|
|
| Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
+28BABUN trpe grozni MarkoMKD Macedonian09 mstislav MakWarrior HoLfElDeR shady3 dzole Panter Iko loran11 Legija91 Mrshajnoski darkness kocov assasian РИС koki.skopje Зоран JKD Цане Alvar Smrtnikot Momak od Gjorce Генерал Macedonian Knight SIG 32 posters | |
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/12/2014, 17:47 | |
| - JKD напиша:
- Како да работиш за а1онмк,или овие што шетаат по врати и солат памет.Јас помислив дека збориш стварно како да сум ти син ти реплицирав така затоа што и 3 пати постар да си,не си во ситуација да викаш некој син,најмалку мене.Како тоа е фалсификувана власта,кој го кажал тоа освен зајко и остала екипа ? јас не слушнав некаде за такво нешто,мада не ме ни интересира ама морав да те прашам,пошто ти прв почна со политички прашања.Ти кажав,никој не ја тера опозицијата да си ги лади дома и да лапа плата 6 месеци,и на тоа не ми даде одговор.Те прашав и каде сум вреѓал,и пак не ми одговори.Самото тоа што на бајраците се веел лавот,тоа значи дека бил симбол на македонскиот народ.Немале држава,сега имаат,што ти смета ? и ти кажав,уште не е донесено решението дека ќе биде така,можеби ќе има некои измени,можеби арнаутиве ќе кажат НЕ.За тие примери што ги наброја си смешен,сите знаеме под какви притисоци била Македонија тогаш,така да не ти држи вода тој аргумент.И да,ајде објасни зошто да не се донесе сега,кога требало ? за да се замачкаат очи на народот ваљда а ?
Ај вака, кажи ми, дали навистина кога ќе застанеш и ќе си го ставиш прстот на чело, ќе помислиш дека ова решение ќе претрпи одредени промени, или пак по некоја случајност ќе биде одбиено, а со истото да веќе јавно се испофалија и министерката за внатрешни и пратеници и сите останати кои се на власт?! Дали ти мислиш дека се е толку наивно? И да, ДУИ го прифаќа овој предлог, е сега пошто во политиката АПСОЛУТНО СЕ е интерес, седни малку, и запрашај се што тоа „нашите„ ќе мора да им удоволат на „нивните„ и за што ние исто така „ќе молчиме„ . Мене ова како даночен обврзник на оваа земја, и граѓанин на истата, ми е капак, и ДОВОЛЕН доказ дека оваа политичка гарнитура е само популистичка и дека истата свесно си ствара непријатели (еве ги Бугарите), и дека го одложува колку што е можно повеќе интегрирањето во ЕУ и НАТО. Значи до сега, и покрај тоа што сум политички писмен и разумен човек, сепак длабоко во мене гаев некојси надежи дека не е се баш така црно. Ама ова да ти било црна темница! И, настојувајте што помалку да спомнувате политички партии. | |
| | | Alvar
Број на мислења : 11100
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/12/2014, 21:03 | |
| - HolyTemple напиша:
- Изгледа ја избришале веста
______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/12/2014, 21:27 | |
| Пошто ниту едните, ниту другите не ги есапат граѓаните и ич уво не ги боли за мислењето на масата која уствари ја гледаат само како гласачко тело, можат да го менуваат грбот колку сакаат и каков сакаат. За мене лично, еден и единствен грб на РМ ќе остане овој... ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 7/12/2014, 22:05 | |
| - Frogfoot напиша:
- JKD напиша:
- Како да работиш за а1онмк,или овие што шетаат по врати и солат памет.Јас помислив дека збориш стварно како да сум ти син ти реплицирав така затоа што и 3 пати постар да си,не си во ситуација да викаш некој син,најмалку мене.Како тоа е фалсификувана власта,кој го кажал тоа освен зајко и остала екипа ? јас не слушнав некаде за такво нешто,мада не ме ни интересира ама морав да те прашам,пошто ти прв почна со политички прашања.Ти кажав,никој не ја тера опозицијата да си ги лади дома и да лапа плата 6 месеци,и на тоа не ми даде одговор.Те прашав и каде сум вреѓал,и пак не ми одговори.Самото тоа што на бајраците се веел лавот,тоа значи дека бил симбол на македонскиот народ.Немале држава,сега имаат,што ти смета ? и ти кажав,уште не е донесено решението дека ќе биде така,можеби ќе има некои измени,можеби арнаутиве ќе кажат НЕ.За тие примери што ги наброја си смешен,сите знаеме под какви притисоци била Македонија тогаш,така да не ти држи вода тој аргумент.И да,ајде објасни зошто да не се донесе сега,кога требало ? за да се замачкаат очи на народот ваљда а ?
Ај вака, кажи ми, дали навистина кога ќе застанеш и ќе си го ставиш прстот на чело, ќе помислиш дека ова решение ќе претрпи одредени промени, или пак по некоја случајност ќе биде одбиено, а со истото да веќе јавно се испофалија и министерката за внатрешни и пратеници и сите останати кои се на власт?! Дали ти мислиш дека се е толку наивно? И да, ДУИ го прифаќа овој предлог, е сега пошто во политиката АПСОЛУТНО СЕ е интерес, седни малку, и запрашај се што тоа „нашите„ ќе мора да им удоволат на „нивните„ и за што ние исто така „ќе молчиме„ .
Мене ова како даночен обврзник на оваа земја, и граѓанин на истата, ми е капак, и ДОВОЛЕН доказ дека оваа политичка гарнитура е само популистичка и дека истата свесно си ствара непријатели (еве ги Бугарите), и дека го одложува колку што е можно повеќе интегрирањето во ЕУ и НАТО.
Значи до сега, и покрај тоа што сум политички писмен и разумен човек, сепак длабоко во мене гаев некојси надежи дека не е се баш така црно. Ама ова да ти било црна темница!
И, настојувајте што помалку да спомнувате политички партии. Демек бугарите од вчера ни станаа непријатели,претходно ни беа пријатели ? Вечни непријатели ни се сите соседни држави,тоа е факт.Нормално дека не мислам,но веројатно и ти не мислиш дека се ова се прави за да се замачка очи на народот за моментална ситуација како што кажа,за сиромаштијата за бедата и слично ? или онаа глупост,дека турскиве серии намерно ни ги пуштаат за да ни тргнат очи од вистината...по глупо нешто немам слушнато.Пуштаат турски серии и индиски затоа што народов тоа сака и тоа гледа,да не се гледа нема да пуштаат,толку е просто.Сега пуштаат ова глупостиве со пинк sвезди и не знам ти какви sвезди,пак било замачкување на очи и тоа...ако не само вести да пуштаат и ништо друго боље ќе е. За договорот не знам дали постои а точно дека политиката е само интерес,па ќе видиме што ќе им се даде како награда за реченото ДА за грбот.Можеби и е само договор за да се искупат кај народот за фамозната бомба,ќе видиме.Јас само кажав,на страна политиката,што има да ни смета новиот грб ? во првиот пост убаво напишав и што мислам ама ајде. За интеграции веројатно знаеш кој е условот-името.Македонија да стане Дубаи,пак нема да не примат со тоа име,џабе е се.Секоја година истиот извештај ни го праќаат,ништо не менуваат во него. | |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 8/12/2014, 12:29 | |
| Не сум многу постар од тебе, но сеуште си многу млад! Само тоа ќе ти го речам... | |
| | | koki.skopje
Број на мислења : 8
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/12/2014, 23:18 | |
| | |
| | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/12/2014, 23:18 | |
| | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/12/2014, 23:34 | |
| Е ова е веќе сериозно,доколку испадне дека е вистина.
Да не беше она претходно затишје пред бура ? којзнае...но веројатно нема таков што ќе биде рамнодушен на ова и да мисли дека по грешка ја фрлил некој или децата си играле. | |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/12/2014, 23:36 | |
| Како и да е. Ќе излезат утре мегафоните и ќе кажат дека тоа биле одредени пиротехнички средства и деца кои што си играле. И тоа е се народе. ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог 9/12/2014, 23:47 | |
| http://www.nacionalnakomisija.gov.mk/ овдека ја имаше веста но како што гледате хакната е страната.Ама англискиов не им иде баш од рука. А инаку на кајгана пишаа дека наводно се викале доброволци и резервисти,и тоа инфомрација од резервист од 2001,дека ги викале за обука/стрелање последниве денови,и тој истиот резервист кажал дека истото го направиле и во 2001,односно пред војната.Некој информација за ова ?? А да,од шител демантирале од извори од мвр дека не се фрлени никакви бомби врз станиците во тетово и куманово. | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Македонија во Балканскиот вртлог | |
| |
| | | | Македонија во Балканскиот вртлог | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|