Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Гасно оружје 10/12/2013, 18:38 | |
| За рекреација на викендица земи си воздушна пушка или пиштол, т.е. твојот родител ќе треба тоа да го направи бидејќи си малолетно лице. Што се однесува на самоодбрана ни јас не би ти препорачал плашливец или некаква друга играчка, тоа ти е најдобра основа да добиеш ќотек кој ќе го паметиш цел живот или да бидеш застрелан во одредени ситуации доколку налеташ на сериозни батки. Патем доколку сакаш рекреативно пукање, можеш да посетиш некое од стрелиштата низ Скопје и за едно добри 400-500 денари да испукаш 10-15 куршуми со "вистински" пиштол, односно пиштол кој користи боева муниција. | |
|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Гасно оружје 10/12/2013, 21:41 | |
| - Smrtnikot напиша:
- За рекреација на викендица земи си воздушна пушка или пиштол, т.е. твојот родител ќе треба тоа да го направи бидејќи си малолетно лице. Што се однесува на самоодбрана ни јас не би ти препорачал плашливец или некаква друга играчка, тоа ти е најдобра основа да добиеш ќотек кој ќе го паметиш цел живот или да бидеш застрелан во одредени ситуации доколку налеташ на сериозни батки. Патем доколку сакаш рекреативно пукање, можеш да посетиш некое од стрелиштата низ Скопје и за едно добри 400-500 денари да испукаш 10-15 куршуми со "вистински" пиштол, односно пиштол кој користи боева муниција.
Не бе кој ќе дава толку пари,мислам,за еднаш-два пати да,ама за нон стоп..нема шанса,кога ќе наполнам години ќе поднесам за вистински пиштол,но ете сакам каков-таков,да почнам со рекреација пошто од мал пукам со една стара воздушна,и еднсотавно не ја оставав кога идев за викенди у село..ама сакам нешто подобро,така да или воздушен пиштол или воздушна ќе земам,ќе идам следен викенд да разгледам и знам за тоа,не сум мрднат,и мене да ми извади некој таков ќе го сомелам од мавање,а и никогаш не ми се свиѓал тој начин на фајт,со нешто во рака | |
|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Гасно оружје 10/12/2013, 23:56 | |
| За добивање на дозвола имав пишувано во темата за тоа. Немој да мислиш дека ако имаш 18 години и ќе добиеш дозвола. Многу е комплицирана процедурата и би те советувал да не брзаш со поднесување на барање за одобрение. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
JKD
| Предмет: Re: Гасно оружје 11/12/2013, 00:13 | |
| - Генерал напиша:
- За добивање на дозвола имав пишувано во темата за тоа. Немој да мислиш дека ако имаш 18 години и ќе добиеш дозвола. Многу е комплицирана процедурата и би те советувал да не брзаш со поднесување на барање за одобрение.
Дада свесен сум,ама понатака тоа,битно ми е за сега,дур имам 17 а татко ми би ми земал некој воздушен или што и да е најдобро за таа намена што ја напишав(рекреација,пукање лименки,чавки и слично) а за вистински сигурно нема да се замара,пошто не го ни влече нешто тоа.Ти што мислиш,што е најдобро да земам?За тоа што ми треба мислам.. | |
|
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Гасно оружје 11/12/2013, 10:26 | |
| Најдобро е воздушен пиштол и пушка. Основата на гаѓањето се учи со овие работи. Дури и во војска најпрво ќе пукаш со воздушна пушка па дури потоа ќе одиш на боево гаѓање. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
JKD
| Предмет: Re: Гасно оружје 11/12/2013, 13:11 | |
| - Генерал напиша:
- Најдобро е воздушен пиштол и пушка. Основата на гаѓањето се учи со овие работи. Дури и во војска најпрво ќе пукаш со воздушна пушка па дури потоа ќе одиш на боево гаѓање.
Епа добро,фала ви многу,у сабота идам да разгледам што има по продавнициве,па дај боже да купам | |
|
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Гасно оружје 7/4/2014, 23:17 | |
| Еве ме и мене, ме немаше одамна..
Овој викенд идеме на шопинг со другар, па да прашам.. На купување на плашливец што треба да се пази највеќе ? И какво е одржувањето , со што се чисти, ако воопшто се чисти.
Сакам да знам , она основното.. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
Sponsored content
| Предмет: Re: Гасно оружје | |
| |
|