Имаме и АБ1 ,а разликата помеѓу АБ1 и АБ2 е во тоа што едната е со дрвен односно фиксен кундак,додека другата е со склоплив.
Да точно,но немав многу време да барам слики па овие ми дојдоа при рука...
ima 7 modela od avtomatska puska 7.62mm M70 i toa : M70, M70B, M70B1 (so drven kundak ) i M70A, M70AB, M70AB1 i M70AB2 ( so preklopen kundak ) ako sakas ke ti gi objasnam i razlikite .....
Имаме и АБ1 ,а разликата помеѓу АБ1 и АБ2 е во тоа што едната е со дрвен односно фиксен кундак,додека другата е со склоплив.
Да точно,но немав многу време да барам слики па овие ми дојдоа при рука...
ima 7 modela od avtomatska puska 7.62mm M70 i toa : M70, M70B, M70B1 (so drven kundak ) i M70A, M70AB, M70AB1 i M70AB2 ( so preklopen kundak ) ako sakas ke ti gi objasnam i razlikite .....
Читкав нешто на МЦМ форумот од членови кои го тестирале прототипот дека биле задоволни од пиштолот. Бил лесен, имал мал трзај(иако ова се контри со законите на физиката за лесен полимерски пиштол во 45ацп да има слаб трзај), имал удобен ракофат за кој во иднина се предвидувало да биде со задни изменливи инсерти заради прилагодување на различна големина на раце, и за крај, освен во 45ацп била предвидена и варијанта во 7.62токарев со капацитет од 20 куршуми.
За кај нас ти гарантирам НЕ,за нагоре незнам,вајда може...
Има цивилна полуавтоматска верзија. Е сега дали кај нас негде се продава тоа не знам.
Едно време во продавницата Диана во Битола имаше полуавтоматски калашников Arsenal(не бугарски туку амерички) и кошташе 30000 денари. http://www.arsenalinc.com/usa/home.php