Ако некогаш воопшто го има во Македонија......додуша сигурно некој трговец ќе се нафати и ќе ти го донеси, ама јас сепак би ти препорачал да си го земеш фаворитот што ти беше пред овој - берета 92фс.
Frogfoot напиша:
Чекај, овој Strike One е пиштолот руски Strizh или?
Да, истиот е.За светскиот пазар е Strike one, за рускиот Стриж.
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 14/6/2012, 03:31
[quote="beowulf"]
Генерал напиша:
Дефинитивно мојот следен избор...
Ако некогаш воопшто го има во Македонија......додуша сигурно некој трговец ќе се нафати и ќе ти го донеси, ама јас сепак би ти препорачал да си го земеш фаворитот што ти беше пред овој - берета 92фс.
Не ја заборавам Беретата
______________________ Потта штеди крв!
Alvar
Број на мислења : 11128
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 15/6/2012, 15:19
Генерал
Број на мислења : 2343
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 24/6/2012, 21:20
Едвај чекам да ми падне во раце.
volcko1
Број на мислења : 19
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 24/6/2012, 21:34
bravos site sme dobro vooruzeni jas imav CZ 100 9mm be strasno zagrean za toj pistol a na krajta ispadna "sranje" epten slab kvalitet na izrabotka ,sekoj den go cistev i nemozev da go iscistum od r'ga sega imam revolver CZ 85 357 magnum ama i so nego iam problemi pa naj verojatno ke go prodadum i vo "nasledstvo" colt 38 spl od 1917 vo odlicna sostojba ovoj ke go zadrzum a za pistoli sluzbeno sum imal CZ 99; CZ 75B ; i sega koristum HS 2000
ako kupuvum pistol najverojatno ke bide STI 45ACP ili nesto slicno vo toj kalibar a za revolver pak ke bide 357 samo ne zastava,ne sum bil vo skoro vreme za sk da vidum so ponuda ima, mi kazaa oti vo beverli trebalo da ima taurus pa zdravje moze da go smenum
Alvar
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 24/6/2012, 22:11
Макаров и неговата замена. Навистина достојна замена за овој пиштол. Доста агресивен маркетинг имаат Русиве, секако.. со оглед дека е развиен и се произведува од приватна компанија, разбирливо. Ми се чини дека можат да направат солиден успех со Стриж-от.
Alvar
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 24/6/2012, 22:25
volcko1 напиша:
bravos site sme dobro vooruzeni jas imav CZ 100 9mm be strasno zagrean za toj pistol a na krajta ispadna "sranje" epten slab kvalitet na izrabotka ,sekoj den go cistev i nemozev da go iscistum od r'ga sega imam revolver CZ 85 357 magnum ama i so nego iam problemi pa naj verojatno ke go prodadum i vo "nasledstvo" colt 38 spl od 1917 vo odlicna sostojba ovoj ke go zadrzum a za pistoli sluzbeno sum imal CZ 99; CZ 75B ; i sega koristum HS 2000
ako kupuvum pistol najverojatno ke bide STI 45ACP ili nesto slicno vo toj kalibar a za revolver pak ke bide 357 samo ne zastava,ne sum bil vo skoro vreme za sk da vidum so ponuda ima, mi kazaa oti vo beverli trebalo da ima taurus pa zdravje moze da go smenum
Не верувам дека ќе си дозволат Русите да имаат проблеми со чистењето. Она што ќе треба да се види е како ќе се покаже во пракса новото решение со движењето на цевката. Сепак праксата е најдобриот показател на пропустите. За пример ќе го дадам Глокот од четврта генерација кој на почетокот имаше некаков проблем баш со клучната иновација ( двојната пружина ) кој подоцна беше решен. Како и да е, пак ќе кажам, после се што видов на нет и прочитав за овој пиштол, едвај чекам да дојде во мои раце па се надевам дека нема да ме изневери и се разбира - да си набавам и еден таков.
П.С Во новиот број на Српскиот „Калибар“ има статија за Strike One или Стриж.
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 24/6/2012, 23:47
volcko1 напиша:
Волчко, ме интересира како котира на твојата ранг-листа ХС-2000 во споредба со пиштолите што досега си имал прилика да ги пробаш? за 45.ката може да ти биде проблем набавката на муниција, али незнам може грешам, можеби ја има во доволни количини во РМ.
beowulf
Број на мислења : 765
Предмет: Re: Пиштоли и револвери 25/6/2012, 00:52
volcko1 напиша:
Волчко, а што поконкретно е проблемот на заставиниот револвер што го имаш?Имам читано за доста проблеми со овие револвери.Тешко окидање, кршење на пружини(што спомна Алвар), и најстрашното - лошо центрирани комори во однос на цевката(поради лоша машинска обработка), па при пукање, поради лошо центрираните комори и лабавите толеранции на добошот, доаѓа буквално до 'јадење' на дел од кошулицата од куршумот при влез во цевката.Поради ова неретко доаѓало до закочување и на самиот добош ако 'одгризаното' парче е поголемо. Затоа, имам читано, дека дури и при купување на нов револвер, па дури и од реномирана марка(смит, ругер, колт, таурус и сл.), задолжително да се провери центрираноста на коморите во однос на цевката.Тоа се проверува на тој начин што цевката ја вперуваме во нас и со мало летриче(летриците од опаљач на пример) светнуваме низ цевката за да видиме дали некоја од коморите е погрешно позиционирана во однос на цевката.Оваа постапка се проверува за секоја комора од добошот бидејќи можно е некои комори да се во ред, а некои да забегуваат.
ПС Пошто рече си користел и цз99 и чз75, како се покажаа при експлоатација, кој е поиздржлив, подоверлив, попрецизен.По сликите гледам дека волците имаат и цз999 и даеву 51.Дали дури сеуште беше припадник во единицата беа набавени 999ките и како се покажаа?И како се покажаа и дали воопшто се користат корејските даеву 51 во единицата?Фала однапред за одговорите
ППС И пошто рече планираш да набавиш друг 357 магнум, размисли и за Смит весон.Малце е поскап од таурусот(во струга е 58000), ама смит е смит. .....а да, и блазеси ти што имаш колт, па дури од 1917.Чувај го, бисер е.