Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Слики од АРМ и МВР

Go down 
+21
shady3
IgorM
РИС
Patriot94
JKD
ESN
leopard
Legija91
beowulf
Mrshajnoski
Wolf
Alvar
meth
Goust
Генерал
Зоран
Vitoria
filip555
SIG
AlexGreat
Momak od Gjorce
25 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 33 ... 54  Next
АвторПорака
SIG

SIG

Број на мислења : 6117

Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty18/1/2013, 13:00

А имаат некоја ознака официјална?
Вратете се на почетокот Go down
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty18/1/2013, 14:46

Имав ја дома цел комплет од ова униформа не носена ама таткоми пред некоја година го продаде на еден ловџија и ми остана само зимската јакна од целиот комплет и едни летни панталони...на нив не пишува ни модел ни ништо само дека е шиена во Охрид,не ми текнува од која фирма беше,на Л беше нешто...
SIG

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty18/1/2013, 15:06

Нема на Л во Охрид фирма за текстил, има Лихнида но таа е за пластика, може да е од Отекс...

Инаку јас имам потполно нов, ниту еднаш облечен комплет, од оваа униформа (не таа која е повеќе зелена која ја носеа Тигрите) туку оваа дводелнава која е потемна.

Е сега ме интересира, бидејќи долниот дел односно панталоните се релативно тенки, дали има некој зимски модел кој е подебел или тој е еден?
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty19/1/2013, 01:29

Frogfoot напиша:
Нема на Л во Охрид фирма за текстил, има Лихнида но таа е за пластика, може да е од Отекс...

Инаку јас имам потполно нов, ниту еднаш облечен комплет, од оваа униформа (не таа која е повеќе зелена која ја носеа Тигрите) туку оваа дводелнава која е потемна.

Е сега ме интересира, бидејќи долниот дел односно панталоните се релативно тенки, дали има некој зимски модел кој е подебел или тој е еден?

Има неколку варијанти. Во зависност од тоа од која набавка ти се...

SIG

ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty19/1/2013, 18:38

Па незнам сега од која набавка се, но се прилично нови, од складиште ги добив...е од кое не кажувам Cool
Генерал

Генерал

Број на мислења : 2343

ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty19/1/2013, 20:54

Frogfoot напиша:
Па незнам сега од која набавка се, но се прилично нови, од складиште ги добив...е од кое не кажувам Cool

Тоа „не кажувам“на другите... Мене ми е сосема јасно. Што се однесува до нив, станува збор за добар квалитет, може не се модерни и немаат софистицирани материјали, ама се издржливи.

Зоран

Број на мислења : 3805

ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty19/1/2013, 21:02

Шепкачи ке ви се лутам./
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty19/1/2013, 21:11

Frogfoot напиша:

Е Отекс,од таа фирма е...незнам што ми се вртеше во глава дека на Л беше нешто...него да не ја сереме темева нај убаво е последниве десетина мислења да ги преврлиш во темата Униформи и лична опрема... [You must be registered and logged in to see this link.]
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty20/1/2013, 22:16

Кој се овие регрути за во „Волци„...

[You must be registered and logged in to see this image.]
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty20/1/2013, 22:20

[You must be registered and logged in to see this image.]
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Слики од АРМ и МВР   Слики од АРМ и МВР - Page 13 Empty

Слики од АРМ и МВР
Вратете се на почетокот 
Страна 13 of 54Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 33 ... 54  Next
 Similar topics
-
» Втора Светска војна низ слики
» Слики од примерокот за војници - Одбрана
» Слики "Единица за специјални задачи ТИГАР"