Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 27/4/2015, 13:20
Ja zaboravi i ODPD ("Odred za Podvodna Dejstva") - odnosno, poraneshniot 93-ti Rechen Centar (so komanda vo Novi Sad)...edinstvena Srpska armiska specijalna edinica koja ne e vo sostav na Specijalnata Brigada na VS - tuku e nezavisna od nea i e direktno pod komanda na Rechnata Flotila na VS...
ESN
Број на мислења : 1594
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 27/4/2015, 17:23
Србите се едни од врвните специјалци(професионалци) во таа работа,затоа специјалните единици на србија ширум се познати
______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
Iko
Број на мислења : 503
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 27/4/2015, 18:44
Ma da, da...redovno so nashite gi delat edno od prvite dve mesta vo svetot...a-ha-ha-ha...
SIG
Број на мислења : 6118
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 28/4/2015, 15:51
Ах колку урбани митови се изнедрија од 90тите
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 19/5/2015, 16:12
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 25/5/2015, 14:49
Гостин Гостин
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 28/5/2015, 23:13
Пред една недела налетав на една емисија на youtube се вика "Moze biti samo jedan", и првата сезона е со цивилен курс за влегување во Жандармерија. Според тоа што разбрав првата сезона се снимала во 2013, а се прикажала во 2014.
JKD
Број на мислења : 3140
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 28/5/2015, 23:34
HolyTemple напиша:
Пред една недела налетав на една емисија на youtube се вика "Moze biti samo jedan", и првата сезона е со цивилен курс за влегување во Жандармерија. Според тоа што разбрав првата сезона се снимала во 2013, а се прикажала во 2014.
Ми се чини е постара,или ова е втора емисија.Поминуваат низ повеќе селекции,од овие кај што се многу на број,до селективниот на жандармерија,и на маршот се исфрлаат останатите,но и да останат 3-4 души,може да влезе само 1(тоа е малце заебано).Целосно е цивилен,ми се чиини нема ни граница на години ниту ништо...Трае подолго време,во понатамошните емисии се води и дебата околу обуката,селекцијата и слично,со кадети на воената академија и факултетот за безбедност и нивни професори.
ПС- Prva sezona MBS1 snimana za potrebe BKTV zajedno sa Zandarmerijom MUP-a RS u septembru 2004. godine, emitovana na BKTV od oktobra 2004. do aprila 2005.
Гостин Гостин
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 29/5/2015, 11:11
JKD напиша:
HolyTemple напиша:
Ми се чини е постара,или ова е втора емисија.Поминуваат низ повеќе селекции,од овие кај што се многу на број,до селективниот на жандармерија,и на маршот се исфрлаат останатите,но и да останат 3-4 души,може да влезе само 1(тоа е малце заебано).Целосно е цивилен,ми се чиини нема ни граница на години ниту ништо...Трае подолго време,во понатамошните емисии се води и дебата околу обуката,селекцијата и слично,со кадети на воената академија и факултетот за безбедност и нивни професори.
ПС- Prva sezona MBS1 snimana za potrebe BKTV zajedno sa Zandarmerijom MUP-a RS u septembru 2004. godine, emitovana na BKTV od oktobra 2004. do aprila 2005.
Има повеќе епизоди, ме мрзеше да ги поставувам сите
Зар толку е стара? Не го приметив тоа
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
Предмет: Re: Вооружени сили на Србија 31/5/2015, 01:01