Ај да се пофалам. Си купив пиштол,ЧЗ П10 Ц,помина еден месец и сеуште никаков абер за Глокови во државава,затоа ја избрав замената за Глок. Да бидам искрен,после Глок 17 ген 5,најмногу имам пукано со ЧЗ П10 Ц во Камник.Имам испукано околу 2000 куршуми со истиот во Камник,без никаков проблем,никаков застој,дури кога пукав брзо секогаш го бирав ЧЗ пред Глок,затоа што чкрапалото на ЧЗ е супериорно. Си нарачав custom Safariland холстер за него,кога ќе стаса холстерот,ќе направам неколку добри слики.
Со здравје да си го користиш, да си испукаш многу куршуми.
ESN likes this post
ESN
Број на мислења : 1595
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/7/2023, 00:59
Денес ми стасаа последните работи што ги имав нарачано за пиштолот. Повеќе слики се,ама, fuck it. Добра количина на пари дадов за овие работи,така да и да ги покажам да ги видитие. Холстерот е Сафариланд 6378. Со него идеше belt clip кој одговара за тенки каиши/опасачи,па затоа порачав посебно belt loop исто од Сафариланд за да можам да го монтирам на мојот assault/battle belt. Исто така си нарачав и еден fast mag 9mm од Хеликон Текс. Холстерот беше точно 100 долара,belt loop кошташе 2500 денари,и fast mag кошташе 1400 денари. Знаете како викаат ќејфот се наплаќа,лол. Заборавив да кажам дека холстерот е custom направен така со woodland шарата.
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
Последната промена е направена од ESN на 7/7/2023, 01:03. Мислењето е променето 1 пати
ESN
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/7/2023, 01:02
ESN
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/7/2023, 01:06
ESN
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/7/2023, 01:08
ESN
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/7/2023, 01:08
Alvar
Број на мислења : 11128
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 12/7/2023, 14:02
Одличен избор друже ESN, како за пиштолот така и за футролата... одлично комбо и проверен избор! Со здравје да се служиш и со двете.
______________________ Si vis pacem, para bellum
ESN likes this post
Alvar
Број на мислења : 11128
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 12/7/2023, 14:05
Нов пиштол на Springfield Armory/HS Produkt, сличен концепт на SIG P320/M17/M18.
Многу слично почнаа да ги дизајнираат пиштоливе последниве години, сите личат еден на друг... башка ова трендов со агресивно издлабениве површини не ми е нешто по кејф. Glock 17/19 Gen 4 навлаката ми е "почиста" од онаа на Gen 5, иако првите верзии на 5-ката беа без press check површини напред.
______________________ Si vis pacem, para bellum
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 12/7/2023, 15:19
Dobar role-model im ispadna Glockot, zatoa se slicni