Знам дека ДИНГО 2 се подобри ама имаат само 20 , и не верувам дека ќе ни ги дадат , а знам дека на Украина и донирале 14 ИВЕКА , а и Д21г нешто спомна дека сакале да ги отуѓат ИВЕКАТА ,незнам од кај му е тој податок ..
Знам дека ДИНГО 2 се подобри ама имаат само 20 , и не верувам дека ќе ни ги дадат , а знам дека на Украина и донирале 14 ИВЕКА , а и Д21г нешто спомна дека сакале да ги отуѓат ИВЕКАТА ,незнам од кај му е тој податок ..
Планираат да ги заменат првите ивека лмв2 со нови возила најверојатно може да се повторно ивека но лмв4. А можеби ќе ни донираат камиони треба да набават 300 нови камиони.
Првите 72 ИВЕКА им се купени 2006/7 година , на Украина и донираа 14 , им останале 58 , е сега колку нас ќе ни донираат ќе покаже времето . 15 години стари , сигурно добро одржавани , за нас без пари се премија .
Ajde sea kaj kolbasa pa i kriva bila , kjuti tamu koa davaat zimaj koa tepat begaj
Да и пак шаренило логистика капут..
Ama djabe e kaput ke bide i vaka i onaka , jasno ni e toa , opravanje nema .... Neznam so treba da se sluci za da bide kako so treba... Bolnotone so i sepak nikoj ne bara nacin i resenie ... Toa e deceniski problem ne e od vcera
Како и да е , донацијата треба да се реализира следните 3-4 месеци , и тогаш ќе биде јасно дали нашиве добро изиграле ако и борбените и товарните возила се по 50 комада најмалку и од по една марка , ако се на пример по10на и од едните и од другите ништо не сме направиле .
Како и да е , донацијата треба да се реализира следните 3-4 месеци , и тогаш ќе биде јасно дали нашиве добро изиграле ако и борбените и товарните возила се по 50 комада најмалку и од по една марка , ако се на пример по10на и од едните и од другите ништо не сме направиле .
Мое мислење е дека или ќе бидат во доволен број за Кичевскиот батаљон шо значи над 50 или ќе бидат во мал број за Специјалните единици 3то нема
Кенгурите ќе произведат Боксер за Швабите,можна нарачка и за Лункс,уште еден доказ дека индустријата во Европа е преблокирана,а на некого му гори под нозе