Секој пиштол има различно расклопувње и склопување,незнам како би можел да вежбаш тоа со гасен пиштол,подобро гледај клипчиња на јутуб
Абе добро барем нешто основно...од негде да се почне,бидејќи немам пиштол дома,а ниту во поблиска фамилија...
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 25/5/2014, 19:32
Гасните пиштоли се далеку потешки за расклопување и склопување а и имаат голема разлика од „вистинските“.
______________________ Потта штеди крв!
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 25/5/2014, 19:34
Генерал напиша:
Гасните пиштоли се далеку потешки за расклопување и склопување а и имаат голема разлика од „вистинските“.
Значи едино за што би ми служел од она што ми треба,е за редење муниција...
beowulf
Број на мислења : 765
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 25/5/2014, 19:56
JKD напиша:
Дали можам на гасен пиштол да вежбам расклопување и склопување на пиштол ? мислам,дали е исти како вистински или барем блиску до тоа ? би купил ради тоа,и ради вежбање за редење на куршуми у магацин...пошто кога бев да гаѓам,тешко ми идеше полнењето на шаржер...
За да ти биде полесно полнењето на куршуми, пробај пред да го ставиш куршумот во рамката, со палецот од раката со која ја држиш рамката да ги притисниш веќе ставените куршуми во рамката за едно 5-6мм надолу, потоа стави го куршумот кој го држиш. Иначе ако со едната рака ја држиш само рамката, а со другата ставаш куршуми без претходно да си асистираш со палецот од раката со која ја држиш рамката, потешко е и треба повеќе сила. Не дека неможи и така само треба повеќе напор.
Генерал
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 26/5/2014, 00:30
Убаво ти кажа Бео. Значи со палецот од раката со која ја држиш рамката го притискаш куршумот и така ќе ти биде полесно. Сега ова ти е тешко, а само да знаеш која компликација е полнење на рамка до М-70 ( додека да научиш се разбира )
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 26/5/2014, 00:34
Особено последните 5/6 куршуми
Alvar
Број на мислења : 11128
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 26/5/2014, 00:41
А може и вака... израелска направија.
______________________ Si vis pacem, para bellum
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 26/5/2014, 00:47
Има и нешто поефтино,за не толку мрзливи
и за мрзливите
Генерал
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 26/5/2014, 12:33
Од Глок
Генерал
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 26/5/2014, 12:35
Reigns напиша:
Генерал напиша:
Како и да е тоа е Глок. Може да изџвака било каква муниција. И се разбира. Најдобар е!
Да,ќе беше најдобар да ја немаше Berretta 92FS па и можеби уште едно десетина пиштоли
Мој став е дека за вкусови не се расправа. Факт е дека Берета, Сиг и Глок се класа над останатите. Но тоа дека има десетина други е бесмислено.