Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Оклопни борбени возила

Go down 
+31
Smrtnikot
Dejan N
JKD
assasian
Ilija Uzunov
РИС
tose
Goran Apostoloski
Legija91
su50fighter
Scorpion
beowulf
Mrshajnoski
momo
trpe grozni
andrej
Alvar
Iko
Зоран
Генерал
Wolf
Branitel
filip555
SIG
Profesionalec
ivanku
shady3
Makedon
fighter
Desperado
AlexGreat
35 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 45 ... 86, 87, 88 ... 93 ... 100  Next
АвторПорака
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

Оклопни борбени возила - Page 87 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 EmptyЧет 28 Мај 2015, 16:00

Колку пари толку музика
Вратете се на почетокот Go down
SIG

SIG

Број на мислења : 6118

ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 EmptyНед 31 Мај 2015, 21:13

БОВ-овиве што ознака им имаат М-10 или? Мислам така некако беше. Незнам во каква состојба се нашите полициски Хермелини, ама не ми изгледаат воопшто лошо БОВ-овиве за ситуации баш како во Куманово кај што ни е потребно повисоко возило.
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 EmptyНед 31 Мај 2015, 22:34

Oвие се вајда БОВ-М,БОВ-М10 е од новите,и е командо артилериско возило,ова се старите типови на БОВ
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 EmptyНед 31 Мај 2015, 23:09

Србите го произведуваат ? нели имавме и ние 2001 слични на овие,само што јбг,нашиве не размислуваат со тоа главите...сигурно не биле до тој степен за фрлање,можеле да ги стаат у резерва па за неке лепе дане,да се извадат и да се однесат на некој ремонт,сигурно повеќе работа би вршеле неголи обичен ланд ровер или некое друго обично возило...и оние југословенски бтр,или украински какви беа..
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 EmptyНед 31 Мај 2015, 23:28

Овие на сликата се произведени во Ју.,србите произведуваат поновите верзии БОВ-М10/М11.Тое што го имафме ние беше советско извидничко возило БРДМ-2,беше бензинаш,трошеше многу и беше бучен,но најголем пробле му беше спорото влегување и излегување од него,што значи не би ти помогнало многу во против терористичка борба во урбана средина...
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 EmptyНед 31 Мај 2015, 23:35

Momak od Gjorce напиша:
Овие на сликата се произведени во Ју.,србите произведуваат поновите верзии БОВ-М10/М11.Тое што го имафме ние беше советско извидничко возило БРДМ-2,беше бензинаш,трошеше многу и беше бучен,но најголем пробле му беше спорото влегување и излегување од него,што значи не би ти помогнало многу во против терористичка борба во урбана средина...

Епа чим трошел многу ок...мада никад не е малку од оклоп,башка не морало да се користи во секојдневни акции,туку ете кај што ќе требало поголемо присуство на оклоп...или како возило за јавен ред и мир,и онака кај нас протестите не треба долго да се бркаат демонстрантите,од пред суд до чаир,нема да трошело многу.

И многу ме интересира,дали си прават колку што сакаат или како ? сигурно жандармерија не им ги плаќа возилата,или и да плаќа,плаќа нешто минимално...?
SIG

SIG

Број на мислења : 6118

ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 EmptyНед 31 Мај 2015, 23:36

Нека направат нашиве пазар со Србите за новиве БОВ-ови, мене ми гледаат сосема ОК за таа намена и наши потреби. Трпе, Ико, Алвар, мислење?
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 EmptyНед 31 Мај 2015, 23:42

Frogfoot напиша:
Нека направат нашиве пазар со Србите за новиве БОВ-ови, мене ми гледаат сосема ОК за таа намена и наши потреби. Трпе, Ико, Алвар, мислење?

ЕСЗ ми се чини е на ред за опремување,а не иде она да вози вакво нешто,додека ЕБР вози волф израелски...Very Happy
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 EmptyНед 31 Мај 2015, 23:45

Според мене Хермелинот е далеку подобар во однос на БОВ,па дури и М11.Собира појше екипаш 3+10 наспроти 3+4,има појак мотор 240кс наспроти 190кс,побрз на автопат и подолг оперативен домет,овие инфо се според вики...

Една добра модернизација би чинела помалку од набафка на нови возила
http://bos-fahrzeuge.info/einsatzfahrzeuge/75637/Thyssen_TM-170_-_Rheinmetall_-_SW_4/photo/116839#/114452
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 EmptyПон 01 Јун 2015, 02:05

Interesno mi e sto spored Wiki, samo tri drzavi vo svetot koristat Hermelini. A i samo kaj nas gi vikaat taka.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Оклопни борбени возила   Оклопни борбени возила - Page 87 Empty

Оклопни борбени возила
Вратете се на почетокот 
Страна 87 of 100Отиди на страна : Previous  1 ... 45 ... 86, 87, 88 ... 93 ... 100  Next
 Similar topics
-
» Оклопни борбени возила - Колчари
» Оклопни борбени возила - Гасеничари
» Лесно Оклопни Возила
» Оклопни возила во состав на МВР
» Тенкови и оклопни возила во состав на АРМ