| Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата | |
|
+7Зоран Ljubomir Тигар Генерал Волчко Makedon SIG 11 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 4/9/2012, 16:09 | |
| Благодарам за линковиве колега, иначе колегата од форумот странски, ЦРН БАРОН мислам дека е и наш член, добар колекционер | |
|
| |
БАРОН
Број на мислења : 7
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 15/9/2012, 00:49 | |
| Да, да, еве ме и овде сега... ќе се активирам наскоро со мојата колекција.
Поздрав до сите членови. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 15/9/2012, 01:58 | |
| Добредојде другар! Искрено мислев дека веќе си регистриран ама халуцинација јбг Се надевам често ќе не дружиш, поздрав! | |
|
| |
beowulf
Број на мислења : 765
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 15/9/2012, 01:59 | |
| Поздрав и добро дојде. | |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 17/1/2013, 00:53 | |
| ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Генерал
Број на мислења : 2343
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 17/1/2013, 00:54 | |
| ______________________ Потта штеди крв!
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 17/1/2013, 10:17 | |
| - БАРОН напиша:
- Да, да, еве ме и овде сега... ќе се активирам наскоро со мојата колекција.
Поздрав до сите членови. Здраво другар. овде ке ти е по мирно нема закачковци. | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 17/1/2013, 14:51 | |
| |
|
| |
SIG
| |
| |
БАРОН
Број на мислења : 7
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 3/2/2013, 23:24 | |
| И јас се интересирам за хералдиката и вексикологијата, но главна преокупација ми се полициските и воените ознаки, домашни и странски...
Амблемите во АРМ за жал се менуваат многу често, за разлика од други армии каде се непроменети со децении, притоа се прават се поглупави амблеми без никаков концепт и стил, а воопшто не се нормирани во посебна УРЕДБА како подзаконски акт кој го донесува Претседателот и Врховен командант на вооружените сили. Сега со новата трансформација на АРМ од минатата година се воведени овие нови амблеми кои се катастрофа. Плус не знак која конфекција ги везе, ама квалитетот им е НУЛА. За разлика од армиските, полициските амблеми се ткаени (жакард техника) и се пропишани детално во Уредба, така да се многу поквалитетни и подобри на изглед... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата | |
| |
|
| |
| Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата | |
|