Kako i da e da se raduvame i na toa sto ova staro sovetsko zelezo konecno ke se dadi a za vozvrat ke dobieme nesto .. A i ako po nekoja logika toa sto davame treba i takvo nesto da dobieme za vozvrat zarem ne e logicno toa ? Mozebi ne vo taa kolicina sto sme a dale ama barem da dobieme i pola nova oprema , mislam deka za nas i toa e nesto.. pola staro za pola novo )
РИС
Број на мислења : 2553
Предмет: Re: АРМ - новости 29/6/2022, 20:10
Чекај , прво прво да го видиме возот натоварен со нашите тенкови , па после од србите ќе дознаеме за каква техника сме се трампале .
gol_den_phantom69
Број на мислења : 631
Предмет: Re: АРМ - новости 29/6/2022, 22:04
РИС напиша:
Чекај , прво прво да го видиме возот натоварен со нашите тенкови , па после од србите ќе дознаеме за каква техника сме се трампале .
Jas kako so gi poznavam mislam deka dzabe se dadeni niso nema da dobieme za vozvrat
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: АРМ - новости 29/6/2022, 23:11
Не е поентата да се ичисти "старото железо" треба да се има воена опрема и техника во резерва,ако се даде се ке немаме резерва
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: АРМ - новости 30/6/2022, 17:10
A koa e poentata da imame rezerva vozila koj sto ne se ispravni ? Rezervata kolku sto znam treba da e vo sekoj moment spremna i ispravna i odrzuvana. A od site tie sovetski vozila mnogu mal broj se ispravni.
РИС
Предмет: Re: АРМ - новости 30/6/2022, 19:11
Се сложувам дека треба да има орудиа во резерва , ама да бидат исти тип како активните , еве на птимер овие 18 хаубици 105мм БОРАН што треба да ги земеме од Турција , да имаме уште 18 во резерва , а овие застарениве сега што ги имаме скроз да ги отпишеме .
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: АРМ - новости 30/6/2022, 21:56
BoyfromKavadarci напиша:
A koa e poentata da imame rezerva vozila koj sto ne se ispravni ? Rezervata kolku sto znam treba da e vo sekoj moment spremna i ispravna i odrzuvana. A od site tie sovetski vozila mnogu mal broj se ispravni.
Па прво ги конзервираш и после ако затреба за недај боже ги сервисираш со тоа што вадиш делови од еден за да опрајш други "пет",за постара техника тешко се наоѓат нови делови,башка во нив нема многу осетлива опрема и елекроника,скоро се е механика и хидрулика,така да одржувањто не е толку голем проблем ако веќе имаш техника на лагер,и не е потребен посебен алат
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 624
Предмет: Re: АРМ - новости 1/7/2022, 12:12
Momak od Gjorce напиша:
BoyfromKavadarci напиша:
Па прво ги конзервираш и после ако затреба за недај боже ги сервисираш со тоа што вадиш делови од еден за да опрајш други "пет",за постара техника тешко се наоѓат нови делови,башка во нив нема многу осетлива опрема и елекроника,скоро се е механика и хидрулика,така да одржувањто не е толку голем проблем ако веќе имаш техника на лагер,и не е потребен посебен алат
Tocno ss slagam so tebe , vo red e toa , toa e prasanjeto dali imame tehnika i kadar za nivno odrzuvanje za nedaj boze situacii , na toa mislev samo ne se iskazav dovolno.
РИС
Предмет: Re: АРМ - новости 1/7/2022, 12:42
Ај да причекаме , да видиме што навистина ќе се случи , мене поинтересно ми е , што ќе ни дадат САД , за тие 40 милиони долари што ќе ни ги донираат за оваа година .