| Вооружени сили на Србија | |
|
+14MISFIT Momak od Gjorce BoyfromKavadarci ESN РИС Smrtnikot assasian JKD Alvar Legija91 Iko Зоран Генерал SIG 18 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 11/2/2015, 20:21 | |
| Не е ништо тоа,со малку пари се средуваат,а и не се секирајте ке се најде нокоја африканска земја да купи голем дел од ова горе,баш сега кај нив се ратува и се трошат пари на набавка на воена опрема | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 16/2/2015, 17:37 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 16/2/2015, 20:14 | |
| Jас колку што имам разбрано цело оружје кое е вишок во Српската Армија и огласено за продажба потекнува од касарните на поранешната ЈНА низ Југославија и при повлекувањето со себе го носеле оружјето и од касарните (пример Македонија 1992 година), ЈНА го складирала во Србија, и при некои проценки за чување на цело тоа оружје кое е непотребно годишно се одвојуваат големи пари. Хрватска веќе се ослободи, додека Србија сега треба да наоѓа купувачи. |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 16/2/2015, 20:58 | |
| - HolyTemple напиша:
- Jас колку што имам разбрано цело оружје кое е вишок во Српската Армија и огласено за продажба потекнува од касарните на поранешната ЈНА низ Југославија и при повлекувањето со себе го носеле оружјето и од касарните (пример Македонија 1992 година), ЈНА го складирала во Србија, и при некои проценки за чување на цело тоа оружје кое е непотребно годишно се одвојуваат големи пари. Хрватска веќе се ослободи, додека Србија сега треба да наоѓа купувачи.
Ne mora da se maci Zelzara Smederevo ke go izede toa za pojadok. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 16/2/2015, 22:02 | |
| A зошто да се топи кога може да се продаде и да се заработи, бидејќи сеуште е корисно за употреба |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 16/2/2015, 22:26 | |
| - HolyTemple напиша:
- A зошто да се топи кога може да се продаде и да се заработи, бидејќи сеуште е корисно за употреба
Да ако на некој полигон не се распарчи на парчиња имаат километража ко Чичолина ме разбоираш! ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 16/2/2015, 22:57 | |
| Ма за земји од трет свет ко нови од фабрика се ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 16/2/2015, 23:13 | |
| - Legija91 напиша:
- Ма за земји од трет свет ко нови од фабрика се
СЕ има животен век пр цевка од топ е како цевка од пиштол 10.000 ком и можеш да го чуваш у витрина. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Legija91
Број на мислења : 1330
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 16/2/2015, 23:25 | |
| Знам за тоа, ама ипак некој од овие не се поминати до крај, пример т-55ките може да се искористат многу добро и без куполите . ______________________ If you're going throw hell, keep going.
| |
|
| |
Зоран
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 16/2/2015, 23:30 | |
| - Legija91 напиша:
- Знам за тоа, ама ипак некој од овие не се поминати до крај, пример т-55ките може да се искористат многу добро и без куполите .
Да кога ке напга снег да чистат пат. ______________________ Мијак 100 %
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Вооружени сили на Србија | |
| |
|
| |
| Вооружени сили на Србија | |
|