Од пиштоли уште со каков немам пукано,мислам за оние познатите марки. Со пиштол имам испукано 5000 куршуми дефинитивно,е сега тие 5000 куршуми сметајте дека се во Камник и Зип. Па видете колку пари имам дадено хахаха. Него зборот ми беше,од искуство зборам дека all around(се вземено во обзир) за мене е најдобар Глокот. Без никаква конкуренција. На прво место Глок па десет празни места па после ЧЗ75 ТС,ЧЗ Shadow 2. Иако овие двата на ЧЗ се пиштоли наменети за такмичење во прецизно стрелање.
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 6/7/2021, 23:26
Види се тоа ти е кој како ти лежи и како ти се допаѓа, СП2022 ми е на прво, второ Глок ми е, ЧЗ понатака.
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/7/2021, 00:03
На крајот од денот се се сведува на тоа колку ти е длабок џебот и со каква намена ке го користиш орушјето
Ако се занимаваш со стрелаштво и се такмичиш нормално е да идеш на солено решение,ако орушјето го купуваш за лична заштита(колку и да тоа е кај нас со закон е строго регулирано) или пак еднаш на два месеци да идеш да го испушаш во стрелана (дур ти помине меракот после и поретко),мислам дека и некој пиштол за службена употреба е доволен
Али пак ке повторам се е до џебот,живееме во држава каде стрелаштвото е скап спорт,или ти платите ни се мизерни,барем на повеќето
Macedonian Knight
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 7/7/2021, 15:41
Искрено од мерак сакам да земам, на стрелање одам секој месец барем еднаш, најмногу заради тоа ми е, башка имам фрлено мерак на пиштолот, нормално имам и кеш за него.
Alvar
Број на мислења : 11128
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 17/7/2021, 16:31
Има Walther-и по дуќаниве кај нас? Имате пукано со некој нивен модел?
______________________ Si vis pacem, para bellum
Macedonian Knight
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 17/7/2021, 18:30
Мислам дека имаш во Микеи ама да не те лажам, немам пукано за жал.