| Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата | |
|
+7Зоран Ljubomir Тигар Генерал Волчко Makedon SIG 11 posters |
|
Автор | Порака |
---|
SIG
Број на мислења : 6117
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 31/8/2012, 22:47 | |
| Еве нешто из моје архиве... ептен тазе, башка немам сликано уште 2 амблеми од МВР, овие новите што се носат на ракав. | |
|
| |
Тигар
Број на мислења : 29
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 1/9/2012, 20:20 | |
| - Frogfoot напиша:
- Еве нешто из моје архиве... ептен тазе, башка немам сликано уште 2 амблеми од МВР, овие новите што се носат на ракав.
Нели ова се старите чинови? ______________________ Ние не прашуваме КОЛКУ се, туку КАДЕ се!!!!
| |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 1/9/2012, 20:38 | |
| Па да... првите 3 од долу према горе се од Југославија уште мислам, додека 4тите се од чин Мајор (полициски) , тој од гранична полиција е самолеплив, а другите два се со шиење. Имам уште 2 од новите кои не се на сликата исти како тие од полиција само не се од ист материјал, потенки се и веројатно и тие се шијат. Али нема да ги правам со шиење на униформа туку ќе ги правам самолепливи како тој од гранична полиција. | |
|
| |
Ljubomir
Број на мислења : 5
| Предмет: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војска 2/9/2012, 17:06 | |
| | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 2/9/2012, 18:18 | |
| Љубомир добредојде! Вредна колекција Бога ми... припадник си на АРМ, колекционер или двете? Поздрав | |
|
| |
Ljubomir
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 2/9/2012, 20:10 | |
| - Frogfoot напиша:
- Љубомир добредојде!
Вредна колекција Бога ми... припадник си на АРМ, колекционер или двете?
Поздрав Благодарам, добро ве најдов! Па може да се каже дека сум припадник на АРМ. Поздрав ______________________ Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
| |
|
| |
Зоран
Број на мислења : 3805
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 2/9/2012, 22:54 | |
| Здраво си се намачил да ги собереш сите овие амблеми. Ако си ја заработил америчката ренџер сигурно било еден тон пот. | |
|
| |
SIG
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 3/9/2012, 00:31 | |
| Ах да, заборавив да кажам, го имам и претпоследниот амблем, од Лепоардите, само не ми е јасно каде се става. Веројатно е на ракав, но досега сум немал прилика да го видам на некој од припадниците на АРМ? | |
|
| |
Ljubomir
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата 4/9/2012, 03:44 | |
| - Frogfoot напиша:
- Ах да, заборавив да кажам, го имам и претпоследниот амблем, од Лепоардите, само не ми е јасно каде се става. Веројатно е на ракав, но досега сум немал прилика да го видам на некој од припадниците на АРМ?
Амблемот се носи на десен ракав, знамето е на лев. А тој мислам им е стар (пред 2007ма), не ме фаќај за збор. Сликава е од 2004та, го има и твојот. https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/84/ns8eo.jpg/Ѕирни овде има пет страници со МКД амблеми. http://sammler.ru/index.php?showtopic=78052&st=0 ______________________ Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
| |
|
| |
Ljubomir
| Предмет: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војска 4/9/2012, 14:30 | |
| ______________________ Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата | |
| |
|
| |
| Чинови, ознаки и одликувања на единиците на војската и полицијата | |
|