| Е.Б.И „Лавови„ | |
|
+16Спенсер Smrtnikot Panter tose JKD Legija91 Kire1993 Mrshajnoski IgorM filip555 Goust meth Iko Зоран Генерал SIG 20 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 12/4/2012, 20:19 | |
| - Генерал напиша:
- Зоран напиша:
- Генерал напиша:
- Офанзивните акции беа предводени од АРМ додека МВР асистираше, со исклучок на ЕСЗ Тигар. Акцентот кај работењето на МВР паѓаше на поставување на пунктови што е и логично ( ги контролираа патните правци, вршеа легитимирање и претрес на возила и лица итн. Друга акција на Лавовите е обезбедувањето на откопувањето на масовната гробница кај Непроштено кога два припадника на Лавовите загинаа.
„ во Бтр -70 од РПГ и еден во Лада нива! Јеп. Во БТР-от низ предното стакло!? Не беа спуштени заштитните поклопници Ова не сум го знаел, значи со РПГ го погодија БТР-от во шофершајбна и така настрата верувам возачот или некој од војниците назад?! мора среќа да има имано тој што гаѓал бидејќи не е баш лесно да го погодиш баш в прозор. | |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 12/4/2012, 20:24 | |
| Samo edna maaaala - chisto lingvistichka korekcija....oficijalniot akronim na ovaa edinica ne beshe P.E.B.I? | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 12/4/2012, 20:28 | |
| - Iko напиша:
- Samo edna maaaala - chisto lingvistichka korekcija....oficijalniot akronim na ovaa edinica ne beshe P.E.B.I?
Не не. Единица за брза интервенција Е.Б.И ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 12/4/2012, 20:36 | |
| Zoshto jas se mislam deka beshe "Posebna Edinica za Brzi Intervencii"?....Neshto sum pobrkal izgleda.... | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 12/4/2012, 20:42 | |
| - Iko напиша:
- Samo edna maaaala - chisto lingvistichka korekcija....oficijalniot akronim na ovaa edinica ne beshe P.E.B.I?
И јас мислам дека беше Е.Б.И , инаку нивната фејсбук страница е исто така Е.Б.И Лавови . | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 12/4/2012, 20:53 | |
| На првиот пост го имате амблемот. Овој е само изведен од оргиналниот но исто така пишува Единица за брза интервенција. По некоја случајност имам еден оргинален дома ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 12/4/2012, 20:56 | |
| - Frogfoot напиша:
- Генерал напиша:
- Зоран напиша:
„ во Бтр -70 од РПГ и еден во Лада нива! Јеп. Во БТР-от низ предното стакло!? Не беа спуштени заштитните поклопници Ова не сум го знаел, значи со РПГ го погодија БТР-от во шофершајбна и така настрата верувам возачот или некој од војниците назад?! мора среќа да има имано тој што гаѓал бидејќи не е баш лесно да го погодиш баш в прозор. Тактичка грешка. На излез од Скопје се снимаа драми како Лавовите тргаат кон Непроштено. На патот беше поставена заседа и натаму се знае... За жал два млади живот згасаа. Слава им! ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 12/4/2012, 21:00 | |
| - Генерал напиша:
- На првиот пост го имате амблемот. Овој е само изведен од оргиналниот но исто така пишува Единица за брза интервенција. По некоја случајност имам еден оргинален дома
Јас по некоја случајност имам 2 црвени беретки дома од Лавовите, имав и беџа за нив 2 но ги загубив, па ме интересира дали го имаш беџот кој е на првава страна или еден друг, со сина позадина и жолт лав? | |
|
| |
Генерал
| Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ 12/4/2012, 21:02 | |
| - Frogfoot напиша:
- Генерал напиша:
- На првиот пост го имате амблемот. Овој е само изведен од оргиналниот но исто така пишува Единица за брза интервенција. По некоја случајност имам еден оргинален дома
Јас по некоја случајност имам 2 црвени беретки дома од Лавовите, имав и беџа за нив 2 но ги загубив, па ме интересира дали го имаш беџот кој е на првава страна или еден друг, со сина позадина и жолт лав? Не не. Само амблемот. А за едната беретка може и да се договориме ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
meth
Број на мислења : 70
| |
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Е.Б.И „Лавови„ | |
| |
|
| |