| Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ | |
|
+14Спенсер tose KKikoMKD skopjanec leopard JKD Mrshajnoski legend1979 Зоран Profesionalec Генерал SIG Momak od Gjorce AlexGreat 18 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Momak od Gjorce
Број на мислења : 12354
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/10/2014, 12:49 | |
| | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/10/2014, 15:39 | |
| Има некаде другде во светот товарни хелихоптери од овој тип во полицијата? |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/10/2014, 15:53 | |
| Не се вика товарен,не е ова камион,туку транспортен хеликоптер,И се користи во 76 земји,во полициски и воени единици | |
|
| |
Гостин Гостин
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/10/2014, 17:19 | |
| 76?? Зошто првпат слушам? И во другите земји се користи само во специјални единици или? |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 6/10/2014, 20:18 | |
| Незнам зашто прв пат слушаш но хеликоптерот Ми-17 тоес во случајов Ми-171,е еден од најпопуларните хеликоптери во светот.Во состав е обучно на ВВ сили и хеликоптерски единици,а го користат повеќе единици не само специалните | |
|
| |
Momak od Gjorce
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 30/12/2014, 19:06 | |
| | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 31/12/2014, 14:25 | |
| alpinistite na esz vo sorabotka so helikopterskata edinica | |
|
| |
JKD
Број на мислења : 3140
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 31/12/2014, 15:16 | |
| А ме интресира мене нешто...дали СИТЕ припадници на ЕСЗ/ЕСН/РБ се обучени за вакви акции ? дали сите се обучени за спуштање од хеликоптер,качување по планини(алпинизам) и слично ? дали имаат задолжителна основна обука за такви работи,па понатака се определуваат каде ќе продолжат односно ќе се специјализираат,или сите знаат да работат се перфектно ? еве пример јас имам страв од висина,мада сигурен сум дека доколку стигнам до таму да влезам,ќе го пробијам и тој страв,но што ако ме бива(пример давам) за се останато,разбирам упади,работам перфектно и ред други работи што требаат но ете не можам да ја работам оваа работа,едноставно не ми е во крвта да бидам алпинистичар ? | |
|
| |
Спенсер
Број на мислења : 214
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 31/12/2014, 15:27 | |
| Мислам дека некоја основна обука имаат сите. Е сеа, специјализирање си оди по тимови/екипи или како да ги наречам. Тим за упад во објект, снајперски тим, тим за алпинизам, тим за подводни акции и слично. Не дека нека да се снајдат во секоја ситуација, ама полесно и посигурно си е специјализираните за таков вид акции да си ја завршат работата. | |
|
| |
tose
Број на мислења : 160
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ 31/12/2014, 15:54 | |
| da sekoj ima osnovna obuka od alpinizam i takticko jaze i sekako ima i alpinisticki timovi zadolzeni za pospecificni operacii...spasuvanje rabota so helikopter so vitlo i sl.
| |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ | |
| |
|
| |
| Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ | |
|