша:
- А ја па шо се праам на тошо, сега ми текна дека имаме Хермелини со водени топови, на нив може. Само од напред ќе им треба решетка пошто стаклата се штитат со плочите. Мада малку зезнато е да се гледа преку перископ, ама немаат гајле пошто ќе биде за на улица...
каде има такво нешто жити се,хермелин со воден топ ??? | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари 25/4/2016, 05:14 | |
| Можда и лошо сум запамтил, ама како да имавме неколку Хермелини со водени топови... Валјда не сум ги помешал со Волфовите.. Памтам во Илинден во автопаркот на МВР имаше неколку и баш загледав да не имаат од водените, ама тие беа со митралези... Ова ќе мора некој да потврди пошто стварно не ми текнува |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари 25/4/2016, 16:05 | |
| | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари 25/4/2016, 20:16 | |
| ете,чим Њемац го користи,значи дека го бива и за ЈРМ.
Овие се со повеќе опции,ама доволна е и само решетката и решетки на стакла,и завршена работа.Цела улица можеш да блокираш со нив,без потреба од луѓе.И да ја туркаш самата маса,ако има потреба. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари 25/4/2016, 20:37 | |
| - JKD напиша:
- ете,чим Њемац го користи,значи дека го бива и за ЈРМ.
Овие се со повеќе опции,ама доволна е и само решетката и решетки на стакла,и завршена работа.Цела улица можеш да блокираш со нив,без потреба од луѓе.И да ја туркаш самата маса,ако има потреба. Море деца кај ви с еочите ај погледајте внимателно ККај што е ветробраснкото стакло има и челна плоча од 8-10 мм кој ас еподига исто и на страничните стакла . Значи решетки не треба се си има уште во фабрика. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари 25/4/2016, 20:38 | |
| нашите мислам не се такви,за нас збориме не за њемциве,њемциве се имаат | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари 25/4/2016, 20:44 | |
| - JKD напиша:
- нашите мислам не се такви,за нас збориме не за њемциве,њемциве се имаат
aj dete ne umno. Se e isto. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари 25/4/2016, 20:56 | |
| Пишав на претходната страна за плочите, се креваат со помош на хидраулика, а контролите се внатре се разбира. Ги видов со мои очи во Илинден, мада тие беа на АРМ, ама истото е секаде, тоа е стандард. Иста приказна и кај БТРите, ама кај нив рачно се креваат(рачките се внатре пак). Јас колку што знам тоа е истиот оклоп како по цела каросерија.
Ама пак не ми е јасно зошто би се пренаменувале Хермелините кога има доволно Волфови, а да не збориме за тоа што има мањак на оклопни транспортери(зборам за исправни) |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари 25/4/2016, 21:09 | |
| не се пренаменуваат,само се ставаат со функција и за јрм.
Ретко кога ќе имаш потреба да го искористиш како борбено возило и јрм,во исти ден исти саат. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила - Колчари | |
| |
|
| |
| Оклопни борбени возила - Колчари | |
|