| Вооружени сили на Србија | |
|
+14MISFIT Momak od Gjorce BoyfromKavadarci ESN РИС Smrtnikot assasian JKD Alvar Legija91 Iko Зоран Генерал SIG 18 posters |
|
Автор | Порака |
---|
РИС
Број на мислења : 2576
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 30/7/2019, 22:50 | |
| Кај нив многу нешто капнува од техника во последно време , кај нас ниту една капка од техника , суша . | |
|
| |
ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 30/7/2019, 23:51 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Во секој случај е подобро од хамер
Сега гледај,споредуваш две различни возила за две различни намени.Хамвито е џип,додека брдм е оклопно извидувачко возило монтирано со еден противавионски КПВТ митралез и еден ПКТ митралез.Така да споредбата не ти е баш на место.... ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 1/8/2019, 13:02 | |
| Хамерот го имаш во мал милион варијанти, меѓу другото оклопно возило наменето за извудување, таква варијанта има и ПСО
| |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 2/8/2019, 14:51 | |
- Хамерот го имаш во мал милион варијанти, меѓу другото оклопно возило наменето за извудување, таква варијанта има и ПСО
Ај види која верзија само ја имаат србите од хамви.И уште еднаш ќе ти повторам хамвито е џип,а не оклопно возило како БРДМ 2.Нема што да се инаетиш хамвито и брдм 2 припаѓаат на две сосема различни категории. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 2/8/2019, 18:31 | |
| Споредбата ми беше со нас, што имаме и користиме ние, а оклопно возило е секое возило кое нуди заштита од пешадиско оружје | |
|
| |
ESN
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 2/8/2019, 18:36 | |
- Споредбата ми беше со нас, што имаме и користиме ние, а оклопно возило е секое возило кое нуди заштита од пешадиско оружје
Епа нареден пат убаво појасни.Не ми кажувај на мене што е оклопно возило,кажувај им го тоа на новите членови. ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 28/9/2019, 00:53 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 5/10/2019, 17:12 | |
| | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11121
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 18/10/2019, 22:06 | |
| ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 19/10/2019, 00:22 | |
| Не знам зошто но никогаш не сум бил голем фан на "гетлин ган" монтиран на возило, мислам дека доста поголем ефект би имал истиот монтиран на хели | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија | |
| |
|
| |
| Вооружени сили на Србија | |
|