| Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) | |
|
|
|
Автор | Порака |
---|
Alvar
Број на мислења : 11115
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 18:01 | |
| - beowulf напиша:
- Alvar напиша:
- Новата Accuracy International AX во 7.62х51 (308 Winchester).
Она шините не можам да ги смислам. И јас не сум некој фан. Еве ја по мене една од најдобрите (и една од естетски "најчистите") снајперски пушки на сите времиња. http://mcmillanusa.com/mcmillan-rifles-commemorative-rifle-m40a1.phpСе работи за лимитирана количина на произведени комеморативни парчиња... затоа и цената од $8,541. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 18:16 | |
| Е ајде де. Која би била практичната примена на Пикатини шините на снајперска пушка?? ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 18:20 | |
| Па освен за прикачување ногарки и ласерски нишан... не гледам друга примена. Но за тоа не е потребно еден куп алуминиум, може да се постигне истиот ефект со неколку мали шини кои би се прицврстиле на постоечкиот кундак. Нешто кое го има како опција на постарите верзии на AW/AWM. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 18:25 | |
| - Alvar напиша:
- Па освен за прикачување ногарки и ласерски нишан... не гледам друга примена. Но за тоа не е потребно еден куп алуминиум, може да се постигне истиот ефект со неколку мали шини кои би се прицврстиле на постоечкиот кундак.
Нешто кое го има како опција на постарите верзии на AW/AWM. Прашањето ми беше повеќе иронично. А се разбира дека се потребни ама не во толкава мера како на овој модел ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 18:48 | |
| - Alvar напиша:
- beowulf напиша:
- Alvar напиша:
- Новата Accuracy International AX во 7.62х51 (308 Winchester).
Она шините не можам да ги смислам. И јас не сум некој фан. Еве ја по мене една од најдобрите (и една од естетски "најчистите") снајперски пушки на сите времиња. http://mcmillanusa.com/mcmillan-rifles-commemorative-rifle-m40a1.php
Се работи за лимитирана количина на произведени комеморативни парчиња... затоа и цената од $8,541. Е оваа ме бендисува. Впрочем и се штом е Мекмилан е врв.Затоа и се солени. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 23:39 | |
| Која е разликата помеѓу М40А1,А2,А3,А4... ? Инаку, навистина една чиста класика, права ѕверка! | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 23:50 | |
| Воглавно се работи за промена на кундакот, кој по правило го испорачува McMillan. Во последните две верзии има промена и во оптиката, т.е од Unertl преминаа на Schmidt & Bender, последната А5 сега користи рамка а има интегрирано и пикатини шина како и Surefire компензатор. | |
|
| |
SIG
Број на мислења : 6118
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 16/4/2012, 00:00 | |
| Фала братче... | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 16/4/2012, 00:02 | |
| Од првата... До последната верзија... Но да не бегаме од темава. | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 18/4/2012, 17:10 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) | |
| |
|
| |
| Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) | |
|