Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Македонија во Балканскиот вртлог

Go down 
+24
debarska
РИС
Gjole^Stolarot
Drettica
Zajcef
assasian
leopard
Smrtnikot
Panter
BABUN
Iko
Генерал
Macedonian Knight
Mrshajnoski
JKD
IgorM
Legija91
SIG
Спенсер
Momak od Gjorce
ESN
Alvar
kocov
Зоран
28 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 61 ... 100  Next
АвторПорака
Panter

Број на мислења : 452

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty8/6/2015, 18:12

Javnosta ja pravat slepa i ja budaleat za niv ne vazat zakonite!
Вратете се на почетокот Go down
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty8/6/2015, 18:46

Ако може да знам каде исчезан текстот за ОБСЕ и неговото премолчување за прошетките на терористичките групи????

Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty8/6/2015, 19:25

Зоки побарај во "Балканот низ геополитичка призма". Изгледа те стигаат годините...
Alvar

Alvar

Број на мислења : 11101

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty8/6/2015, 19:51

И официјално - двете училишта во Чаир со албански имиња!

Со потпис на министерот за образование Абдулаќим Адеми, на 8 јуни се донесени одлуки за измени на статутите на училиштата „Јане Сандански“ и „Цветан Димов“, со кои се легализираат нивните албански имиња „Јашар-бег во Скопје“ и „Хасан Приштина“.

Ова на својот ФБ профил го објави градоначалникот на скопската општина Чаир, Изет Меџити, на чие подрачје се наоѓаат училиштата. Процесот на преименувањето го почнаа општинските власти, но остро се спротивстави Управниот инспекторат, бидејќи одлуките во Советот на општината не биле донесени со Бадинтерово мнозинство.

Останува нејасно што се променило во меѓувреме.
http://plusinfo.mk/vest/29640/i-oficijalno--dvete-ucilishta-vo-cair-so-albanski-iminja

Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 WJX7Wq7

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty8/6/2015, 19:55

Па тек кога ќе учиме аљбански...охохо...и на форумов ќе стават тогаш правило,секоја втора реченица-аљбанска.Во духот на европа де.
Зоран

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty8/6/2015, 22:37

MISFIT напиша:
Зоки побарај во "Балканот низ геополитичка призма". Изгледа те стигаат годините...
Ме згазија.
Слободно викај чичко зоки.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty8/6/2015, 23:09

ајмо некој со аљбански да преведе.

Ја спомнуваат УДБА,а таа оддамна е умрена...или не ? ziveli
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty8/6/2015, 23:14

Разговор 1
Мирсад: Како сте?
Агентот: Добро, вие како сте, еве гледам фудбал, Реал. Семејството како е?
Мирсад: Добро, сите, вие како сте?
Агентот: Добро.
Мирсад: Дали сум ви недостигал?.
Агентот: Да, море, како не.
Мирсад: Го загубив бројот бидејќи ми се пуштија од УДБ – а.
Агентот: Која УДБ – а?
Мирсад: Од цел свет.
Агентот: Е.. му мајка на УДБ – а.
Мирсад: Бег вели дека не сум му ја е... никогаш.
Агентот: Каде сте?
Мирсад: Среде Липково.
Агентот: Што зборуваш бре! Во Липково.
Мирсад: Да, да, ние ги …. вашите служби.
Агентот: Знам јас, поради тоа сум ве побарал.
Мирсад: Ех, море човеку…

Мирсад Ндрецај и лицето за кој се претпоставува дека е агент потоа разговараат за една реакција која што Мирсад ја објавил на Фејсбук по инцидентот во Липково. Поранешниот припадник на ОНА напишал на социјалната мрежа дека нападот врз граничниот пункт го организирале најдобрите момци на ОНА.

Разговор 2

Мирсад: Има ли нешто ново?
Агент: Нема ништо богами. Има доста ново.
Мирсад: Да, а?
Агентот: Ти пратив порака, но тој број не ти чини. Ја видов синоќа реакцијата...
Мирсад: Не, не видов. Која?
Агентот: Таа што си ја напишал на Фејсбук. Дека ОНА ја заземала базата.
Мирсад: Дали ти се допадна?
Агентот: Многу добро, многу добро.

За време на разговорот Мирсад почнува да го обвинува поранешниот раководител на УБК на Македонија, Сашо Мијалков за деконспирација.

Разговор 3

Мирсад: Сашо го прави тоа. Сашо го тера овој Ангелов, тој Ангелов секогаш гаѓал криво. Никогаш не можел право.

На крајот на разговорот тие бараат од агентот да дојде во Приштина, но откако го исклучија телефонот, со закана зборуваат дека доколку дојде ќе ги расчистат сметките со него.

Мирсад: Ајде, ќе се слушнеме...
Агентот: Утре јас ќе наминам таму, имам работа во Урошевац. Ќе бидам со сопругата и ќерката, па ако бидете во Приштина или каде сте?
Мирсад: Во Приштина сме...
Агентот: Е па ќе ти ѕвонам јас утре...
Мирсад: Да.
Агентот: Па ќе пиеме кафе некаде.
Мирсад: Добро, ајде ќе се видиме во Приштина.
Агентот: Поздрави го Бег.
Мирсад: И тој те поздравува. Ајде, дојди ти во Приштина...

ЕВЕ ГО НАВОДНО ЦЕЛ.Од ова сфаќам дека ако ништо друго,бар не ги потикнувал овој.Ниту им давал ветер у грб.Едино што прообувал е да разговара со нив,а со ваква багра има две решенија-или да се убијат у сон,или да се бара решение или компромис.Мада во сите држави со терористи не се преговара,аама кај нас каква што беше ситуацијата,а посебно каква што е последниве 5 години со нив,многу е деликатно да бидеш остар и дрзок со нив.
Зоран

Зоран

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty9/6/2015, 09:10

Од Американска страна
има и фини и чесни Американци.

Број на мислења : 452

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty9/6/2015, 15:05

JKD напиша:
Разговор 1
Мирсад: Како сте?
Агентот: Добро, вие како сте, еве гледам фудбал, Реал. Семејството како е?
Мирсад: Добро, сите, вие како сте?
Агентот:  Добро.
Мирсад: Дали сум ви недостигал?.
Агентот: Да, море, како не.
Мирсад: Го загубив бројот бидејќи ми се пуштија од УДБ – а.
Агентот: Која УДБ – а?
Мирсад: Од цел свет.
Агентот: Е.. му мајка на УДБ – а.
Мирсад: Бег вели дека не сум му ја е... никогаш.
Агентот: Каде сте?
Мирсад: Среде Липково.
Агентот: Што зборуваш бре! Во Липково.
Мирсад: Да, да, ние ги …. вашите служби.
Агентот: Знам јас, поради тоа сум ве побарал.
Мирсад: Ех, море човеку…

Мирсад Ндрецај и лицето за кој се претпоставува дека е агент потоа разговараат за една реакција која што Мирсад ја објавил на Фејсбук по инцидентот во Липково. Поранешниот припадник на ОНА напишал на социјалната мрежа дека нападот врз граничниот пункт го организирале најдобрите момци на ОНА.

Разговор 2

Мирсад: Има ли нешто ново?
Агент: Нема ништо богами. Има доста ново.
Мирсад: Да, а?
Агентот: Ти пратив порака, но тој број не ти чини. Ја видов синоќа реакцијата...
Мирсад: Не, не видов. Која?
Агентот: Таа што си ја напишал на Фејсбук. Дека ОНА ја заземала базата.
Мирсад: Дали ти се допадна?
Агентот: Многу добро, многу добро.

За време на разговорот Мирсад почнува да го обвинува поранешниот раководител на УБК на Македонија, Сашо Мијалков за деконспирација.

Разговор 3

Мирсад: Сашо го прави тоа. Сашо го тера овој Ангелов, тој Ангелов секогаш гаѓал криво. Никогаш не можел право.

На крајот на разговорот тие бараат од агентот да дојде во Приштина, но откако го исклучија телефонот, со закана зборуваат дека доколку дојде ќе ги расчистат сметките со него.

Мирсад: Ајде, ќе се слушнеме...
Агентот: Утре јас ќе наминам таму, имам работа во Урошевац. Ќе бидам со сопругата и ќерката, па ако бидете во Приштина или каде сте?
Мирсад: Во Приштина сме...
Агентот: Е па ќе ти ѕвонам јас утре...
Мирсад: Да.
Агентот: Па ќе пиеме кафе некаде.
Мирсад: Добро, ајде ќе се видиме во Приштина.
Агентот: Поздрави го Бег.
Мирсад: И тој те поздравува. Ајде, дојди ти во Приштина...

ЕВЕ ГО НАВОДНО ЦЕЛ.Од ова сфаќам дека ако ништо друго,бар не ги потикнувал овој.Ниту им давал ветер у грб.Едино што прообувал е да разговара со нив,а со ваква багра има две решенија-или да се убијат у сон,или да се бара решение или компромис.Мада во сите држави со терористи не се преговара,аама кај нас каква што беше ситуацијата,а посебно каква што е последниве 5 години со нив,многу е деликатно да бидеш остар и дрзок со нив.

Kako sto razbrav ovaj od AR agentov na svoja raka so kontaktira i soraboruva od posoceniov razgovor bez naredba od Bata sase eks mijalkov nitue suspendiran vo najmala raka posle ova...
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог   Македонија во Балканскиот вртлог - Page 23 Empty

Македонија во Балканскиот вртлог
Вратете се на почетокот 
Страна 23 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 61 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Македонија во Балканскиот вртлог