Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Е.Б.И „Лавови„

Go down 
+16
Спенсер
Smrtnikot
Panter
tose
JKD
Legija91
Kire1993
Mrshajnoski
IgorM
filip555
Goust
meth
Iko
Зоран
Генерал
SIG
20 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next
АвторПорака
Smrtnikot

Smrtnikot

Број на мислења : 1272

Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty11/4/2015, 18:36

Во разговорот помеѓу Мијалков и Латас имаше еден дел кај шо Мијалков му вика на Латас нешто у стил "Не ме заебавај ја ви го средувам Велија како што го средив, онака на мој начин, а вие ме заебавате...". Нешто околу партиска пропаганда на сител беше муабетот ако не грешам. Побарај го имаш на јутуб.

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty12/4/2015, 01:27

Абе тоа не значи ништо,можда се било легално ама го средил во смисла што добро го обработил.Не заборавај дека за А1 не беше прв пат да се проба да се направи контрола,официјално пробале пред тоа затварање да направат контрола 3 или 4 пати.Ако било се легално,немаше таква џева да се крева од тие кокодајките што крештеа на врата и правеа шоу за граѓаните,а уствари никој ништо не им правеше освен што нормално им беше забрането да влезат внатре,бидејќи добар дел од документи имаа и изнесено од зградата...а зошто ? затоа што сите беа умешани во тие матни бизниси.
Вратете се на почетокот Go down
Smrtnikot

Smrtnikot

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty12/4/2015, 08:54

Мојата теорија у кратки црти е дека Велија бил умешан, па можеби и организатор на финансиски криминал со огромни суми на пари, меѓутоа најверојатно откажал послушност кон "фамилијата", па го изеде. Меѓутоа да не заебгуваме, тоа е сосем друга тема.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty12/4/2015, 12:36

Smrtnikot напиша:
Мојата теорија у кратки црти е дека Велија бил умешан, па можеби и организатор на финансиски криминал со огромни суми на пари, меѓутоа најверојатно откажал послушност кон "фамилијата", па го изеде. Меѓутоа да не заебгуваме, тоа е сосем друга тема.

Па многу нормално,но тоа не го мења доказот дека ПРАВЕЛ криминал...тоа ти е исто ко да фатат еден убиец и да се буни на ТВ,мене ме уапсија пошто идам у штаб на сдсм,а оној иде во дпмне и не го апсат...не мења тоа ништо.
Зоран

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty12/4/2015, 13:02

Smrtnikot напиша:
Велија беше финасиски манипулатор Но 1 со години и го трпеа и црвените и плавите ( упоропаст многу фирми дури и мој бликиски настрадаа од него) и месту му е во затвор но зашто го трпеа толку долго зашто.
А да братучдот му Кастиљо води на сите ранг листи за неплакање данок.( но не во друштво со роднината му).
Прашање Зошто ,
Арамиите во затвор добро мото.

Број на мислења : 452

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty15/4/2015, 01:16

Se znae koj e atentatorot na Saso Brada?
izlegol za 6 meseci a Brada uste ne bese oporaven i lezese vo bolnica a ubiecot na sloboda uste li e koj e se znae?

На 27-ми Ноември 2003-та беше извршен обид за атентат на дел од бившите Лавови.
Вест
Мистериозно ракетирање на "лавови" кај Карпалак
Завчеравечер, околу 22 часот, на автопатот Скопје - Тетово во месноста Карпалак, кај подвозникот за тетовското село Церово, сообраќајна патрола пронашла напуштен автомобил "опел аскона", на кој имало ...

...Речиси 2 часа бившите команданти на лавовите покажуваа што им се случило ноќта на 27. ноември кај Карпалак. Со возилото што требаше да ја претставува нивната Аскона, Марковски и Лазаревски пред полицајците, крим техничарите, истражниот судија и заменик јавниот обвинител објаснуваа што им се случувало во средата вечерта. Влегуваа и излегуваа од возилото, покажуваа што виделе и што слушнале, одеа по патот ...

...Тргнавме на вечера кон Тетово заедно со Сашо Лазаревски Брада. Пред нас возеа наши пријатели кога кај Карпалак видовме црвена светлост и експлозија. За да не удриме во возилото пред нас закочивме и удривме во браникот од автопатот по што избегавме од возилото. Вака денеска Маријан Марковски Мачето го опишува инцидентот што се случи завчера кај месноста Карпалак кога тој и неговиот пријател од расформираната единица „Лавови“ беа нападнати со автоматско оружје и ракетни фрлачи. Брада и Мачето знаеле дека ги следат на патот кон Тетово. „Ги видовме беа 6-7 души ...

На 6-ти Мај 2005 година е извршен втор обид за атентат врз Сашо Лазаревски - Брада , инспектор во СВР - Битола и поранешен член на Лавовите.Над него се извршени десетина операции за да го одржат во живот.Атентаторот излезен од затвор после 6 месеци.
Во Март 2006-та на Лазаревски му е натоварено уште едно дело, организирање на кражба, а во моментот на кражбата тој е во Клиничкиот Центар во Скопје, уште неопоравен од сообраќајката од минатата година.
Целата приказна за наводната кражба е трагикомична.
ПО РАСВЕТЛУВАЊЕ НА ПОЖАРОТ ВО КВАЛИТЕТ КОМЕРЦ
Бизнисменот негира дека должел пари, а обвинетиот во болница

По расветлувањето на пожарот во битолски "Квалитет комерц" и поднесените пријави за четворица битолчани, битолскиот бизнисмен негира дека пожарот бил подметнат поради долгови.

Бизнисменот Јане Шијаковски за "Дневник" ја кажа својата вистина за големиот пожар на својата фирма "Квалитет комерц", во кој беше причинета штета од околу 300.000 евра. Тој ги негираше полициските тврдења дека му должел пари на првообвинетиот за палењето, Сашо Лазаревски-Брада.

- Лани во март од Уни банка во Битола Сашо Лазаревски, како мој добар пријател и поранешен вработен, подигна кредит од 150 илјади денари на 36-месечна отплата. Нема 11 други негови пријатели, кои подигнале пари за мене и кои јас наводно сум ги заглавил бидејќи не сум го враќал кредитот. Тоа е чиста лага - тврди Шијаковски.

Според бизнисменот, кредити подигнале неговата жена и најблиските роднини, и сопругата на полицискиот инспектор Трајче Димчевски, која работи кај него. Тој не ги ни познавал другите тројца обвинети. Шијаковски редовно ги враќал сите рати, со тоа што задоцнил со уплатата на декемвриската рата, за која платил камата. Проблематична била јануарската, која требало да ја плати на 17 јануари.

- Не можев да верувам дека за 5.400 денари Брада може да ми ја запали фирмата. Тој е во Државната болница во Скопје и знам дека се кае што во момент на слабост и нервоза го направил тоа. Тој од 14 години работеше во мојата фирма, се додека не замина во "лавовите". Лани на 6 мај, кога направи сообраќајка и имаше тешки повреди, јас го носев по болници, го враќав и го земав.

Неофицијално, полицијата ги намирисала сторителите по нивните маски. Дел од нив се од битолското село Ивањевци. Тие во полицијата "пропеале" дека ги организирал Сашо Лазаревски-Брада, кој и ги водел со своето црно "ауди", а потоа заминал во болница во Скопје. Тој се уште е во Државната болница во Скопје, а тројцата други осомничени биле приведени од полицијата.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty15/4/2015, 01:28

Сега Смртник ќе пише дека се кафански муабети и чиста случајност lol!
Smrtnikot

Smrtnikot

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty18/4/2015, 08:22

JKD напиша:

Тогаш, повели господине конспиративец објасни ни околу сите овие случаи кои ги коментиравме на оваа тема и дај ни валидни аргументи.

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty18/4/2015, 12:29

Smrtnikot напиша:
JKD напиша:

Тогаш, повели господине конспиративец објасни ни околу сите овие случаи кои ги коментиравме на оваа тема и дај ни валидни аргументи.

Абе нема што да ти објаснувам,нит сум задужен а нит па сакам,на крај краева,нит па ќе читаш и ќе мислиш за тоа што би го пишал или што го пишуваат другите,имаш тврд став дека се е кафански муабети и чиста случајност,јас не делам такво мислење,пошто ни девојка ти да те остаи не е случајност,а не па политика.
JKD

JKD

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty2/6/2015, 23:54

Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 11377077_1054365411257562_2458220591260257295_n
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Е.Б.И „Лавови„   Е.Б.И „Лавови„ - Page 14 Empty

Е.Б.И „Лавови„
Вратете се на почетокот 
Страна 14 of 17Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next
 Similar topics
-
» 1/35 ОТ M-113 Лавови 2001 година