| Американска војска | |
|
+9Smrtnikot tose Генерал JKD assasian koki.skopje Зоран Legija91 SIG 13 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Американска војска 7/1/2013, 17:35 | |
| Преживеал напад од бомбаши самоубијци, починал од тротоармериканскиот воен херој, Тајлер Зигел (30), кој во 2004-та година во експлозија во Ирак остана без левата рака, а оганот му го изобличило лицето, паднал и си ја удрил главата на ивицата од тротоар. Погребан е во понеделникот со сите воени почести, а на погребот имало околу 3000 луѓе, роднини, пријатели и колеги маринци. Зигел стана американски херој пред осум години, кога и покрај тешките повреди го преживеа нападот на бомбашите самоубијци во Багдад на бадник вечер. По многуборјните операции, тој се вратил во родниот град Метамор во 2006 година, каде се ожени со неговата долгогодишна девојка Рене Клајн. ... Војната знае да биде навистина гадна. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Американска војска 18/9/2013, 22:03 | |
| | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Американска војска 23/9/2013, 22:30 | |
| Ја начекав темата, па да си го поставам моето долгогодишно мислење. Искрено милсма дека кај американците поимот армија, е погрешен. Мислам, погледнете низ историјата, и кај другите земји армијата за што се користи, а погледнете кај нив, мене повеке ми личи на еден голем бизнис за перење пари, а од друга страна огромна маркетиншка компанија. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Американска војска 23/9/2013, 22:36 | |
| - Legija91 напиша:
- Ја начекав темата, па да си го поставам моето долгогодишно мислење.
Искрено милсма дека кај американците поимот армија, е погрешен. Мислам, погледнете низ историјата, и кај другите земји армијата за што се користи, а погледнете кај нив, мене повеке ми личи на еден голем бизнис за перење пари, а од друга страна огромна маркетиншка компанија. Експедиционен корпус. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Американска војска 23/9/2013, 23:08 | |
| Видете...САД е една од ретките земји, ако не и единствена која делува офанзивно. Нејзината територија може да ја загрозат делумно само 2 земји, па логично е таа војска да ги штити интересите на САД надвор од нејзината територија и да делува офанзивно, бидејќи има таков капацитет кој другите го немаат. | |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Американска војска 24/9/2013, 00:29 | |
| Немам коментар за нивниот состав искрено.. ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
koki.skopje
Број на мислења : 8
| Предмет: Re: Американска војска 25/12/2013, 23:32 | |
| | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Американска војска 26/12/2013, 14:14 | |