| Вооружени сили на Словенија | |
|
+12ESN Зоран Legija91 debarska РИС JKD Генерал Iko beowulf SIG Momak od Gjorce Alvar 16 posters |
|
Автор | Порака |
---|
РИС
Број на мислења : 2579
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 10/3/2020, 16:36 | |
| уШТЕ НЕ ВИ ГИ ДАДОА УНИФОРМИТЕ ? | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 10/3/2020, 17:05 | |
| - РИС напиша:
- уШТЕ НЕ ВИ ГИ ДАДОА УНИФОРМИТЕ ?
Почнаа.Ама не е тоа работата бе пријател,дечките од Јумко и другите понудители давале понуди и совети униформата да биде модерна.Што значи чебовите на палтото да бидат накосо,на лактовите и колената вметнати штитници,оганоотпорна.Ама кај нас затоа што се е заостанато во ЈНА 1960 година не се согласиле.Лично за мене си кажувам ете сега да ми кажат иди служи во најглупата америчка единица,одма крилја си ставам за да можам што побрже да стасам. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11127
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 10/3/2020, 17:28 | |
| - ESN напиша:
- Алвар немој и ти да ме нервираш со таа еднобразност од ЈНА што останала во 1960 година.
Ето лично јас и најскапата опрема да ја имаме пак ќе се разликувам од сите. Полека друже, не се нервирај. Разбирам да имаш лично парче опрема кое е поинакво од она со кое ќе те задолжат, било да е тоа каиш, ремен за оружје, обувки, ракавици, дополнителни футроли за опрема и сл. Но не може во армија колку нашава да имаш 4-5 вида на униформи во исто време. Низ град ги гледам ја носат новата пикселизирана зелена, новата пикселизирана пустинска (среде зима во Македонија!?), а на вежби гледам дека носат и делови опрема со 96-ка шара како и Миле Драгич униформи и опрема. - ESN напиша:
- Сите добро опремени војски не гледаат еднобразност а и не треба еднобразност.
Да, армии како американската, руската или германската, нормално дека ќе имаат различна униформа и опрема по родови кога станува збор за вооружени сили со огромни габарити, ние една шака људство и тоа е различно опремено. А за тоа дека оние кои носат одлуки се заостанати и сеуште ментално се во НОБ, се сложувам. Тешко со таков кадар дека може да се изгради нешто модерно. Е тука на словенците можат вода да им носат, они бар имаат сенс (и финансии секако) да пратат што е актуелно во светов. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 10/3/2020, 18:02 | |
| ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 10/3/2020, 18:35 | |
| Еве сега ќе кажам еден банален пример за ситуацијата во мојот вод.Еден од колегите исто како мене пфв ги носи најдобрите чизми Лова Зефир,црните високиот модел.Прво му јадеа гомна зашо такви носи,после бидејќи не се иста кожа како другите и се валкаат повеќе,на смотра му викаат зашо не си ги исчеткал,колегата им вика овие не се четкаат,само со вода и спреј.Наредниот ден детето ги беше средило максимум што може и пак му јадеа гомна. Абе шо да ти расправам.Заради овие проблеми сигурно ќе јадам отказ,пошо не сум тип што молчи.Барем во цивилство ќе можам да си ја носам опремата што ја имам и да носам што сакам. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 12/3/2020, 20:10 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 12/3/2020, 20:17 | |
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 12/3/2020, 20:27 | |
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 12/3/2020, 23:47 | |
| - Alvar напиша:
Ова се амери,се познава по униформата и наоружувањето. Btw,на сликите приметив дека некои фураат носачи на плочи,други се со обичните големи панцири. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија 13/3/2020, 02:05 | |
| Да, но се на истата вежба... добра фотка, затоа и ја стаив. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Вооружени сили на Словенија | |
| |
|
| |
| Вооружени сили на Словенија | |
|