| МВР - новости | |
|
+32Goust Birac 1 viko55 Predator1990 Macedonian09 BoyfromKavadarci РИС leopard Braveheart993 darkness totomkd Цане ace89 Mrshajnoski debarska Legija91 Rashid Генерал икс assasian SIG Smrtnikot Зоран Alvar dzole Спенсер Momak od Gjorce ESN JKD Panter mstislav 36 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Panter
Број на мислења : 452
| Предмет: Re: МВР - новости 26/11/2015, 00:55 | |
| site pisma se od pripadnici koi ucestvuvale a prvoto e oboeno spored mene,i JKD tocno e imase mladi i na koi im bese prva akcija no postarite ne dozvolija tie da bidat prvi zatoa i zaginaa Iskusnite specijalci nekoi i braniteli od 2001. ne e samo eden so 10+ godini poveke koi zaginaja bea imaa nad 10 godini iskustvo akcii borbi obuki vo specijalna edinica... | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: МВР - новости 26/11/2015, 01:01 | |
| И добро,дали специјалец ќе се чуди како влегле,ако имаме грранична полиција ? Божем он/они,кои пишуваат писма,се припадници на Бразил,а не на Македонија ? Они не знаат каква е состојбата во таквите единици,а уште помалку,не знаат каква е ситуацијата на границата со Косово ? Дали стварно мислиш дека специјалец ќе каже "за што загинаа" ? Ако тргнеме од таа логика,не треба ни една специјална единица да постои во светов,ни војска,ни полиција.Не верувам дека постои специјалец во светов кој си го поставува тоа прашање.Бидејќи тоа прашање едноставно нема одговор,ако почнат така сите да се прашуваат,никој нема да ја работи таа работа.За што гинат маринците во Ирак,Авганистан ? за што гинат специјалците во Бразил ? за што гинеле во ВВ1 и ВВ2 ?
На кого му била прва акција ? јас колку што можев да видам,сите беа средновековни мажи...пишав еден,пошто за еден знам со сигурност,дека бил еден од најискусните во ЕСЗ...Бог да ги прости и нека им е лесна душата,а каде ќе им иде душата на новинариве,не знам.Веројатно за нив и политичарите има посебен круг во пеколот. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: МВР - новости 26/11/2015, 01:59 | |
| Автентичноста на текстот од Буревесник не може да се потврди, исто како што не може да се потврди и на оној погоре од Пресс24. Знаејќи каков портал е Пресс24 и со оглед на содржината на текстот ми изгледа ептен соомнителен, а лично не верувам дека е напишан од припадник на МВР.
ЈКД, за акцијата Куманово... имаш погрешни инфромации. На некои таа акција им била прво огнено крштевање, и после неа имаат посетувано психолози и психијатри за да се смират. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 26/11/2015, 02:03 | |
| зборував за загинатите,не за учесниците.Знам дека им било прва акција на многумина од ЕБР и ЕСЗ,но во текстот се збореше за загинатите... | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: МВР - новости 26/11/2015, 17:23 | |
| Тоа што се специјалци не значи дека се без мозок па не поставуваат прашања. Прашањето зошто загинаа е разбирливо кога нешто е труло во целата ситуација. Ама како и секогаш еден два спина од дежурните спинери + две три етикети и се одвлекува вниманието од суштината. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 26/11/2015, 17:57 | |
| - Генерал напиша:
- Тоа што се специјалци не значи дека се без мозок па не поставуваат прашања. Прашањето зошто загинаа е разбирливо кога нешто е труло во целата ситуација. Ама како и секогаш еден два спина од дежурните спинери + две три етикети и се одвлекува вниманието од суштината.
Ајде кажи ми ти Генерале,дали веруваш во тие писма ? дали тебе ти звучат како да се пишани од специјалец,и дали сметаш дека се вистинити ? | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: МВР - новости 26/11/2015, 19:04 | |
| Кога збориме за партиски боења на писма, првото до Јанева, второто до Спасовски, значи испадна дека и едните и другите треба да се обесат на плоштад.
На овие на власт поради грешката која ја направија, така да што командниот врв ги испратил без знаење каде одат и со кого треба да се соочат, а сомневање буди што не им биле дадени долги цевки (автоматски пушки), иако знаеме дека секаде кога прават упади или вршат проверки секогаш со нив има долги цевки. А за акцијата нахнадно треба да се испитува, дали била местена и од кого. Овие вториве поради поддршката на тие кои ги одаваа позициите на полицијата и кои после кога беа терористиве елиминирани се залагаа за соживот и глумеа братство и единство со Македонците, убаво рекле старите "на бесно куче и на ш***ар, не му верувај". Потоа "идниот" министер на "федерализирана" Македонија, одеше да се слика со истите, со изговор дека бил да ја ублажи ситуацијата. Да не ги заборавиме и изметот,чирот и гнасотијата од новинари и тн аналитичари кои се подбиваа со полицијата и им посакуваа смрт. Гости на 17ти мај покрај Пленумите, малцинствата, ЛГБТ и разни невладини им беа и 114 бригада на УЧК. Прошлата недела на 40дневниот помен на Спасовски му беа помили дуќанџиите во Тетово.
Така да чекам ако се почне истрага за Диво Насеље едвај чекам да се дознае кој е нарачателот. |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: МВР - новости 26/11/2015, 19:42 | |
| - JKD напиша:
- Генерал напиша:
- Тоа што се специјалци не значи дека се без мозок па не поставуваат прашања. Прашањето зошто загинаа е разбирливо кога нешто е труло во целата ситуација. Ама како и секогаш еден два спина од дежурните спинери + две три етикети и се одвлекува вниманието од суштината.
Ајде кажи ми ти Генерале,дали веруваш во тие писма ? дали тебе ти звучат како да се пишани од специјалец,и дали сметаш дека се вистинити ? Мене писма не ми требаат за да верувам или не во нешто. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: МВР - новости 26/11/2015, 21:24 | |
| - Генерал напиша:
- JKD напиша:
- Генерал напиша:
Ајде кажи ми ти Генерале,дали веруваш во тие писма ? дали тебе ти звучат како да се пишани од специјалец,и дали сметаш дека се вистинити ? Мене писма не ми требаат за да верувам или не во нешто. Пак избегнуваш од темата.Дали веруваш во писмото или не ? настрана тоа што можеби е точно нешто во "писмото" за кое јас верувам дека е напишано во редакција на некој медиум,а не добиено од припадник на безбедносните сили.Тие информации ни се достапни на сите што се пишани во писмото,дел се неточни дел точни,но се ОПШТИ информации,нема ништо екслузивно,и тогаш тој муабет и тие заклучоци базирани без никакви факти,ги носеше обичната раја,па тоа е уште еден доказ(за мене) дека не е пишано од раце на специјалец,туку на некој заќоравен новинар кој билда гледаност на порталот. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: МВР - новости 27/11/2015, 14:50 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: МВР - новости | |
| |
|