Предмет: Re: Пиштоли и револвери 14/12/2023, 19:38
Dali nekoj imal iskustvo so Jericho 941F, zainteresiran sum da go zemam gledav dobri review...
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 16/12/2023, 13:37
Го имам пробано, потежок е ама ако си човече со помала дланка како мене одличен е, балансиран е доста, пробај го во Таргетс.
ESN
Број на мислења : 1595
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 16/12/2023, 14:49
Alvar напиша:
Интересно, во кои параметри е подобар друже?
Прецизност и највеќе има разлика во чкрапалото. Многу пати сум кажал и пак ќе кажам за striker fire пиштол не е можно П10 да има такво чкрапало.
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
Alvar
Број на мислења : 11128
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 16/12/2023, 15:02
И Walther striker fired пиштолите ги фалат дека имаат одличен окидач.
P.S. Има кај нас по дуќаниве или во стрелиштава Heckler & Koch пиштоли?
______________________ Si vis pacem, para bellum
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 16/12/2023, 18:59
Vanka555 напиша:
Dali nekoj imal iskustvo so Jericho 941F, zainteresiran sum da go zemam gledav dobri review...
Многу тежок и гломазен пиштол,но убаво лежи во рака и едноставен е за ракување,го имам носено како службен на предходното раб. место,носи и прекар "baby desert eagle"
Но неговата долга цевка гарантира и солидна прецизност,според мене нема да згрешиш ако го земеш,освен ако не треба да го носиш
ESN
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 16/12/2023, 19:52
Alvar напиша:
И Walther striker fired пиштолите ги фалат дека имаат одличен окидач.
P.S. Има кај нас по дуќаниве или во стрелиштава Heckler & Koch пиштоли?
Да,точно е тоа и за Walther-от. Но ипак гледај reviews на youtube за П10 во споредба со други и сите кои ги прават споредбите го кажуваат истото,а тоа е дека П10 има најдобро чкрапало. Еве и сам ако сакаш направи споредба меѓу П10 и било кој друг striker fire пиштол на кој safety му е на чкрапалото и ќе видиш дека најмал trigger pull weight има П10.
Alvar
Број на мислења : 11128
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 18/12/2023, 21:53
______________________ Si vis pacem, para bellum
ESN likes this post
ESN
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 19/12/2023, 01:13
Alvar напиша:
Тоа е тоа
Vanka555
Број на мислења : 10
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 26/12/2023, 22:23
Dali znaete nekoja druga prodavnica vo mk osven Targets kaj moze da se vidi ili eventualno dali moze nekoj da mi go naraca posto pred 2-3 meseci prasuvav vo targets rekoa deka go nema i nema da go imaat...
ESN
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 26/12/2023, 23:54
Vanka555 напиша:
Dali znaete nekoja druga prodavnica vo mk osven Targets kaj moze da se vidi ili eventualno dali moze nekoj da mi go naraca posto pred 2-3 meseci prasuvav vo targets rekoa deka go nema i nema da go imaat...
Глок највеќе носат во Таргетс. Пред една недела бев во Диманко,таму имаше само еден модел на Глок од оние што се concealed carry,ептен малечок,не видов точно кој модел беше. Инаку во скоро време ќе донесат пак во Таргетс.