| Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) | |
|
|
|
Автор | Порака |
---|
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 12/4/2012, 23:07 | |
| - Зоран напиша:
- beowulf напиша:
- Spored mene za parite kolku sto kosta eden aiaw mozat da se kupat najmalku 2 isto tolku dobri, ako ne i podobri, snajperki.ova zboram za verziite vo 308 i 300wm.
@ BEOWULF
На кои мислиш САКО е исто отров а не ми се бендисува. На пример финската Tikka, Remington, Kimber, Savage, а и многу други помали фабрики во Америка продаваат кустомизирани снајперки кои пружаат одлична прецизност за прилично прифатливи цени. | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 12/4/2012, 23:10 | |
| - beowulf напиша:
- Зоран напиша:
- beowulf напиша:
- Spored mene za parite kolku sto kosta eden aiaw mozat da se kupat najmalku 2 isto tolku dobri, ako ne i podobri, snajperki.ova zboram za verziite vo 308 i 300wm.
@ BEOWULF
На кои мислиш САКО е исто отров а не ми се бендисува. На пример финската Tikka, Remington, Kimber, Savage, а и многу други помали фабрики во Америка продаваат кустомизирани снајперки кои пружаат одлична прецизност за прилично прифатливи цени. М-24 беше на ремингтон? | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 13/4/2012, 02:38 | |
| Да да. Воена и полициска верзија на Ремингтон 700. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11115
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 11:31 | |
| Ја би рекол what you pay is what you get. Не велам дека Tikka, Kimber, Savage се лоши пушки.. секако не се, но сепак истите се базирани на комерцијални решенија произлезени од ловечки карабини, додека една AI AW/AWM е конкретно развиен снајперски систем за таа намена. Инаку слично опремен Remington M24 кој се третира како систем, а не само индивидуално оружје... и кој доаѓа со подоста работи во комплетот, чини исто така изгор, ништо поевтин од Англиските конкуренти. http://www.remingtonle.com/rifles/m24.htm | |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 11:36 | |
| Во последно време има тенденција 7.62 х 51 да се замани со по мокем 7.62 х 67. Кој е ефикасен до 1000 метри. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 15:53 | |
| Од сета онаа опрема што ја има на сликата реално може да се искористи само ременот, ногарките и оптиката. Сето друго е опрема која може да се употреби само од страна на пушкар. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 16:25 | |
| | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 16:33 | |
| Инаку кога би барал поевтина алтернатива на горе споменативе фирми и пушки... би ја разгледал и следнава понуда. https://www.hsprecision.com/shop2/rifles/tactical-rifles-1.htmlhttp://www.gaprecision.net/mil-spec-rifles.htmlОд оние првите веќе се снабдува IDF, и тоа HTR моделот во 338LM. Додека од вториве пазари американскиот FBI, и тоа HRT моделот... што исто така е одлична референца за еден производител. Во САД постојат доста компании кој изработуваат таканаречени "клонови" на снајперски пушки кој се користат од нивните вооружени сили, а по правило се изработени во нивните (армиски) пушкарски работилници, но составени од горе-долу комерцијални делови. Конкретен пример се овие две фирми (но има и други) кои изработуваат M24, M40, Mk 13 итн итн... | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 17:44 | |
| - Alvar напиша:
- Ја би рекол what you pay is what you get. Не велам дека Tikka, Kimber, Savage се лоши пушки.. секако не се, но сепак истите се базирани на комерцијални решенија произлезени од ловечки карабини, додека една AI AW/AWM е конкретно развиен снајперски систем за таа намена.
Инаку слично опремен Remington M24 кој се третира како систем, а не само индивидуално оружје... и кој доаѓа со подоста работи во комплетот, чини исто така изгор, ништо поевтин од Англиските конкуренти. Да, во повеќето случаи тоа е точно.Што ќе платиш тоа и ќе земиш, но според мене за цената што се плаќа малце се и преценети.Е сега, пушките што ги наброја ГА, ХС и некои други на пример Лес Баер, Вилсон Комбат, Најтхок и сл. снајперки кои со цената се во рангот од околу +-3000 долари во прецизност ќе бидат дури и нешто подобри од АИ и Сако.Пред година дена во gunsandammo имаја тест на Сако ТРГ кој го тестираа со многу различни типови муниција и секоја лаборација се движеше нешто измеѓу 0.5 до преку 1МОА.Додека на пимер имам читано тестови за погоре наведените кои прават групи и од 0.25 до 0.5МОА.Па дури и "евтиониот" Кимбер од 2000 долари со муниција "што ја сака" прави феноменални групи од 0.25МОА. | |
|
| |
beowulf
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) 15/4/2012, 17:50 | |
| - Alvar напиша:
- Новата Accuracy International AX во 7.62х51 (308 Winchester).
Она шините не можам да ги смислам. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) | |
| |
|
| |
| Accuracy International Arctic Warfare ( AIAW ) | |
|