| Слики од АРМ и МВР | |
|
+21shady3 IgorM РИС Patriot94 JKD ESN leopard Legija91 beowulf Mrshajnoski Wolf Alvar meth Goust Генерал Зоран Vitoria filip555 SIG AlexGreat Momak od Gjorce 25 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 18/1/2013, 13:00 | |
| А имаат некоја ознака официјална? | |
|
| |
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 18/1/2013, 14:46 | |
| Имав ја дома цел комплет од ова униформа не носена ама таткоми пред некоја година го продаде на еден ловџија и ми остана само зимската јакна од целиот комплет и едни летни панталони...на нив не пишува ни модел ни ништо само дека е шиена во Охрид,не ми текнува од која фирма беше,на Л беше нешто... | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 18/1/2013, 15:06 | |
| Нема на Л во Охрид фирма за текстил, има Лихнида но таа е за пластика, може да е од Отекс...
Инаку јас имам потполно нов, ниту еднаш облечен комплет, од оваа униформа (не таа која е повеќе зелена која ја носеа Тигрите) туку оваа дводелнава која е потемна.
Е сега ме интересира, бидејќи долниот дел односно панталоните се релативно тенки, дали има некој зимски модел кој е подебел или тој е еден? | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/1/2013, 01:29 | |
| - Frogfoot напиша:
- Нема на Л во Охрид фирма за текстил, има Лихнида но таа е за пластика, може да е од Отекс...
Инаку јас имам потполно нов, ниту еднаш облечен комплет, од оваа униформа (не таа која е повеќе зелена која ја носеа Тигрите) туку оваа дводелнава која е потемна.
Е сега ме интересира, бидејќи долниот дел односно панталоните се релативно тенки, дали има некој зимски модел кој е подебел или тој е еден? Има неколку варијанти. Во зависност од тоа од која набавка ти се... ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/1/2013, 18:38 | |
| Па незнам сега од која набавка се, но се прилично нови, од складиште ги добив...е од кое не кажувам | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/1/2013, 20:54 | |
| - Frogfoot напиша:
- Па незнам сега од која набавка се, но се прилично нови, од складиште ги добив...е од кое не кажувам
Тоа „не кажувам“на другите... Мене ми е сосема јасно. Што се однесува до нив, станува збор за добар квалитет, може не се модерни и немаат софистицирани материјали, ама се издржливи. ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/1/2013, 21:02 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 19/1/2013, 21:11 | |
| - Frogfoot напиша:
- Нема на Л во Охрид фирма за текстил, има Лихнида но таа е за пластика, може да е од Отекс...
Е Отекс,од таа фирма е...незнам што ми се вртеше во глава дека на Л беше нешто...него да не ја сереме темева нај убаво е последниве десетина мислења да ги преврлиш во темата Униформи и лична опрема... [You must be registered and logged in to see this link.] | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 20/1/2013, 22:16 | |
| | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Слики од АРМ и МВР 20/1/2013, 22:20 | |
| | |