|
|
| Ловно оружје | |
|
+8leopard JKD BABUN Momak od Gjorce beowulf SIG Генерал Alvar 12 posters | |
Автор | Порака |
---|
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Ловно оружје 21/7/2013, 20:47 | |
| | |
| | | beowulf
| Предмет: Re: Ловно оружје 21/7/2013, 20:55 | |
| ПС Иначе за чехословачкиот маузер WZ24/M24 ако добро памтам мислам дека првите свои маузерки србите ги правеа на машини увезени од чехословачка, а оригинално направени во ФН Белгија. | |
| | | BABUN
Број на мислења : 133
| Предмет: Re: Ловно оружје 22/7/2013, 13:43 | |
| | |
| | | Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Ловно оружје 16/8/2013, 17:04 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | beowulf
| Предмет: Re: Ловно оружје 23/8/2013, 14:36 | |
| | |
| | | Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Ловно оружје 23/8/2013, 14:40 | |
| Машала, машала... убав избор си направил. Еребиците и фазаните дерман да немаат од тебе. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
| | | Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Ловно оружје 23/8/2013, 17:09 | |
| Добар избор,пушкава е прва лига... | |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Ловно оружје 24/8/2013, 15:05 | |
| Честитки и од мене Бео, петка е! Долго да те служи и чекаме подобри слики! | |
| | | beowulf
| Предмет: Re: Ловно оружје 25/8/2013, 00:47 | |
| Ќе биди, ќе биди...следната прилика ќе направам подобри слики. | |
| | | beowulf
| Предмет: Re: Ловно оружје 25/8/2013, 01:15 | |
| ПС Иначе во игра беа и winchester sx3 и franchi affinity. Во продавницата Интерспорт, од каде што ја купив пушката, на лагер имаа winchester sx3 со дрвен кундак, но не верзијата field со црн финиш и обичен кундак, туку онаа спортската верзија со необично грдо дизајниран кундак во делот кај гумениот штитник за рамо. Иначе винчестерот беше 82000 денари. Видете го колку е грд кундакот кај задниот дел. Друго што ме одврате од спортскиот SX3, освен кундакот, беше финишот на пушката. Не мислам квалитетот на изработка(ја разгледав пушката и изработката беше екстра), туку нијансата на бојата која делуваше како паркеризиран финиш само што сивата боја беше во посветла нијанса. Од моделот franchi affinity имаа повеќе верзии: sintetic(со пластичен кундак), white(со бела глава и дрвен кундак) и верзијата wood(црна со дрвен кундак). Како што напишав погоре и франкито беше во опција, ја разгледав пушката, изработката беше супер, кундакот беше убав, ама оваа што ја имаа на лагер на горната страна од сандукот беше стругната....најверојатно во процесот на изработка на сандукот, стругот му има залетано и така пушката си остана со прилично забележителен белег долг околу 1цм. Друго што ме одврате од конкретниот модел беше должината на цевката од 76цм - предолга за мој вкус, а башка тоа тие додатни 5цм ја прават пушката многу долга.....полуавтоматите се и онака многу долги.....е сега уште тие 5цм и цело копје. Иначе од останатото имаа уште неколку модели на бенели - duka di montefeltro, crio...., vincesterite ги спомнав, уште неколку модели на франки - fast pro, италијанска Fair, Чешка Зброевка(го заборавив моделот) изработена од турска компанија, неколку модели на hatsan, турски Huglu, beretta ES100(изработена во Шпанија), Bajkal MP155....се на се солидна понуда. | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Ловно оружје | |
| |
| | | | Ловно оружје | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|