Ако може некој да ме информира каква е понудата на карабини во .308 Win?
Во Микеи знам дека имаат Steyr-Mannlicher, Ceska Zbrojovka и Crvena Zastava карабини, дали имаат нешто во 308, не знам. Арсенал-Струга држат Sauer, CZ, Steyr и Benelli. Кремен-Битола нудат Browning, Winchester и Verney Carron... само што понуда и калибри треба да се јавиш. Асто-Струмица имаат Bergara, Benelli, Browning и Merkel карабини. Инфо за дуќаниве од нивните страници на facebook. Белким ќе најдеш нешто во 308 во некој од нив.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Ловно оружје 27/2/2017, 15:19
Фала Alvar.
Ако некој има некоја информација нека сподели. Ќе ми заштеди многу време.
Барам полуавтоматска, tactical и по можност во .308 калибар. Не сакам класично ловно оружје.
Ако некој знае каде има Заставин М76 не новиот М2010 нека ме информира.
Не сум страствен ловец ама кога веќе ќе купувам секако дека ќе ја користам и за тоа.
______________________ Потта штеди крв!
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Ловно оружје 27/2/2017, 17:10
Аха, ја мислев бараш ловен карабин.
Имаше пред неколку месеци ваква SIG 716 во .308 во Микеи, не знам дали ја имаат продадено. Но веројатно може и да нарачаат ако нема.
Минатата недела бев до Автокоманда до полициска станица да ги заменам дозволите за оружје.Па ја прашувам службеничката,дали ќе е љубезна да провери дали ми е одговорено на одобрението за Карабин.Ме прашува кога ми е поддадено,и викам,штознам 2016-2015, не се сеќавам бидејки 2 пати на друга адреса ме бараа.И бара по документите, и ми вика,Да одобрено ти е уште во Декември 22.12.2016,ќе го подигнеш одобрението или Не.Ќе го земам и така пред два месеца ја платив пушката на човекот.Плус датумот на одобрување ми направи ептен мерак 22.12. Ден на ЈНА.Вчера палам кола и правец Т.Велес,завршивме работа со дедото од кој ја купив М-48та и правец Ск.Пушката ситница 9000 денари,стриктно барав М-48 војничка изведба,цевката отидена е 40% што со оглед на годините донекаде се прифаќа.Планирам дрвената облога да ја освежам и да видам нов слој на брунир да стават.
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Ловно оружје 11/4/2017, 20:14
Тоа се бара
Alvar
Број на мислења : 11101
Предмет: Re: Ловно оружје 11/4/2017, 22:59
Права партизанска.
Смрт фашизму, слобода народу!
______________________ Si vis pacem, para bellum
leopard
Број на мислења : 583
Предмет: Re: Ловно оружје 11/4/2017, 23:22
ВРЛО ДОБРО!......СЛУЖИМО НАРОДА! Извинете ама морав,така ми дојде некако.