| Воздухопловен "ВИНГ" | |
|
+37gol_den_phantom69 Motorola momo leopard ESN Momak od Gjorce BoyfromKavadarci Alvar Macedonian09 Panter debarska Macedonian Knight assasian Iko Dejan N JKD legend1979 РИС Legija91 MarkoMKD dzango86 Goust ZaMakedonija Mrshajnoski Wolf filip555 andrej Зоран Генерал Desperado shady3 Subzero SIG Тачка Makedon Profesionalec AlexGreat 41 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 23/6/2015, 03:04 | |
| - Macedonian Knight напиша:
- Руски или кинески хеликоптери според мене, поевтини и поефикасни ми се.
Кои се асални кинески хелихоптери? Не сум истражувал натака... |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 23/6/2015, 15:45 | |
| | |
|
| |
Macedonian Knight
Број на мислења : 325
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 24/6/2015, 12:48 | |
| Иначе сеа поминуваа хеликоптери на АРМ нека не лжат. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 24/6/2015, 13:03 | |
| Хаха и јас ги слушнав... Него за овие кинескиве хелихоптери(за коишто неможам да зборам бидејки првпат ги сретнувам) немаме никаква логистика, а и пилотите треба одново да се обучуваат. Нашите дефинитивно ќе завршат работа, само можеби треба да се средат малку... |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 24/6/2015, 16:04 | |
| Koлку летаа еден? што прајме со останатите 10?,а и тој еден е со ситни саати налет,+едена 24ка која е исто со ептен ситни саати се чува за вежба,другото е се во аут | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 24/6/2015, 16:14 | |
| очигледно,ќе чекаме да пукне па да мењаме...или можда ќе не изненадат со модернизација и продолжување на векот... | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 24/6/2015, 16:54 | |
| Не треба ништо да мењаме,треба само да се пратат на ремонт | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 24/6/2015, 17:38 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Не треба ништо да мењаме,треба само да се пратат на ремонт
Уште производителите да не ни воведоа санкции како САД што им направи нив хехе Друго место за ремонт има на балканов некаде така? |
|
| |
РИС
Број на мислења : 2555
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 24/6/2015, 17:58 | |
| Како сакате кажете , нашите МИ-24В се произведени пред 1990годинаи стари се најмалку 25 години.Одамна требаше да се направи план за нивна замена .Некоја најевтина варијанта иако и Кинезите кога произведуваат квалитетно не се евтини е WZ-10 кој е понуден и на странскиот пазар и лесниот извидувачко борбен хеликоптер WZ-19 кој сеуште не е нуден за продажба .Втората варијанта е Рускиот МИ-28 кој сеуште поевтин од западните конкуренти .Западен хеликоптер кој би одговарал за наши прилики но кој е оган скап Супер Кобра . Лично мислам дека Кинескиот WZ-19 лесен извидувзчко нападен борбен хеликоптер би бил сосема добар за нас . https://www.youtube.com/watch?v=yJtEgWydfV4 | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" 24/6/2015, 18:16 | |
| Од пред 90тите е Апачито, самошто цело време го модернизираат и до ден денес е во употреба. МИ-24 е од почетокот на 70тите, ама и него Русите го развиваат. Незнам од која година се нашите, ама со ремонт ќе тераат уште долго, и и те како добро ќе ја завршуваат работата. На нашава мала територија можад да се користат покрај огнена подршка, за итна евакуација, бидејки ќе бидат првите хелихоптери на местото, а собираат 8 луѓе, тоа е цел вод...
П.С. Не дека КА-52 не би ни завршиле работа, ама реачно да гледаме... |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Воздухопловен "ВИНГ" | |
| |
|
| |
| Воздухопловен "ВИНГ" | |
|