Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Американска војска 16/1/2017, 00:02 | |
| | |
|
Alvar
Број на мислења : 11101
| Предмет: Re: Американска војска 21/1/2017, 01:18 | |
| Delta во Сирија. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Американска војска 30/1/2017, 00:08 | |
| | |
|
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Американска војска 24/5/2017, 14:51 | |
| | |
|
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Американска војска 24/5/2017, 15:21 | |
| - Alvar напиша:
Delta во Сирија. кажи ми по што позна дека се делтите ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
Alvar
| Предмет: Re: Американска војска 24/5/2017, 15:32 | |
| Така пишуваше во изворот на фотографијата. Иако тоа може да се види и по оружјето и опремата која ја користат. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
ESN
| Предмет: Re: Американска војска 30/5/2017, 14:21 | |
| Чисто сумњам да се они,и да се тие нема да се во униформа,туку во цивилка или во униформи на исис Зошто тие многу ретко оперираат со униформа ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
ESN
| Предмет: Re: Американска војска 30/5/2017, 14:31 | |
| Да кажеа/ше за овие ќе се согласев дека се делтите ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
Alvar
| Предмет: Re: Американска војска 30/5/2017, 15:00 | |
| - ESN напиша:
- Чисто сумњам да се они,и да се тие нема да се во униформа,туку во цивилка или во униформи на исис
Зошто тие многу ретко оперираат со униформа US Army Delta Force (1st Special Forces Operational Detachment-Delta (1st SFOD-D) ретко користат униформа? Да, често можат да се видат и во цивилна облека како обезбедување на разни политички и армиски VIP личности, најчесто кога одат во посета на кризни жаришта, или пак користат делови на облека од локален карактер за подобро да се вклопат во околината, што е нормално за специјална единица на било која армија. Но дека не носат воена униформа едноставно не е точно. Како најелитниот дел на армиските специјални единици, секако дека имаат широка слобода при избор на личната опрема и делови од униформа, но сепак се држат во некои рамки (multicam, новата ACU Scorpion W2 армиска камуфлажа, која е во принцип модифициран multicam). За остатокот од опремата ќе требаат неколку страни, но еве конкретно за сликава погоре. US Delta Force заедно со Navy Seals се едни од ретките американски единици кои ја користат германската HK416 како стандардно оружје, наместо М4А1, МК18 итн. Истиот случај е и со секундарното оружје во конкретниов случај Glock 17/19 наместо Beretta 92F/M9. Е сега, бидејќи овие на сликава носат multicam, а не NWU Type II (ADR 1) или NWU Type III (ADR 2) кои вообичаено ги користат фоките, како и Steyr-Daimler-Puch Pandur I 6х6 (кај нив се води како Armored Ground Mobility System - AGMS) оклопниот транспортер кој единствено го користи Delta (и во многу мала бројка 75-от Ренџерски полк) а се гледа во позадината, ми се чини доволно говори за која единица станува збор. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
ESN
| Предмет: Re: Американска војска 30/5/2017, 19:25 | |
| Не реков дека не носат униформа.Секако дека носат ама за разлика од цивилката ептен малку. Еве ги овде во Панама пред многу години во woodland Тука на оваа слика се исто во униформа со црните шлемови напред што се И тука во Авган како муџахедини И мене ако ме прашуваш најдобрата специјална единица во светот се баш делтите ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
Sponsored content
| Предмет: Re: Американска војска | |
| |
|