|
|
| Воена опрема и каде да се набави | |
|
+26ESN darkness tose Ilija Uzunov JKD Генерал Smrtnikot alexmkd Legija91 Alvar Официрче avgvstvs beowulf leopard filip555 Зоран Desperado shady3 viktor555 tonin Волчко Profesionalec SIG Momak od Gjorce Makedon AlexGreat 30 posters | |
Автор | Порака |
---|
leopard
Број на мислења : 583
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 30/11/2014, 11:22 | |
| Jas,samo proceduralno nabrojav.inaku ne nosime nie plastikarija,samo original,t.e ne gi ni nosime neka ostane vo kolekcijata od 2001 godina. | |
| | | leopard
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 7/12/2014, 16:41 | |
| Дали некој знае каде во градов изработуваат,амблеми,чинови, и налепници со презиме и име на држава.Ме замолија некои колеги да направам еден амблем,2 презимиња и натписи Македонија и еден чин постар водник.Бев во стара чаршија продавницата беше затворена-не постои веќе(онаа за која знаев дека се занимава со тоа)Да не лутам по градов,ако некој знае нека пише. | |
| | | ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 8/12/2014, 16:05 | |
| Сакам да си купам војничко зимско палто,дали има некаде во ск и да е со добар квалитет ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 8/12/2014, 19:07 | |
| - leopard напиша:
- Дали некој знае каде во градов изработуваат,амблеми,чинови, и налепници со презиме и име на држава.Ме замолија некои колеги да направам еден амблем,2 презимиња и натписи Македонија и еден чин постар водник.Бев во стара чаршија продавницата беше затворена-не постои веќе(онаа за која знаев дека се занимава со тоа)Да не лутам по градов,ако некој знае нека пише.
Збориш за вакво нешто [You must be registered and logged in to see this image.]Ако бараш за изработка на везени амблеми - прешивачи, имаш во Скопје две најпознати. Едната е Стела Текс која се наоѓа позади Даре Џамбаз и таму освен знамиња изработуваат амблеми од секаков вид. [You must be registered and logged in to see this link.]Другата е Сајт Скопје, и таа се наоѓа кај Влада на РМ односно уличката која ги поврзува Влада и Паркот. Таму еднаш прашував за амблеми, и видов дека имаат амблеми и највероватно изработуваат за АРМ. [You must be registered and logged in to see this link.]Еве за која улица зборам кај се наоѓа САЈТ [You must be registered and logged in to see this link.]Е сега да ти појаснам, бидејќи имам искуство со ова, односно имам нарачувано и изработувано амблеми. Ако планираш да правиш едно парче или две, ќе те кошта многу само за едно парче, односно нема да се нафатат да ти прават бидејќи голем дел работат на големи количини. Јас морав да нарачувам десет амблеми да ми ги направат иако ми требаше само еден. Ги правев во Стела Текс (Позади Даре Џамбаз), и ме фати 90 денари од амблем со чичак трака (лепенка). Најубаво е ти да да отидеш во САЈТ (кај Влада) и да се договориш со газдата дали може да ти направи еден до два. Треба да ги носиш амблемите во комјутерска векторска форма нацртани (Корел, Илустратор), или во слика вектор. Истите со димензии на секој амблем. Ако не ти е нешто јасно или ти треба помош пиши ми во порака |
| | | leopard
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 8/12/2014, 23:32 | |
| Благодарам другар на инфо.Најдов сабајлево,се јавив по луѓе и имало уште една работилница во стара чаршија,што веќе изработувала ознаки чинови.Нарачав,презимињата,чиновите и натписот Македонија се готови(сеуште не ги земав,пријателот кој се нафати да заврши работа ќе ми ги донел деновиве)Цената е следната,Презимето и натпис Македонија се по 50 денари парче,чиновите исто 50 денари,ознаката на баталјонот 60 денари.Нарачани ми беа 3 презимиња,1 натпис Македонија,чин-капетан и чин постар водник,и една ознака на баталјон.Онзаките се со чичак трака.За продавницата кај Даре Џамбаз ми текнува,таму се изработуваа третиот тип на ознаки за тогашна 2ра МПБР,(глава на леопард без натпис)Сегашниве последни не знам каде ги изработуваат,знам само дека за последниве 8 години се сменија 4 амблеми.Инаку уште еднаш благодарност за помошта,исто ко да си ми завршил работа. | |
| | | darkness
Број на мислења : 80
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 9/12/2014, 16:38 | |
| - leopard напиша:
- Благодарам другар на инфо.Најдов сабајлево,се јавив по луѓе и имало уште една работилница во стара чаршија,што веќе изработувала ознаки чинови.Нарачав,презимињата,чиновите и натписот Македонија се готови(сеуште не ги земав,пријателот кој се нафати да заврши работа ќе ми ги донел деновиве)Цената е следната,Презимето и натпис Македонија се по 50 денари парче,чиновите исто 50 денари,ознаката на баталјонот 60 денари.Нарачани ми беа 3 презимиња,1 натпис Македонија,чин-капетан и чин постар водник,и една ознака на баталјон.Онзаките се со чичак трака.За продавницата кај Даре Џамбаз ми текнува,таму се изработуваа третиот тип на ознаки за тогашна 2ра МПБР,(глава на леопард без натпис)Сегашниве последни не знам каде ги изработуваат,знам само дека за последниве 8 години се сменија 4 амблеми.Инаку уште еднаш благодарност за помошта,исто ко да си ми завршил работа.
Лео Каде баш се наоѓа во стара чаршија? ______________________ невозможното е достижно
| |
| | | Гостин Гостин
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 9/12/2014, 18:06 | |
| - ESN напиша:
- Сакам да си купам војничко зимско палто,дали има некаде во ск и да е со добар квалитет
Пробај на пазарот под Кале вторник и петок |
| | | leopard
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 9/12/2014, 18:17 | |
| - darkness напиша:
- leopard напиша:
- Благодарам другар на инфо.Најдов сабајлево,се јавив по луѓе и имало уште една работилница во стара чаршија,што веќе изработувала ознаки чинови.Нарачав,презимињата,чиновите и натписот Македонија се готови(сеуште не ги земав,пријателот кој се нафати да заврши работа ќе ми ги донел деновиве)Цената е следната,Презимето и натпис Македонија се по 50 денари парче,чиновите исто 50 денари,ознаката на баталјонот 60 денари.Нарачани ми беа 3 презимиња,1 натпис Македонија,чин-капетан и чин постар водник,и една ознака на баталјон.Онзаките се со чичак трака.За продавницата кај Даре Џамбаз ми текнува,таму се изработуваа третиот тип на ознаки за тогашна 2ра МПБР,(глава на леопард без натпис)Сегашниве последни не знам каде ги изработуваат,знам само дека за последниве 8 години се сменија 4 амблеми.Инаку уште еднаш благодарност за помошта,исто ко да си ми завршил работа.
Лео
Каде баш се наоѓа во стара чаршија? Немам поим,преку пријател нарачав. Цитат од претходниот пост (сеуште не ги земав,пријателот кој се нафати да заврши работа ќе ми ги донел деновиве) | |
| | | ESN
Број на мислења : 1594
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 9/12/2014, 21:47 | |
| - HolyTemple напиша:
- ESN напиша:
- Сакам да си купам војничко зимско палто,дали има некаде во ск и да е со добар квалитет
Пробај на пазарот под Кале вторник и петок Фала ти ______________________ СЕКОГАШ И СЕКАДЕ ПРВИ
| |
| | | Smrtnikot
Број на мислења : 1272
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави 23/12/2014, 01:41 | |
| Не дека е воена опрема, ама чисто онака да се пофалам... [You must be registered and logged in to see this image.] ______________________ "Through discipline comes freedom"
| |
| | | Sponsored content
| Предмет: Re: Воена опрема и каде да се набави | |
| |
| | | | Воена опрема и каде да се набави | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете да одговарате на темите во форумот
| |
| |
| |