Имаше доста поплаки и од тие неколку земји што го купија , што го купиле евтино , неко рекол , не сум богат да купувам евтино , СТРАЈКЕРОТ може за нас е скап , ама поминал низ војни , и како таков испробан во реалноста , едина грешка на нашиве што не купија одреден број со купола со топ 30мм , или на пример секој вод да има возило со топ 30мм.
Имаше доста поплаки и од тие неколку земји што го купија , што го купиле евтино , неко рекол , не сум богат да купувам евтино , СТРАЈКЕРОТ може за нас е скап , ама поминал низ војни , и како таков испробан во реалноста , едина грешка на нашиве што не купија одреден број со купола со топ 30мм , или на пример секој вод да има возило со топ 30мм.
kupolata mozat da ja doplatat i ne e problem samo so nasite nemaat pari
Сакале ние да признаеме или не , толкава ни е чергата , да се надеваме , новото што е купено конечно ќе почне да пристгне следната година , а и да има некое изненадување како Норвешката донација на CV9030N , кои се тазе модернизирани и за нас се исто како нови , криво ми е што не ја дознав конечната бројка , дали се 12 или 36 комада , од она што ни го постираше Т34Т55 , може да се заклучи дека нашиве како компезација за оружјево дадено на Украина барале хаубици 155мм , оклопни транспортери колчари , ПВО краток домет , камиони и слично , ако навистина има уште некоја донација како Норвешката , би требало наскоро да се дознае .