Iceman
Број на мислења : 17
| Предмет: Re: Македонско беспилотно летало SA-BN2 Horizon 10/11/2014, 21:25 | |
| Не сретнав или пак испуштив во коментарите, имаме или немаме летало, јас постојано го гледам и не ми се верува дека е на нато. | |
|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Македонско беспилотно летало SA-BN2 Horizon 10/11/2014, 22:24 | |
| - Iceman напиша:
- Не сретнав или пак испуштив во коментарите, имаме или немаме летало, јас постојано го гледам и не ми се верува дека е на нато.
Немаме летало кое е од домашно произвотство,но АРМ и МВР користав повеќе видови на странски безпилотни,тоес од израелско и америчко произвотство | |
|
Iceman
| Предмет: Re: Македонско беспилотно летало SA-BN2 Horizon 11/11/2014, 12:42 | |
| - Momak od Gjorce напиша:
- Iceman напиша:
- Не сретнав или пак испуштив во коментарите, имаме или немаме летало, јас постојано го гледам и не ми се верува дека е на нато.
Немаме летало кое е од домашно произвотство,но АРМ и МВР користав повеќе видови на странски безпилотни,тоес од израелско и америчко произвотство Знам дека немаме, ме интересираше за леталото кое го користат, значи не е на АРМ туку е изнајмено, наши се операторите или се странци иако мислам дека имаше конкурс во АРМ пред две години за пилоти на беспилотно летало кандидатите требаше да бидат над 27 години, или сум грешка | |
|
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Македонско беспилотно летало SA-BN2 Horizon 11/11/2014, 13:17 | |
| | |
|
Iceman
| Предмет: Re: Македонско беспилотно летало SA-BN2 Horizon 11/11/2014, 13:43 | |
| Фала на инфото незнам зошто нема икакви податоци за леталата и дека ги поседува МВР и АРМ, значи на МВР е Elbit Hermes 450 а на АРМ е ? | |
|
Momak od Gjorce
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонско беспилотно летало SA-BN2 Horizon | |
| |
|