| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+28BABUN trpe grozni MarkoMKD Macedonian09 mstislav MakWarrior HoLfElDeR shady3 dzole Panter Iko loran11 Legija91 Mrshajnoski darkness kocov assasian РИС koki.skopje Зоран JKD Цане Alvar Smrtnikot Momak od Gjorce Генерал Macedonian Knight SIG 32 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/4/2015, 14:14 | |
| - Alvar напиша:
- Зоран напиша:
- Алавар за вод станува збор.
не ме сметај за ситничар. Се фативте за глупости, но ај. Зависи чива поставеност гледаш. Мојот вод (во АРМ) се состоеше од 12-13 луѓе. Вообичаено изнесува од 15 до 30. Чета може да биде од 50 до 500. Се согласувам извиднички вод во ЈНА беше 22 луге. Какои да е да с едржиме дотерминологијата. ИКО за погинатите , ранетите 2001 беше навистина војна И УШТЕ НЕШТО !!!! ТОГАШ НА ЉУБЧО И ЏАФЕРИ СУПЕР ИМ ОДЕШЕ КОЛИЦИЈАТА ! Ај кажими зашто си направија од готово вересије. По мен и тогаш и сега некој сака да прави голема албанија со или без подршка од надвор ! Е тоа е а ние им препишуваме на неодговорните и смотани елеити, да имаме саглам држава тешко дека некој ке се осуди да шамара униформиран . За таков грев Израал брка и на Антарти ке нема спас за злобникот, кога ке го стаат на листа за острел. А Амнестија има кај нив кога неспособните си пукаат во глава да се амнестираат од одговорност. Истат паралела важи и денес . ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/4/2015, 14:24 | |
| - JKD напиша:
- Iko напиша:
- A togash ne beshe isto fingiranje i mestenka?!?
Kvazi-vojna...oni glumat deka dignale vooruzhen bunt - a nie kao glumime deka gi sprechuvame vo istoto...
Koj "bummmm"?!? Ona za vas beshe vojna?!? Ne me smejte dechki... А на кого му одговараше таа војна тогаш,еве искрено кажи ми ? и дали ти еве пошто имаш поголем кредибилитет од мене,веруваш дека ова го прави власта за да ИЗБЕГА од тука ? не сфаќам како е можно тоа,ќе фатат авион и ќе избегаат..? не можат да го направат тоа со политичка разрешница демек,да им ги ддат изборите и магла да ги нема ? или да тргнат внимание...протести имало не знам што...демек нема да се десат тие протести ради овие случувања ? можда ќе ги нема на сител и канал 5,ама ниту еден против власта протест или било што го нема на тие медиуми,или има ептен кратко.Не ми држи вода таа теорија,односно тие две теории.
Не викам дека ти го кажа тоа,но еве само те прашувам,ме интересира што мислиш конкретно за ова,не навлагај во други теми.. Доколку едно лице ја предаде власта, со неа го предава и имунитетот кој го ужива во таа власт. Со тоа, тоа добива статус на обичен граѓанин пред судовите на РМ, и на истото може да му се суди и биде осудено доколку е откриен криминал направен од негова страна. Епа сега ти види зошто НИКОЈ ПОШТЕН не се одрекува доброволно од власта. | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/4/2015, 14:41 | |
| - Frogfoot напиша:
- JKD напиша:
- Iko напиша:
- A togash ne beshe isto fingiranje i mestenka?!?
Kvazi-vojna...oni glumat deka dignale vooruzhen bunt - a nie kao glumime deka gi sprechuvame vo istoto...
Koj "bummmm"?!? Ona za vas beshe vojna?!? Ne me smejte dechki... А на кого му одговараше таа војна тогаш,еве искрено кажи ми ? и дали ти еве пошто имаш поголем кредибилитет од мене,веруваш дека ова го прави власта за да ИЗБЕГА од тука ? не сфаќам како е можно тоа,ќе фатат авион и ќе избегаат..? не можат да го направат тоа со политичка разрешница демек,да им ги ддат изборите и магла да ги нема ? или да тргнат внимание...протести имало не знам што...демек нема да се десат тие протести ради овие случувања ? можда ќе ги нема на сител и канал 5,ама ниту еден против власта протест или било што го нема на тие медиуми,или има ептен кратко.Не ми држи вода таа теорија,односно тие две теории.
Не викам дека ти го кажа тоа,но еве само те прашувам,ме интересира што мислиш конкретно за ова,не навлагај во други теми.. Доколку едно лице ја предаде власта, со неа го предава и имунитетот кој го ужива во таа власт. Со тоа, тоа добива статус на обичен граѓанин пред судовите на РМ, и на истото може да му се суди и биде осудено доколку е откриен криминал направен од негова страна.
Епа сега ти види зошто НИКОЈ ПОШТЕН не се одрекува доброволно од власта. Ако се утврди дека СЕ во тие разговори е ВИСТИНА,тогаш треба одма да идат апсат сите инволвирани.Но Зајко треба истотака да оди апс,пошто како и да е-пак направил кривично дело.Во законикот нигде не стои дека целта ги ооправдува средствата. | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/4/2015, 14:44 | |
| - Зоран напиша:
- Alvar напиша:
- Зоран напиша:
- Алавар за вод станува збор.
не ме сметај за ситничар. Се фативте за глупости, но ај. Зависи чива поставеност гледаш. Мојот вод (во АРМ) се состоеше од 12-13 луѓе. Вообичаено изнесува од 15 до 30. Чета може да биде од 50 до 500. Се согласувам извиднички вод во ЈНА беше 22 луге. Какои да е да с едржиме дотерминологијата.
ИКО за погинатите , ранетите 2001 беше навистина војна И УШТЕ НЕШТО !!!! ТОГАШ НА ЉУБЧО И ЏАФЕРИ СУПЕР ИМ ОДЕШЕ КОЛИЦИЈАТА ! Ај кажими зашто си направија од готово вересије. По мен и тогаш и сега некој сака да прави голема албанија со или без подршка од надвор ! Е тоа е а ние им препишуваме на неодговорните и смотани елеити, да имаме саглам држава тешко дека некој ке се осуди да шамара униформиран . За таков грев Израал брка и на Антарти ке нема спас за злобникот, кога ке го стаат на листа за острел. А Амнестија има кај нив кога неспособните си пукаат во глава да се амнестираат од одговорност.
Истат паралела важи и денес . Сега одма ќе ти залепат етикета дека си дпмне,дека си смотан,глуп патриот и не знам уште што..... или не ? веројатно се познавате меѓусебе па тие налепници важат само за оние кои не ги знаат доволно. | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/4/2015, 15:02 | |
| ЈКД ИКО е нај искусниот во оваа област која те интересира ! И на сите форуми неговото име се изговара со Почит.Додуша во живо не сме се запонал но го чекам тој ден .Исто како и со АЛвар. И нај битно од се ако не се согласуваме во ова а се согласуваме во она тоа не праци да немаме мегусебна почит.
______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/4/2015, 15:50 | |
| - Зоран напиша:
- ЈКД
ИКО е нај искусниот во оваа област која те интересира ! И на сите форуми неговото име се изговара со Почит.Додуша во живо не сме се запонал но го чекам тој ден .Исто како и со АЛвар. И нај битно од се ако не се согласуваме во ова а се согласуваме во она тоа не праци да немаме мегусебна почит.
Па јас никој неам омаловажено или искритикувано или било што,така да не го сфаќам ова лично за мене и не зборев за Ико,и другиве знаат често да залепат налепница,а сега не ти реплицираа на исти начин како на мене,а сфаќањата ни се исти али не битно,секој со своја глава. | |
|
| |
Цане
Број на мислења : 87
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/4/2015, 18:29 | |
| Погорното видување на Зоран за Голема Албанија држи вода. Секогаш оваа нивна идеја е жива и тие гледаат да си ја остварат на било кој начин со помош од нивните надворешни пријатели. Исто така да не заборавиме дека Русија сака тука да го спроведи гасоводот, а со тоа да доминира на овие простори со што ги загрозува интересите на САД. Така да ако тргниме од ова гледиште стабилна Македонија на САД не им одговара(да не навлегувам и во оној пат на дрогата и оружјето преку кој ЦИА прави пари), а сонот на албаницте за нивната голема држава секогаш е тука, истотака на САД би му одговарало на Балканот да имаат држава која ќе биди под нивна целосна контрола и во која ќе можат да праваат што сакаат. Така да од ова гледиште може да се тргни да се бараат нарачателите за дестабилизација на Македонија, а дури нашите се караат меѓусебно години наназад секогаш некој трет користи и низ историјата многу пати тоа се покажало. | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/4/2015, 18:48 | |
| Auh - ste se raspishale... ...samo shto se vrativ doma - da odmoram i kje vi odgovoram vecher... | |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/4/2015, 18:57 | |
| - Iko напиша:
- Auh - ste se raspishale......samo shto se vrativ doma - da odmoram i kje vi odgovoram vecher...
Него како а ти што вака доцна дома. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Mrshajnoski
Број на мислења : 237
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 22/4/2015, 19:22 | |
| nemojte da se delite na vmrovci i sdsmovci ova ne go pravat ni ednite ni drugite a niti albanice vo MKD, poglobalno e. Samo nekooi tuka nesvesno se dobri rabotnici na tie sto go pravat ovaa. Centarot gi frla bombite vo koshot a plejmejkerot dobro go sprema terenot za centarot da moze da frla a i kako sto vidovme pred dva dena i moralna podrska mu dava. I na kraj od seto ludilo najverojatno plejmejkerot povtorno ke se vrati na polictickata scena. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
|
| |
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|