|
|
| Гасно оружје | |
|
+5SIG leopard Momak od Gjorce Alvar Генерал 9 posters | |
Автор | Порака |
---|
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Гасно оружје 9/12/2013, 20:27 | |
| - beowulf напиша:
- Првиот пиштол од линкот е ерсофт оружје, а вториот е гасен и се сосема различни типови на оружје. За ерсофт оружјето не ти треба дозвола, а за плашливец со новиот закон ти треба дозвола. Ерсофт оружјето е реплика на вистинско оружје и е направено да исфрла пластични дијаболи со калибар од 4.5мм. Наједноставно речено ерсофт оружјето е исто како оние играчки на дијаболи, но е направено од метал, е многу поквалитетно, помоќно и поскапо(од играчките на дијаболи). Гасното оружје е сосема различен тип на оружје кое за разлика од ерсофт оружјето не исфрла никаков проектил туку е направено само да пука или да исфрла некој гас како на пример солзавец или некој друг иританс. Куршуми кои исфрлаат солзавец се забранети.
Ок,сфатив за еирсофт,е сега,гасен и плашливец дали е исто ? јас како што гледам на второво видео,тие се како метци,и летаат..муабетот ми е,дали можам со гасен или плашливец да гаѓам мети,лименки,врапци ? | |
| | | Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Гасно оружје 9/12/2013, 20:58 | |
| Гасен и плашливец е исто. Тие не исфрлаат зрно од цевка, туку гас. А со тоа не може да се гаѓаат мети. ______________________ Потта штеди крв!
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: Гасно оружје 9/12/2013, 21:03 | |
| - Генерал напиша:
- Гасен и плашливец е исто. Тие не исфрлаат зрно од цевка, туку гас. А со тоа не може да се гаѓаат мети.
јас па мислев дека барем плашливецот би можел да ми врши таква работа...епа каков пиштол тогаш да зеам за таа цел ? освен вистински... | |
| | | Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Гасно оружје 9/12/2013, 21:10 | |
| Ако сакаш да пукаш во мета освен вистинскиот тоа можеш да го правиш со AIRSOFT оружје за кое не ти треба дозвола. Одиш го купуваш и толку. Она што треба да знаеш е дека ова не е евтино. ______________________ Потта штеди крв!
| |
| | | JKD
| Предмет: Re: Гасно оружје 9/12/2013, 22:04 | |
| - Генерал напиша:
- Ако сакаш да пукаш во мета освен вистинскиот тоа можеш да го правиш со AIRSOFT оружје за кое не ти треба дозвола. Одиш го купуваш и толку. Она што треба да знаеш е дека ова не е евтино.
а добро,нема ли како воздушна пушка,да има и пиштол ? | |
| | | beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Гасно оружје 9/12/2013, 22:23 | |
| | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Гасно оружје 9/12/2013, 22:32 | |
| - beowulf напиша:
- Има воздушни пиштоли.
Дали знаеш некоја марка,или цена од прилика како се движат ? | |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Гасно оружје 10/12/2013, 01:03 | |
| Јас ти препорачувам ако мислиш да носиш пиштол со тебе за самоодбрана и притоа да сакаш да погодиш некого (со некакво си зрно, а тоа пак да не е боево зрно) да не купуваш ништо! Пошто од своја гледна точка, ако некој ме начека некаде со ерсофт или воздушно оружје, и ако ме погоди било каде (освен во глава со воздушното) веројатно ќе му го извадам гркланот, во најдобар случај за него. Пиштол кој испукува нешто што реално ќе те заштити е пиштол со боева муниција, било какви други срања, ерсофт, воздушни итн не би ти препорачал, односно воопшто немој да носиш пиштол тогаш. Исто е со плашливецот, можеш некого да заплашиш, ама што ако има нож и тргне на тебе, или пак ако извади „вистински„ пиштол? А знај дека пиштолот се вади само кога сакаш да го употребиш, или подобро не го вади воопшто доколку твојот живот не е во директна опасност. Затоа најдругарски ти препорачувам да размислиш добро за тоа, пошто некогаш може ќе го извадиш, а ќе налеташ на некој со влакна во носот ќе го колнеш Господ што ти текнало да купиш пиштол кој неможе да те заштити. | |
| | | JKD
| Предмет: Re: Гасно оружје 10/12/2013, 01:07 | |
| - Frogfoot напиша:
- Јас ти препорачувам ако мислиш да носиш пиштол со тебе за самоодбрана и притоа да сакаш да погодиш некого (со некакво си зрно, а тоа пак да не е боево зрно) да не купуваш ништо! Пошто од своја гледна точка, ако некој ме начека некаде со ерсофт или воздушно оружје, и ако ме погоди било каде (освен во глава со воздушното) веројатно ќе му го извадам гркланот, во најдобар случај за него.
Пиштол кој испукува нешто што реално ќе те заштити е пиштол со боева муниција, било какви други срања, ерсофт, воздушни итн не би ти препорачал, односно воопшто немој да носиш пиштол тогаш.
Исто е со плашливецот, можеш некого да заплашиш, ама што ако има нож и тргне на тебе, или пак ако извади „вистински„ пиштол?
А знај дека пиштолот се вади само кога сакаш да го употребиш, или подобро не го вади воопшто доколку твојот живот не е во директна опасност.
Затоа најдругарски ти препорачувам да размислиш добро за тоа, пошто некогаш може ќе го извадиш, а ќе налеташ на некој со влакна во носот ќе го колнеш Господ што ти текнало да купиш пиштол кој неможе да те заштити. фала на совет,ама ако ме прочита ми е за рекреација,и нормално дека нема да го вадам доколку сум во конфликт со некого,и онака и да сум решен да пукам нема да завршам работа...ми треба каажав за што-мети гагање,чавки гаврани и такви ствари...за во викендица да имам занимација.Што би било најдобро за таа намена ? | |
| | | SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Гасно оружје 10/12/2013, 01:34 | |
| Земи си воздушен, ем е поефтин од ерсофтот, ем поефективен, барем според мене. Имаме тука ерсофтери нека кажат. | |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Гасно оружје | |
| |
| | | | Гасно оружје | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |
|