| Гранична полиција | |
|
+13Macedonian09 Rashid fantom1 Alvar BoyfromKavadarci РИС darkness Smrtnikot Momak od Gjorce Генерал SIG Зоран JKD 17 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Гранична полиција 13/12/2017, 15:55 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Гранична полиција 13/12/2017, 15:55 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Гранична полиција 13/12/2017, 15:56 | |
| | |
|
| |
BoyfromKavadarci
Број на мислења : 639
| Предмет: .. 13/12/2017, 19:54 | |
| Донацијата вредна 3.742.000 евра се состои во осум комбиња, осум патнички возила, осум четирицикли и пет специјални возила за надзор на границата со термални камери, од кои едно опремено и со радар, 100 рачни радио терминали и програмски алатки за утврдување параметар на радио терминали, 250 рачни СТОП ПОЛИЦИЈА палици со лед светла, четири детектори за срцево отчукување, четири рачни скрининг системи за карго товар и проверка на возила, шест системи за проверка на валидност на документи – ВИСПЕК, комуникациска мрежа, како и локално распоредлив координативен комуникациски центар, мобилен систем за надгледување со ЕО-ИР камери и радар. Дали го приметувате плавото оклопно возило на 1:17 од видеото ??? А и не ми е јасно зошто новите бели возила Рено не се со ротациони светла а ни букви , ајде комбињата и џиповите не се ... ама колите не се никако обележани.. | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Гранична полиција 13/12/2017, 20:14 | |
| | |
|
| |
BoyfromKavadarci
| Предмет: .. 14/12/2017, 00:14 | |
| Значи не ме лажеа очите добро сум видел Иначе ваква модерна донација одамна не сме имале ,бар јас колку што се сеќавам, кога станува збор за опрема од овој тип ,а и со возилата исто ,над 4 милиони евра е многу сериозна донација , е сега полека се гледа значењето на ЕУ и што би значело да сме членка на ЕУ , а НЕ СМЕ , а кога ќе бидеме ако некогаш даде господ , резултатите ќе бидат од убави по убави ... А и нормална ЕУ не сака нивните држави да немаат опрема за чување на своите граници и да бидат незаштитени... | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Гранична полиција 14/12/2017, 15:18 | |
| | |
|
| |
BoyfromKavadarci
| Предмет: .. 14/12/2017, 19:43 | |
| Овие автомобили беа најавени како Чешка донација некаде во Јуни 2016 година , еве сега се и исполни договореното за нешто повеќе од година време , Како и да е се што е донација е добредојдено | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Гранична полиција 15/12/2017, 06:27 | |
| Само што ке имаме логистички проблем, и за некилку години ке иде се у расход, | |
|
| |
leopard
Број на мислења : 583
| Предмет: Re: Гранична полиција 15/12/2017, 10:16 | |
| Па ти треба да се радуваш за тоа, вози додека ќе возиш,се расипе ли возилото,расходувај.Запад може вода да ни носи по тоа прашање,тука веќе ние сме скала над цел запад, Виљушка од Лепа села лепо горе, во една прилика кажа. "ал стандард јебига" Само мала забелешка процедурална Ако веќе го трпиме срамот со донации. можеа да фрлат пет, ејј пет шкоди на АРМ. Затоа што на сметка содејство со мвр е арм таму па имаш ситуација 50 војници према 3-5 полицајци.Така да јас незнам кој на кого дава испомош,или содејство,така е официјалниот збор. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Гранична полиција | |
| |
|
| |
| Гранична полиција | |
|