Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Е.Б.И „Лавови„

Go down 
+16
Спенсер
Smrtnikot
Panter
tose
JKD
Legija91
Kire1993
Mrshajnoski
IgorM
filip555
Goust
meth
Iko
Зоран
Генерал
SIG
20 posters
Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17  Next
АвторПорака
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty12/4/2012, 20:19

Генерал напиша:
Зоран напиша:
Генерал напиша:
Офанзивните акции беа предводени од АРМ додека МВР асистираше, со исклучок на ЕСЗ Тигар. Акцентот кај работењето на МВР паѓаше на поставување на пунктови што е и логично ( ги контролираа патните правци, вршеа легитимирање и претрес на возила и лица итн. Друга акција на Лавовите е обезбедувањето на откопувањето на масовната гробница кај Непроштено кога два припадника на Лавовите загинаа.

„ во Бтр -70 од РПГ и еден во Лада нива!

Јеп. Во БТР-от низ предното стакло!? Не беа спуштени заштитните поклопници Sad

Ова не сум го знаел, значи со РПГ го погодија БТР-от во шофершајбна и така настрата верувам возачот или некој од војниците назад?! мора среќа да има имано тој што гаѓал бидејќи не е баш лесно да го погодиш баш в прозор.
Вратете се на почетокот Go down
Iko

Број на мислења : 503

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty12/4/2012, 20:24

Samo edna maaaala - chisto lingvistichka korekcija....oficijalniot akronim na ovaa edinica ne beshe P.E.B.I?
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty12/4/2012, 20:28

Iko напиша:
Samo edna maaaala - chisto lingvistichka korekcija....oficijalniot akronim na ovaa edinica ne beshe P.E.B.I?

Не не. Единица за брза интервенција Е.Б.И

Број на мислења : 503

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty12/4/2012, 20:36

Zoshto jas se mislam deka beshe "Posebna Edinica za Brzi Intervencii"?....Neshto sum pobrkal izgleda....
SIG

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty12/4/2012, 20:42

Iko напиша:
И јас мислам дека беше Е.Б.И , инаку нивната фејсбук страница е исто така Е.Б.И Лавови .
Генерал

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty12/4/2012, 20:53

На првиот пост го имате амблемот. Овој е само изведен од оргиналниот но исто така пишува Единица за брза интервенција. По некоја случајност имам еден оргинален дома Smile

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty12/4/2012, 20:56

Frogfoot напиша:
Генерал напиша:
Зоран напиша:

„ во Бтр -70 од РПГ и еден во Лада нива!

Јеп. Во БТР-от низ предното стакло!? Не беа спуштени заштитните поклопници Sad

Ова не сум го знаел, значи со РПГ го погодија БТР-от во шофершајбна и така настрата верувам возачот или некој од војниците назад?! мора среќа да има имано тој што гаѓал бидејќи не е баш лесно да го погодиш баш в прозор.

Тактичка грешка. На излез од Скопје се снимаа драми како Лавовите тргаат кон Непроштено. На патот беше поставена заседа и натаму се знае... За жал два млади живот згасаа. Слава им!

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty12/4/2012, 21:00

Генерал напиша:
На првиот пост го имате амблемот. Овој е само изведен од оргиналниот но исто така пишува Единица за брза интервенција. По некоја случајност имам еден оргинален дома Smile

Јас по некоја случајност имам 2 црвени беретки дома од Лавовите, имав и беџа за нив 2 но ги загубив, па ме интересира дали го имаш беџот кој е на првава страна или еден друг, со сина позадина и жолт лав?
Генерал

Генерал

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty12/4/2012, 21:02

Frogfoot напиша:
Генерал напиша:

Јас по некоја случајност имам 2 црвени беретки дома од Лавовите, имав и беџа за нив 2 но ги загубив, па ме интересира дали го имаш беџот кој е на првава страна или еден друг, со сина позадина и жолт лав?

Не не. Само амблемот. А за едната беретка може и да се договориме Smile

Број на мислења : 70

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty13/4/2012, 11:15

Frogfoot напиша:
Генерал напиша:

Береткаааааааааааа !!!!! дај една понуда за едната беретка освен ако несакаш да си ги чуваш двете ххах Very Happy јас имам амблем од лавови Smile
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 3 Empty

Е.Б.И „Лавови„
Вратете се на почетокот 
Страна 3 of 17Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4 ... 10 ... 17  Next
 Similar topics
-
» 1/35 ОТ M-113 Лавови 2001 година