| Пиштоли и револвери | |
|
+19mojsejko Stamenov JKD alexmkd tose Smrtnikot Goust Goran Apostoloski Legija91 leopard Zajcef volcko1 Зоран beowulf Momak od Gjorce Iko Alvar Генерал SIG 23 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 29/8/2012, 20:16 | |
| | |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 29/8/2012, 22:53 | |
| Ееее уште да имав Колт.... Абе брат јас многу работи би нарачал од Ибеј ама дали има некој друг начин на плаќање освен Пејпал. Колку што знам моментално не е можно во Македонија да се има пејпал сметка. | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 29/8/2012, 23:11 | |
| - beowulf напиша:
- Ееее уште да имав Колт....
Абе брат јас многу работи би нарачал од Ибеј ама дали има некој друг начин на плаќање освен Пејпал. Колку што знам моментално не е можно во Македонија да се има пејпал сметка. Е па да си купиш... Ако мислиш на онаа картичка со која може да се купува на интернет,мислам дека има...ама прашањето е дали овој што го продава производов врши достава до Македонија,зашто сум шлушал како мои пријатели се зае*але,дека некои производи кој се продавале на ибај неможеле да се достават кај нас,односно продавачот не вршел достава во Македонија,и така им пропаѓале парите... | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 30/8/2012, 12:37 | |
| Фала Бео! Инаку, како што ми кажаа имало во спортски продавници, најчесто каде што се продаваат и сноуборди. Бидејќи материјалот несмее да е премногу груб како шмиргла туку помек. Али еден ми препорача и гумени навлаки на дршките, е сега... незнам што е подобро. Тие по потреба и се вадат така, односно не доаѓа до оштетување или? | |
|
| |
SIG
| |
| |
SIG
| |
| |
beowulf
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 31/8/2012, 22:42 | |
| - Frogfoot напиша:
- ... незнам што е подобро. Тие по потреба и се вадат така, односно не доаѓа до оштетување или?
Мислиш за оштетување од оваа шмирглата, така? Не би требало да има никакви оштетувања после вадењето, освен можеби малку згрутчено лепило на металот кое без проблем би се изчистило. ПС Околу овај 'Викингот'....солиден пиштол, ама ептен грд, недовршен - типично руско оружје. Иначе освен израелски ЦЗ99 има и Јужноафрички, TZ 99. Е сега прашање е дали израелскиот и јужноафричкиот пиштол навистина се копии на ЦЗ или Застава пробува да ги продаде своите пиштоли преку други фирми. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 31/8/2012, 22:58 | |
| За ЦЗ-99, да, најверојатно е тоа дека Застава го има продавано пиштолот под други фирми поради тоа што во тоа време (90-тите) на сила уште беше ембаргото па... Наводно израелскиот увозник му кеширал на некој амерички специјализиран магазин каде што се величел „новитетот на израелската воена индустрија„ со снимки од срцето на Шумадија | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11128
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 1/9/2012, 11:44 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Пиштоли и револвери 1/9/2012, 14:36 | |