Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Македонија во Балканскиот вртлог

Go down 
+24
debarska
РИС
Gjole^Stolarot
Drettica
Zajcef
assasian
leopard
Smrtnikot
Panter
BABUN
Iko
Генерал
Macedonian Knight
Mrshajnoski
JKD
IgorM
Legija91
SIG
Спенсер
Momak od Gjorce
ESN
Alvar
kocov
Зоран
28 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 53 ... 100  Next
АвторПорака
BABUN

BABUN

Број на мислења : 133

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty13/5/2015, 03:00

алал да му е на американциве, како го науичиле македонскиот јазик па уште на типичен скопски дијалект папапа, јас 7 години учев германски и едвај тро научив, овие машини за еден ден
Вратете се на почетокот Go down
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty13/5/2015, 03:03

[quote="JKD"]
Генерал напиша:
Јас само поставив прашање,зошто нејзината објава е објавена,а пример на методи хаџи-јанев,на фб страната на одбрана,не е.За мене он е 10 пати поголем експерт неголи Ангелова.И како можеме да сме сигурни дека тоа што го збори она,е вистина ? еве еден аргумент или теорија,каде е тоа опожарено возило ? зарем испарило ? сигурно ќе го изнеле од таму,а тоа новинарите ќе го сликале.Ако го оставиле во населбата,шиптарите сигурно ќе се фалеа на велико со него ?

Повеќе пати ја споменуваш „Одбрана - Прв македонски воен форум„ .

Како прво, јас сум само еден од оние што ја уредуваат таа страна, и немам обврска никому да кажувам што сум објавил лично јас, а што некој друг модератор. За се што се објавува на Одбрана се задржува дискреционото право, односно се објавува она што модераторите сметаат дека треба да се објави. Одбрана не е во јавна сопственост, но е достапна до секој, и секој може да пишува на неа. Од таму, нема причина да се правдаме како модератори за уредувачката политика на форумот и страната. Крај приче по оваа точка.

Втора работа. Бараш да ти одговорам на твојата порака во инбокс. Еве ќе ти кажам јавно - не само твоите, се бришат мислења и на други членови кои што се сметаат за тотално офф-топик, навредуваат некого и се непристојни. Веројатно твоето мислење било во некоја од овие категории.

И сериозно, бидејќи приметувам одредена игнорантност кон моите апели до некои од Вас, почитувани членови на форумот, колку што е можно помалку да се коментираат дневно-политички односно ПАРТИСКИ муабети, бидејќи сепак, и покрај разниот спектар на теми кои што се обработуваат на форумов, не се примарна точка. Иако, не може комплетно да се игнорираат, па затоа и се толерираат. Но некогаш, навистина се забегува во тие муабети, и покрај молбите од мене лично како МОДЕРАТОР на форумот. Ова особено се однесува на некои помлади членови кои никако да ги почитуваат моите апели, и да се огледаат на постарите и поискусни колеги форумаши.

Овој форум кој заедно со колегите и сите ние го градевме и градиме, нема да прерасне во уште една Кајгана, нема сигурно. Тука поминуваме добар дел од нашето време, некои неколку минути но некои и часови, и не заедно мора да се грижиме тука да не се фрла разен токсичен шут, туку да биде едно катче каде што одвај чекаме да дојдеме и да видиме кој што паметно пишал или пренесол.

И јас навистина веќе незнам што да превземам, освен да почнам да делам банови, па затоа ве прашувам сите Вас - дали сакате комплетно да се забрани вмешување и спомнување на политички партии и муабети на форумов, односно нивното спомнување и покрај една опомена да се санкционира со банирање на членот од форумов, или вака да се продолжи?
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty13/5/2015, 03:30

Frogfoot напиша:
JKD напиша:
Генерал напиша:
Јас само поставив прашање,зошто нејзината објава е објавена,а пример на методи хаџи-јанев,на фб страната на одбрана,не е.За мене он е 10 пати поголем експерт неголи Ангелова.И како можеме да сме сигурни дека тоа што го збори она,е вистина ? еве еден аргумент или теорија,каде е тоа опожарено возило ? зарем испарило ? сигурно ќе го изнеле од таму,а тоа новинарите ќе го сликале.Ако го оставиле во населбата,шиптарите сигурно ќе се фалеа на велико со него ?

Како прво, јас сум само еден од оние што ја уредуваат таа страна, и немам обврска никому да кажувам што сум објавил лично јас, а што некој друг модератор. За се што се објавува на Одбрана се задржува дискреционото право, односно се објавува она што модераторите сметаат дека треба да се објави. Одбрана не е во јавна сопственост, но е достапна до секој, и секој може да пишува на неа. Од таму, нема причина да се правдаме како модератори за уредувачката политика на форумот и страната. Крај приче по оваа точка.

Втора работа. Бараш да ти одговорам на твојата порака во инбокс. Еве ќе ти кажам јавно - не само твоите, се бришат мислења и на други членови кои што се сметаат за тотално офф-топик, навредуваат некого и се непристојни. Веројатно твоето мислење било во некоја од овие категории.

И сериозно, бидејќи приметувам одредена игнорантност кон моите апели до некои од Вас, почитувани членови на форумот, колку што е можно помалку да се коментираат дневно-политички односно ПАРТИСКИ муабети, бидејќи сепак, и покрај разниот спектар на теми кои што се обработуваат на форумов, не се примарна точка. Иако, не може комплетно да се игнорираат, па затоа и се толерираат. Но некогаш, навистина се забегува во тие муабети, и покрај молбите од мене лично како МОДЕРАТОР на форумот. Ова особено се однесува на некои помлади членови кои никако да ги почитуваат моите апели, и да се огледаат на постарите и поискусни колеги форумаши.

Овој форум кој заедно со колегите и сите ние го градевме и градиме, нема да прерасне во уште една Кајгана, нема сигурно. Тука поминуваме добар дел од нашето време, некои неколку минути но некои и часови, и не заедно мора да се грижиме тука да не се фрла разен токсичен шут, туку да биде едно катче каде што одвај чекаме да дојдеме и да видиме кој што паметно пишал или пренесол.

И јас навистина веќе незнам што да превземам, освен да почнам да делам банови, па затоа ве прашувам сите Вас - дали сакате комплетно да се забрани вмешување и спомнување на политички партии и муабети на форумов, односно нивното спомнување и покрај една опомена да се санкционира со банирање на членот од форумов, или вака да се продолжи?

А како се брише акаунтот од форумов?
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty13/5/2015, 10:12

'CIA's bastard army ran riot in Balkans' backed extremists'
http://www.theguardian.com/world/2001/mar/11/edvulliamy.peterbeaumont
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty13/5/2015, 10:31

Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty13/5/2015, 11:10

JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty13/5/2015, 12:33

Frogfoot напиша:
JKD напиша:
Генерал напиша:

имаше мислења каде немаше ниту пцуење ниту вреѓање,а сепак си ги избришал ти или некој друг.Не се сеќавам сега точно кои беа,ама немаше да ти пишам ако имаше пцуење и вреѓање во нив.Офф-топк не може да биле,сигурно не сум пишувал за времето во Македонија или за скарата што сум ја јадел на ручек...али ок,те прашав за форумов пошто покрај моите мислења,приметив дека поголем дел од работите за безбедносните сили ги немате објавено,а некои споредни улоги ги објавувате.Но на крај,ваше си е,но и мое е да прашам,тоа не може никој да го забрани ziveli
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty13/5/2015, 12:33

MISFIT напиша:
Пратениците ќе го прекршат Уставот доколку го изгласаат Чавков за министер!
http://libertas.mk/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%9C%D0%B5-%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D1%88%D0%B0%D1%82-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%BE/

во вакви безбедносни ризици,не знам колку е паметно да се стави некој што појма нема од работење на МВР,но очигледно некој тоа и го посакува.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty13/5/2015, 12:39

Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty13/5/2015, 12:48

JKD напиша:
MISFIT напиша:
Пратениците ќе го прекршат Уставот доколку го изгласаат Чавков за министер!
http://libertas.mk/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%9C%D0%B5-%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%80%D1%88%D0%B0%D1%82-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D0%BE/

во вакви безбедносни ризици,не знам колку е паметно да се стави некој што појма нема од работење на МВР,но очигледно некој тоа и го посакува.

Нема смисла тоа што го кажуваш. Еве еден конкретен пример: Стојанче Ангелов е високо обучен професионалец со многу искуство, а неколку години веќе не рабти во МВР. Сигурно има уште безброј соодветни кандидати.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 7 Empty

Македонија во Балканскиот вртлог
Вратете се на почетокот 
Страна 7 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 53 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Македонија во Балканскиот вртлог