Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 26/3/2014, 15:03 | |
| | |
|
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 27/3/2014, 13:39 | |
| | |
|
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 2/4/2014, 14:13 | |
| | |
|
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 2/4/2014, 23:38 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- [You must be registered and logged in to see this image.]
Не ми е само јасно зашто сеуште ги носат старите панцири и шлемови со старата шара со новата униформа со дигитална шара, а имаат веќе панцир во таква верзија. Многу би сакал некој да ми разјасни зашто така одат на вежбање. Еве го панцирот во македонската дигитална шара во зимска и пустинска варијанта. [You must be registered and logged in to see this link.] |
|
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 3/4/2014, 14:43 | |
| | |
|
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 3/4/2014, 14:47 | |
| | |
|
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 3/4/2014, 15:35 | |
| Prosto i ednostavno...i novite pancirni eleci i novite navlaki za shlemovite - navistina postojat kako ponuden model - no MORM seushte nema porachano od niv...a i prashanje e dali voopshto i kje poracha - bar vo bliska idnina... | |
|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 3/4/2014, 20:28 | |
| Брат, панцири веќе имаат како што гледам..барем овие во мировниве мисии што се, со другата камуфлажа немам видено. | |
|
Iko
Број на мислења : 503
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 4/4/2014, 00:48 | |
| Ne bev dovolno precizen...sakav da kazham deka ne se seushte porachani (bar po moite posledni informacii) - za "voobicheniot" sostav...ne voopshto (kako na primer, za onie koi odat nadvor vo mirovni misii)...i kolku znam, bar vo momentov - nema naznaki deka toa skoro kje se smeni... | |
|
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 4/4/2014, 01:11 | |
| Многу брзате чекајте малку гледате дека 6 години унформи шиефме,вие одма се сакате,башка тоа уште некој војници немаат од новата добиено... Шала на страна,немаше најаведо дека ке се шијат нови елеци за панцири,ниту пак дека ке се шијат навлаки за шлемови...тој шлем горе што го гледате е на Павле,и вајда човекот само инициативно си ја направил навлаката за неговиот шлем,башка тој е и првиот што на џебовите поставени на ракавите си соши материјал на кој можат да се „залепат“ амблеми,знаменца... [You must be registered and logged in to see this image.]Мислам дека човеков е еднинствен од појаките глаучи во АРМ кој има „слух“ за војска и кој има помодерни сваќања,и сака да биде тип топ скоцкан спорен новите воени „трендови“... | |
|
Sponsored content
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР | |
| |
|