| Оклопни борбени возила | |
|
+31Smrtnikot Dejan N JKD assasian Ilija Uzunov РИС tose Goran Apostoloski Legija91 su50fighter Scorpion beowulf Mrshajnoski momo trpe grozni andrej Alvar Iko Зоран Генерал Wolf Branitel filip555 SIG Profesionalec ivanku shady3 Makedon fighter Desperado AlexGreat 35 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Чет 28 Мај 2015, 16:00 | |
| | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Нед 31 Мај 2015, 21:13 | |
| БОВ-овиве што ознака им имаат М-10 или? Мислам така некако беше. Незнам во каква состојба се нашите полициски Хермелини, ама не ми изгледаат воопшто лошо БОВ-овиве за ситуации баш како во Куманово кај што ни е потребно повисоко возило. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Нед 31 Мај 2015, 22:34 | |
| Oвие се вајда БОВ-М,БОВ-М10 е од новите,и е командо артилериско возило,ова се старите типови на БОВ | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Нед 31 Мај 2015, 23:09 | |
| Србите го произведуваат ? нели имавме и ние 2001 слични на овие,само што јбг,нашиве не размислуваат со тоа главите...сигурно не биле до тој степен за фрлање,можеле да ги стаат у резерва па за неке лепе дане,да се извадат и да се однесат на некој ремонт,сигурно повеќе работа би вршеле неголи обичен ланд ровер или некое друго обично возило...и оние југословенски бтр,или украински какви беа.. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Нед 31 Мај 2015, 23:28 | |
| Овие на сликата се произведени во Ју.,србите произведуваат поновите верзии БОВ-М10/М11.Тое што го имафме ние беше советско извидничко возило БРДМ-2,беше бензинаш,трошеше многу и беше бучен,но најголем пробле му беше спорото влегување и излегување од него,што значи не би ти помогнало многу во против терористичка борба во урбана средина... | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Нед 31 Мај 2015, 23:35 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Овие на сликата се произведени во Ју.,србите произведуваат поновите верзии БОВ-М10/М11.Тое што го имафме ние беше советско извидничко возило БРДМ-2,беше бензинаш,трошеше многу и беше бучен,но најголем пробле му беше спорото влегување и излегување од него,што значи не би ти помогнало многу во против терористичка борба во урбана средина...
Епа чим трошел многу ок...мада никад не е малку од оклоп,башка не морало да се користи во секојдневни акции,туку ете кај што ќе требало поголемо присуство на оклоп...или како возило за јавен ред и мир,и онака кај нас протестите не треба долго да се бркаат демонстрантите,од пред суд до чаир,нема да трошело многу. И многу ме интересира,дали си прават колку што сакаат или како ? сигурно жандармерија не им ги плаќа возилата,или и да плаќа,плаќа нешто минимално...? | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Нед 31 Мај 2015, 23:36 | |
| Нека направат нашиве пазар со Србите за новиве БОВ-ови, мене ми гледаат сосема ОК за таа намена и наши потреби. Трпе, Ико, Алвар, мислење? | |
|
| |
JKD
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Нед 31 Мај 2015, 23:42 | |
| - Frogfoot напиша:
- Нека направат нашиве пазар со Србите за новиве БОВ-ови, мене ми гледаат сосема ОК за таа намена и наши потреби. Трпе, Ико, Алвар, мислење?
ЕСЗ ми се чини е на ред за опремување,а не иде она да вози вакво нешто,додека ЕБР вози волф израелски... | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Нед 31 Мај 2015, 23:45 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила Пон 01 Јун 2015, 02:05 | |
| Interesno mi e sto spored Wiki, samo tri drzavi vo svetot koristat Hermelini. A i samo kaj nas gi vikaat taka. |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Оклопни борбени возила | |
| |
|
| |
| Оклопни борбени возила | |
|