| Слики од АРМ и МВР | |
|
+21shady3 IgorM РИС Patriot94 JKD ESN leopard Legija91 beowulf Mrshajnoski Wolf Alvar meth Goust Генерал Зоран Vitoria filip555 SIG AlexGreat Momak od Gjorce 25 posters |
|
Автор | Порака |
---|
leopard
Број на мислења : 583
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/7/2014, 15:23 | |
| Не, туку фирма од Кавадарци била застапник за делови за Џемс,ама дали се набавуваат делови за Џемс е друг муабет,Оскошот ќе видиме до кога ќе го има.Ти текнува на италијанските Астри од инженеријата?10 донираа види сега колку се активни.Видов со Ошкошов носеа шут..релација А - Б и обратно.Нов камион трпаш шут во него,Нов Ленд Ровер од Турските со кеси на седиштата уште а цел транспортен дел наполнет со огревно дрво,а пинцот ти седи неискористен.Да фатиш на шамари,клоци дибеците што дале наредба..ама тоа е тоа .
Фрогфут..врска немам дали ќе земеме- или ќе ни донираат уште..историјата до сега и искуството ме научија дека ние вклучително со армиите од целиот Балкан -исклучок Грција..расходоваме перспективна техника за банална причина.Колку чинат асални 4 влекачи..поточно приколки за носивост до 50тони?нашиве за жал неможат Т-72 да носат наприколките носивоста е проблем,и ајде со години плаќај на градежни фирми за транспорт на Т-72 до Криволак за вежби,па боље купи си приколки 2, минимална изнвестиција и после ти изнајмувај ако некој има потреба.верувам дека до сега се преплатени приколките.Не се разбирам во приколки ама според моделите од слики би можеле да видите колку им е носивоста на сегашните,мислам и Т-55 неможат да носат,последно видов М-36 Џексон како преместуваат,Т-34. | |
|
| |
Alvar
Број на мислења : 11102
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/7/2014, 15:38 | |
| Што стана Лео со Stewart & Stevenson M1083-ките кој беа донирани пред 10-тина и кусур години? Порано беа паркирани кај БМП-2-ките во Илинден, ми се чини беа користени за влечење артилерија. Се користат уште или и тие отишле јабана? [You must be registered and logged in to see this image.] ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
leopard
Број на мислења : 583
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/7/2014, 15:44 | |
| Од првиот ден беа предадени на ПСО..затоа се како што треба да бидат. | |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/7/2014, 16:07 | |
| Уф, добро е, ако ми кажеше дека се во аут ќе се самозапалев пред ГШ. Коска машини се.. 6х6 погон, ги пичеа јако низ касарна... стартни се како WRC ауто. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/7/2014, 16:08 | |
| [You must be registered and logged in to see this image.]Решеткава на дурбинот сигурно не е ставена за ако сака да избега леќата. Има некој идеа за што е? П.С. Мене прво ми паѓа на памет заради одсјајот, бидејки со решеткава ќе го видиш само ако те центрира, под агол не... |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/7/2014, 16:13 | |
| - MISFIT напиша:
- П.С. Мене прво ми паѓа на памет заради одсјајот
Да. Решеткаста/саќеста стреа. Страната на производителот: [You must be registered and logged in to see this link.]Новина на сликава е што имаат и Leupold Mark 4 12-40x60mm спотерски дурбин. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/7/2014, 19:05 | |
| Стој малку, стреата е за кога ти центрираш да не ти смета сонцето или за да не го види одсјајот некој друг па да примети каде си? - Alvar напиша:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Што се портокаловиот и антиласер филтерот? |
|
| |
Alvar
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/7/2014, 19:42 | |
| - MISFIT напиша:
- Стој малку, стреата е за кога ти центрираш да не ти смета сонцето или за да не го види одсјајот некој друг па да примети каде си?
Второто. ______________________ Si vis pacem, para bellum
| |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/7/2014, 20:39 | |
| - Alvar напиша:
- MISFIT напиша:
- Стој малку, стреата е за кога ти центрираш да не ти смета сонцето или за да не го види одсјајот некој друг па да примети каде си?
Второто. OK, фала, тоа и си мислев |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 20/7/2014, 13:58 | |
| - leopard напиша:
- Ако забележуваш на слики,ориентирани сме на Ивеко и ДАФ камиони..ова другово додека тера тера после расходовај за една мочана ламела
И BMC | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР | |
| |
|
| |
| Слики од АРМ и МВР | |
|