Ако мене ме прашуваат,јас бтр и хермелин не би дал за ништо па дури и да се купи нешто ново,никако да не се даваат тие возила на старо железо.Мада најубаво како што кажа момак да им напраат модернизација...дај нека пуштат еден вработен во АРМ и МВР да чита по форумиве,можда ќе им светне сијаличката во глава
Хм... па не сум сигурен во каква кондиција се Хермелините наши... доста се истормозени.
BOV da bile koristeni 30 godini sigruno ne bi bile vo podobra sostojba od nasite Hermelini. Toa spored mene pokazuva kvalitet. A takvo nesto ne se frla. Podobro da se modernizira odkolku da se zameni so nesto sto ne e bas dokazano deka e podobro.
Alvar
Број на мислења : 11121
Предмет: okdsa 1/6/2015, 11:01
MISFIT напиша:
Interesno mi e sto spored Wiki, samo tri drzavi vo svetot koristat Hermelini. A i samo kaj nas gi vikaat taka.
Но да не забегуваме од темата, може да продолжиме со дискусијава во Оклопни Возила.
Еве и тука пишува дека само три држави го користат. Има интересни информации, вклучувајки ја и таа дека постои амфибиозна верзија(способност како БТР да плови на вода). http://www.army-guide.com/eng/product1086.html
Не разбирам што е разликата меѓу ТМ-170 и Баракуда 4х4. Наводно ТМ-170 не е во производство. А Баракудата иако е иста на изглед, претпоставувам дека се разликува, барем минимално(веројатно обновена верзија).
П.С. 8 брзини за напред, и 6 за назад (ова за кога бегаш да си побрз )
Не разбирам што е разликата меѓу ТМ-170 и Баракуда 4х4. Наводно ТМ-170 не е во производство. А Баракудата иако е иста на изглед, претпоставувам дека се разликува, барем минимално (веројатно обновена верзија).
Има некој минимални разлики, Корејската верзија е ми се чини нешто подолга и повисока, задниот дел е исто така извишен како би примил повеќе луѓе. Има и прозорчиња од страните. Користи и нешто послаба погонска група од ТМ-170 (иако од истата корпорација Daimler - Chrysler), со моќност од 218KS.
сите најглупи закони ги превземавме од нив,само овие не... мада ова е претеризам да се движиш со оклопно возило 50 мм калибар наполнет,ама бар нешто да земевме од нив на ова поле...