Почетна
Почетна
Почетна
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HomeРегистрирајте сеВлезfacebookОдбрана Форум YouTubeinstagramОдбрана Форум-Аndroid app

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„

Go down 
+14
Спенсер
tose
KKikoMKD
skopjanec
leopard
JKD
Mrshajnoski
legend1979
Зоран
Profesionalec
Генерал
SIG
Momak od Gjorce
AlexGreat
18 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 13 ... 17  Next
АвторПорака
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

Број на мислења : 12354

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty6/10/2014, 12:49

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 B9AU7lU

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Aph3C1R

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 OzQlrsk

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 VxTM3yr

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Q6SS14y

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 AgIcubx
Вратете се на почетокот Go down
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty6/10/2014, 15:39

Има некаде другде во светот товарни хелихоптери од овој тип во полицијата? scratch
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty6/10/2014, 15:53

Не се вика товарен,не е ова камион,туку транспортен хеликоптер,И се користи во 76 земји,во полициски и воени единици
Гостин
Гостин

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty6/10/2014, 17:19

76?? Зошто првпат слушам? И во другите земји се користи само во специјални единици или?
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty6/10/2014, 20:18

Незнам зашто прв пат слушаш но хеликоптерот Ми-17 тоес во случајов Ми-171,е еден од најпопуларните хеликоптери во светот.Во состав е обучно на ВВ сили и хеликоптерски единици,а го користат повеќе единици не само специалните
Momak od Gjorce

Momak od Gjorce

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty30/12/2014, 19:06

Припадници на МВР ги евакуираа трите лица од завеаното Ржаново
http://www.mvr.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=14264&mid=1367&tabId=358&tabindex=0

tose

tose

Број на мислења : 160

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty31/12/2014, 14:25

alpinistite na esz vo sorabotka so helikopterskata edinica
JKD

JKD

Број на мислења : 3140

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty31/12/2014, 15:16

А ме интресира мене нешто...дали СИТЕ припадници на ЕСЗ/ЕСН/РБ се обучени за вакви акции ? дали сите се обучени за спуштање од хеликоптер,качување по планини(алпинизам) и слично ? дали имаат задолжителна основна обука за такви работи,па понатака се определуваат каде ќе продолжат односно ќе се специјализираат,или сите знаат да работат се перфектно ? еве пример јас имам страв од висина,мада сигурен сум дека доколку стигнам до таму да влезам,ќе го пробијам и тој страв,но што ако ме бива(пример давам) за се останато,разбирам упади,работам перфектно и ред други работи што требаат но ете не можам да ја работам оваа работа,едноставно не ми е во крвта да бидам алпинистичар ?
Спенсер

Спенсер

Број на мислења : 214

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty31/12/2014, 15:27

Мислам дека некоја основна обука имаат сите. Е сеа, специјализирање си оди по тимови/екипи или како да ги наречам. Тим за упад во објект, снајперски тим, тим за алпинизам, тим за подводни акции и слично. Smile

Не дека нека да се снајдат во секоја ситуација, ама полесно и посигурно си е специјализираните за таков вид акции да си ја завршат работата.
tose

tose

Број на мислења : 160

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty31/12/2014, 15:54

da sekoj ima osnovna obuka od alpinizam i takticko jaze
i sekako ima i alpinisticki timovi zadolzeni za pospecificni operacii...spasuvanje rabota so helikopter so vitlo i sl.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„   Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„ - Page 10 Empty

Полициска хеликоптерска единица „Јастреби„
Вратете се на почетокот 
Страна 10 of 17Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 13 ... 17  Next
 Similar topics
-
» Полициска единица „АЛФИ”
» ПЕП - Посебна единица на полицијата
» САЕ - Специјална Антитерористичка Единица - „Тигар„
» ЕБР - Единица за Брзо Распоредување
» ЕИП - Единица за интервентна полиција