Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Генералштаб ГШ - AРМ 13/7/2018, 16:57 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Teшко дека ке се најде пазар за продажба на Сухоите,али како и да е ке се скрати доста вкупната огнена моќ на АРМ,ке се кратат и активни системи
Тип 1/1 Украина...пари колку да не еич можда 10 бтр ... ______________________ Мијак 100 %
| |
|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Генералштаб ГШ - AРМ 13/7/2018, 17:58 | |
| - ESN напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
- Да ја продадоа „цела“ морнарица за да опремат војска од 1100 луѓе со пешадиско вооружување,ќе видите во скора иднина што се ние ке продадеме за да купиме пешадиско оружје,само за декларираните единици не за цела војска нормално
Јас да сум истото ќе го направам одново и одново Зошто? ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Генералштаб ГШ - AРМ 14/7/2018, 15:43 | |
| - Alvar напиша:
- ESN напиша:
- Momak od Gjorce напиша:
- Да ја продадоа „цела“ морнарица за да опремат војска од 1100 луѓе со пешадиско вооружување,ќе видите во скора иднина што се ние ке продадеме за да купиме пешадиско оружје,само за декларираните единици не за цела војска нормално
Јас да сум истото ќе го направам одново и одново
Зошто? Убаво објаснив друже зошто не планирам пак да објаснувам ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Генералштаб ГШ - AРМ 14/7/2018, 19:17 | |
| - ESN напиша:
- А црногорците шо направија ви текнува?
Се што имааше добиено од сфрј и јна го продадоа низ светот си купија најдобри и најскапи пушку,опрема исто така.Пешадиски се опремија,друго не им треба зошто се мала држава и ете влегоа во НАТО,Грција и Италија 4 години ќе им го чуваат небото со нивните авиони,додека не се сменат други тоа да го прават.Паметно играат а не како нас. На овој пост мислиш? Мислев дека се зафркаваш искрено. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Генералштаб ГШ - AРМ 15/7/2018, 00:22 | |
| - Alvar напиша:
- ESN напиша:
- А црногорците шо направија ви текнува?
Се што имааше добиено од сфрј и јна го продадоа низ светот си купија најдобри и најскапи пушку,опрема исто така.Пешадиски се опремија,друго не им треба зошто се мала држава и ете влегоа во НАТО,Грција и Италија 4 години ќе им го чуваат небото со нивните авиони,додека не се сменат други тоа да го прават.Паметно играат а не како нас.
На овој пост мислиш? Мислев дека се зафркаваш искрено. Не туку искрено тоа го мислам со ладна глава.Како тип што бил 3 месеци во редовите на АРМ и којшто ја знае штипската касарна напамет знам шо ни фали и шо треба да се направи за да се добие тоа кога веќе од 2008 година добиваме само донации а поради нискиот буџет не можеме ништо саглам да си купиме.Затоа напишав да сум на местото на црногорците истото би го направил одново и одново. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
Sponsored content
| Предмет: Re: Генералштаб ГШ - AРМ | |
| |
|